Recenzie “Zece respirații scurte” de K.A. Tucker

Titlu: Zece Respirații Scurte
Autor: K. A. Tucker
An apariție : 2012
Editura: Epica
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Elena Slipenchi
Publicată la 21.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Zece respirații scurte” de K.A. Tucker
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI ZECE RESPIRAȚII SCURTE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Respiră doar, ar spune mama mea. Zece respirații scurte…Agață-te de ele. Simte-le. Iubeşte-le.

Bântuită de un trecut tragic, un infern timp de patru ani, un infern născut de un accident. Şi de nişte adolescenți beți. Şi, bineînțeles, urmat de decese. Şi, bineînțeles, urmat de un sindrom posttraumatic. Şi, bineînțeles, totul datorită unei seri. Acea seară. Îi cerea să respire, dar cum să respire sub apă?

 

Nu înțelegea, de altfel, dar a fost nevoită să privească. Să privească cum mama ei era zdrobită de metalul greu. Nevoită să danseze cu moartea, acceptând-o şi simțindu-i gustul ca de metal, gustul ca de sânge. Căci era sânge. Nevoită să privească cum iubitul ei moare. Cum părinții ei mor. A durat o veşnicie să fie scoasă de sub fiarele strânse ca un ghem în jurul ei.

După acea noapte, totul s-a schimbat. Kacey a fost împinsă să fugă de acasă cu sora ei, împinsă de o mârşăvie făurită cu perversitate de unchiul ei prin alianță. Nenorocitul i-a pipăit sora şi era pregătit să o oblige să păşească în intimitate, însă Livie, micuța şi buna adolescentă cu părul ca tăciunele, a dat buzna în camera surorii sale povestindu-i tot. Fără să mai stea pe gânduri, fetele au închiriat un apartament, s-au urcat în autobuz şi au pornit spre Miami.

 

Ajunse în apartament, ele se fac comode, iar când Kacey duce păturile la spălat, dă de un chipeş bărbat (cu trup de zeu, bineînțeles) care cu un singur flirt reuşeşte să dărâme zidurile pe care fata le-a consteuit în jurul său timp de patru ani (peste ea năvăleşte un înger în chip de om, dar peste mine când? 😂 ok, ok, nu mă plâng, ziceam şi eu. Rămân să mă bucur de relația lor)
Emoționată la maxim, fata încearcă timp de câteva zile să-l scoată pe Trent din mintea ei. (TRENT, TRENT, TRENT, se pare că m-am îndrăgostit de Trent…ăă…de carte, la carte mă refer)

 

Între timp Kacey se împrieteneşte cu vecina sa, o superbă blondă, aparent prostuță, însă cum spun eu mereu, APARENȚELE ÎNŞEALĂ. Femeia este mama unei fețițe adorabile, dar nici ea nu e de lepădat. Prietenoasă şi săritoare, Storm îi propune lui Kacey o slujbă la un club de noapte ca barman, iar fata acceptă gândindu-se la venitul său minuscul de la Starbucks.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de K. A. Tucker.

 

După ce se angajează, eroina noastră descoperă că Trent o vizitează în fiecare noapte la club, privind-o de la o masă, bând doar apă minerală şi singur. După spusele lui Storm se pare că bărbatul ar fi îndrăgostit lulea de Kacey, însă ea oscilează între asta şi şansa ca el pur şi simplu să o privească, fără motiv. Bineînțeles, visează la prima variantă, cine nu ar face-o când e vorba de Trent?

 

După o perioadă doar de priviri, salutări şi flirt cei doi trec la lucruri mai serioase, recunoscând atracția dintre ei şi luând-o uşor.

Se pare că roşcata are o viață aproape de perfecțiune, câştigă mult, Trent îi aparține. Asta bineînțeles până când un secret care pluteşte prin negură amenință să o ia pe fată cu el odată cu aflarea sa.

Se pare că Trent nu e doar frumuşelul deştept şi şarmant pe care îl cunoaşte ea… poate că nu îl cunoaşe deloc. Pusă în fața faptului împlinit, Kacey are de făcut alegeri grele, dar va lua decizia corectă? Va afla ce înseamnă cu adevărat cele zece respirații scurte?

Din punctul meu de vedere, cartea este promițătoare. Dacă vreți să aflați răspunsul întrebărilor de mai sus, citiți-o, căci nu am de gând să vă suflu nici măcar un cuvințel despre cele ce se întâmplă, aflați singuri. Vă mulțumesc mult pentru lecturarea acestei recenzii şi sper că v-am convins. La revedere!

ACUM GĂSEȘTI ZECE RESPIRAȚII SCURTE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.