Recenzie ” O lună de duminici” de John Updike

by | May 9, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA O LUNĂ DE DUMINICI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

 

Devastatoarea explozie a simțirilor, care uneori pare o implozie oclusivă, cunoaște în romanul ” O lună de duminici”, al scriitorului american John Updike, o spumoasă apostazie în care nihilismul și impetuozitatea instinctelor sucombate doar la suprafață, alcătuiesc spumoasa beție a simțurilor care strânge și risipește clipele de carnală desfătare trăite în care credința necredinței și necredința credinței, ca o continuă ezitare între spaimă și speranță.

Femeile din viața reverendului Tom Manshfield sunt angelice taman prin intermediul nerușinării, nu ca o eternă reîncarnare a Evei, ci ca o cataclismică eliberare a simțurilor, a febrei delăsării, și-a hrănitorului păcat.

Cu argumente și contraargumente, scriitorul american aureolează, demolează și remontează anumite tangențe și cotangențe ale omului cu religia și întregul apanaj al ramificațiilor care rezultă din această comuniune dintre concret și imprevizibil.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de John Updike

Într-o răvășitoare și bulversantă forță a expresivității lingvistice, Updike prozelește. mazilește, scuipă și sărută cu ajutorul unor deosebite unități  frazeologice prin șerpuiri de indecențe extrem de bine argumentate, cu subsidiare lipsite de dorința penitenței și eterna luptă dintre minusurile și plusurile existenței.

Raiurile și iadurile din romanul ” O lună de duminici” se întrepătrund aproape incestuos într-o lume de clipe și eternități deslânate de amalgamul de strigăte și tăceri.

O carte extraordinară!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA O LUNĂ DE DUMINICI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: O Lună De Duminici
Autor: John Updike
An apariție : 2009
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 220
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 9.05.2018
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Beția simțurilor la superlativ are un amestec de dumnezeiesc și infernal.

Aspecte Negative:

Uneori argumenatarea bine documentată devine mult prea labirintică.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1945 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments