ACUM GĂSEȘTI O DATĂ TE-AM PIERDUT PUȚIN PE:

„O dată te-am pierdut puțin” este un volum de treizeci și șapte de poezii publicat la Editura Libris.
Deși este debutul autoarei, din modul în care sentimentele iau viață printre versuri, nu ai ghici că nu mai are alte volume în spate.

“Mereu mi se pare că pierd, Că te pierd, că mă pierd. Clădesc în momente greșeli Şi în greșeli momente.” A cincea zi, pag. 19

Felul în care sunt structurate poeziile, cu rime personalizate, mi-au transmis sentimentul că acolo a fost așternut fiecare cuvânt așa cum a zburat din suflet. Cu profunzime, emoție, sentimente.
Poeziile sunt denumite ca număr de zile, adunând un număr de treizeci și șapte.
Modul de scriere este clar, ușor de înțeles, și totuși cu atâta muzicalitate în versuri.

De la început la final, cartea este ca un proces de înțelegere a Sineului, un proces de transformare, de eliberare prin acceptare a ceea ce este în interior și în exterior, cu bucurie și durere, din iubire.

Printre poezii, pe paginile cărții își face prezența din când în când câte un desen, la fel de creativ precum versurile. Sunt curioasă dacă sunt tot creația autoarei.
Sinceritatea, deschiderea și vulnerabilitatea autoarei m-au făcut să empatizez imediat cu ea și să mă conectez la emoțiile din spatele cuvintelor.

“Am plâns în fiecare seară, am tremurat la fiecare gest, Sperând în taină că mă cauți, că nu sunt doar un oarecare rest. Şi ai venit…și-ntr-o clipită, din râs în plâns în râs am dat, Şi tot ce am promis că nu fac, sub ochii tăi eu am uitat.” A optsprezecea zi, pag. 43

Cartea este, la început, ca un boboc de bujor neînflorit, care își mai deschide cu fiecare poezie câte o petală, ca să ajungă la final să împletească lumină și dulceață în jurul său.
Este în același timp ca o declarație către cel care i-a declanșat toate stările care au dus la crearea poeziilor. Fără răspuns, însă, din partea lui. Poate într-un volum viitor.

“Să îți descriu iubirea Așa cum ți-o port eu O toamnă luminoasă Frumoasă ca o primăvară Senzația aceea când te mângâie soarele apărut din nori” A treizeci și șaptea zi, pag. 79

Cum procesul transformării noastre ca oamenii nu se termină niciodată, aștept cu nerăbdare următorul volum de poezii să aflu ce experiențe i-a mai pregătit viața. Poate doar cu momente plăcute. Modul de scriere este clar, ușor de înțeles,

Mulțumesc Ioana pentru călătoria pe care am făcut-o prin cartea ta, în inima mea.

Titlu: O Dată Te-am Pierdut Puțin
Autor: Ioana Tarcea
An apariție : 2019
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. Pagini: 86
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 23.02.2020
Nota recenzorului: 9/10

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1174 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate