Recenzie „O minciună nevinovată” de K.A. Tucker

by | May 10, 2021 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA O MINCIUNĂ NEVINOVATĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Trebuie să renunț la tot. Așa că plec. Plec departe de voci, de strigăte, de deziluzii. Plec departe de plăsmuirile mele, de greșelile mele, de regretele mele. Plec departe de tot ceea ce se presupune că ar trebui să fiu și de ceea ce nu pot să fiu. Pentru că totul este o minciună.

K. A. Tucker continuă lista autorilor de bestsellere New York Times care au reușit să câștige inimile românilor, fiind în prezent foarte îndrăgită de publicul tânăr datorită seriei „Zece respirații scurte” care este tradusă la editura Epica. Tucker scrie despre tineri, pentru tineri și acest lucru se vede în fiecare pagină a acestei serii.

„O minciună nevinovată” face partea din această serie fenomen care i-a adus faima lui K. A. Tucker, fiind volumul cu numărul doi, și ne spune povestea lui Livie Cleary, o tânără eminentă care și-a petrecut întreaga viață încercând să-și facă părinții mândri. După ce soarta îi desparte, iar aceștia mor într-un accident de mașină, misiunea lui Livie devine și mai înverșunată. Căutând permanent validare prin rezultatele școlare pe care le obține, Livie uită să-și trăiască viața și, deși ajunge studentă la Princeton, se găsește în situația în care nu știe cine este cu adevărat și unde anume este locul ei.

Pentru că orice poveste de dragoste bună are nevoie de un băiat rău, apare și Ashton, un tânăr care se pregătește să devină avocat, dar al cărui trecut îi umbrește viitorul. Atracția dintre cei doi este vizibilă încă din prima noapte petrecută de Livie în căminul studențesc. Noapte în urma căreia Livie se alege și cu o poreclă: Irlandeza.

Deși devine din ce în ce mai evident că este atrasă de Ashton, frumosul căpitan al echipei de canotaj, Livie începe să iasă cu Connor, cel mai bun prieten al lui Ashton. Relația cu Connor este sortită eșecului de la bun început pentru că, deși el reprezintă băiatul pe care părinții lui Livie l-ar iubi și lângă care ar putea să-și ducă planul până la capăt, inima ei este la Ashton.

Încăpățânarea lui Livie de a face ceea ce este corect și de a-și urma inima poate reprezenta un minus al poveștii în sine, deoarece ne confruntăm cu complicații văzute drept inutile care nu ajută foarte mult povestea să evolueze. Însă Livie nu este singurul personaj caracterizat printr-o încăpățânare aproape patologică.

„Rămâi cu Connor!” o să citești asta foarte des. Pentru că, deși o iubește, Ashton trebuie să se confrunte cu un tată abuziv care îl închide într-o cușcă plină de vină din care e incapabil să iasă. Își dorește libertate și, pentru o seară, Livie este cea care i-o oferă. Situația degenerează. Totul se sfărâmă. Și Livie trebuie să facă o alegere. O alegere care o bântuie de mult timp. Cine este ea cu adevărat? Ashton se află și el în fața unei alegeri, pentru că trebuie să decidă dacă va trăi pentru el sau pentru alții.

„O minciună nevinovată” m-a ucis. În cel mai frumos mod posibil. Dureros de sinceră. Minunat scrisă. E amuzantă pe alocuri, emoționantă și sinceră. O lecție pentru un viitor strălucit. Asta dacă reușești să treci de primele 100 de pagini.

Acțiunea, deși narată la persoana 1, din perspectiva lui Livie, ar trebui să curgă natural și să prindă cititorul de la primele pagini, în debutul romanului nu reușește acest lucru. Discursul epic mi s-a părut că scârțâie pe alocuri, de parcă autoarea s-ar obișnui cu propriul personaj. Ulterior, situația se remediază și reușește să ne atragă în universul cărții fără șansă de scăpare.

Este o carte frumoasă, pe care fanii seriei o vor iubi, dacă nu mai mult decât pe prima carte, măcar la fel de mult. Îi ofer 9/10 pentru că începutul este greoi și tinde să plictisească.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții O MINCIUNĂ NEVINOVATĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de K. A. Tucker sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA O MINCIUNĂ NEVINOVATĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: O Minciună Nevinovată
Autor: K. A. Tucker
An apariție : 2016
Editura: EPICA PUBLISHING HOUSE
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 10.05.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

5 1 vote
Article Rating
Laura este redactor Booknation.ro de 78 zile și a scris până acum 5 articole. Se află pe poziția 27 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments