Recenzie ”O mie de monede de aur” de Ruthanne Lum Mc Cunn

Titlu: O Mie De Monede De Aur
Autor: Ruthanne Lum Mc Cunn
An apariție : 2008
Editura: Univers
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 9.09.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”O mie de monede de aur” de Ruthanne Lum Mc Cunn
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI O MIE DE MONEDE DE AUR PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Romanul ” O mie de monede de aur” este cartea de debut a scriitoarei americane Ruthanne Lum Mc Cunn, care decide să se aventureze în lumea literară la vârsta de 33 de ani, când alți scriitori deja aveau în urmă o stufoasă bibliografie.

ruthanne-lum-mccunn-o-mie-de-monede-de-aur-8368482

Cu anumite origini scoțiene și chineze, autoarea trăiește o bună perioadă de timp la Hong Kong, acolo unde va cunoaște civilizația ți cultura chineză, pe care, ceva mai târziu, o vom găsi în scrierile sale, mai ales în romanul ”O mie de monede de aur”.

Intriga romanului se țese în jurul unui personaj feminin, mai precis al chinezoaicei Lalu Nathoy care, în momentul în care va ajunge în America, mult râvnita patrie a tuturor posibilităților, își va schimba numele, devenind Polly Bemis.

Drumul parcurgeri între cele două civilizații, chineză și americană, este presărată cu tot soiul de întâmplări dramatice, Lalu fiind vândută de către tatăl său, ca unică modalitate de supraviețuire a unei familii numeroase.

Povestea este duioasă, cu iz de aventură, erotism și dramă, urmând viața unei femei simple, de la frageda copilărie până la vârsta senectuții, când ea trece prin furcile caudine ale unei continue suferințe, despărțită pentru totdeauna de glasul rădăcinilor sale, purtând o pioasă amintire unor vremuri și ale uor sentimente care nu vor mai fi retrăite vreodată.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ruthanne Lum Mc Cunn.

Trecerea de la orientalismul chinez la capitalismul cu parfum de eldoradism al unei Americi prinsă în delirul goanei după aur este de fapt trecerea de la imaculata inocență la maturizarea apatridă, resimțită între biciuirea amintirilor și dorința de a se urca pe un piedestal atât de înalt încât absolut nicio vicisitudine să nu o poată atinge.

Trăirile micuței chinezoaice americanizate de tentacularul destin al continuei rătăciri, atât fizice, cât și lăuntrice, sunt descrise într-un stil poetic pe alocuri, însă suficient de incisiv pentru a îi da o alură de veridicitate și realism literar, care contribuie din plin la autenticitatea acestei creații.

O carte superbă!

Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI O MIE DE MONEDE DE AUR PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Clarviziunea stilului, plin de o înduioșătoare sinceritae asigură succesul.

Aspecte Negative:

Parcă pe alocuri găsim o oarecare nuanță de exagerat romantism.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.