Recenzie ” O plimbare de neuitat” de Nicholas Sparks

de | ian. 6, 2018 | Beletristică, Recenzii cărți, Romantism

Nicholas Sparks este un binecunoscut scriitor american, cunoscut pentru numeroasele sale cărți bestseller , care au reușit să pătrundă definitiv în inimile cititorilor săi, multe dintre operele sale fiind și ecranizate.

Cine nu a văzut celebrul film ” A walk to remember” sau câți dintre voi nu ați plâns la acest film?

Am văzut filmul înainte să citesc cartea , ambele sunt foarte bine conturate, și chiar dacă pe alocuri sunt oarecum încărcate de detalii distincte, sunt sigură că ambele vă vor fascina.

” O plimbare de neuitat” este o carte profundă, o carte răvășitoare, romantică , în ale cărei pagini vom găsi o frumoasă poveste de dragoste și modul în care o persoană te poate schimba în bine, făcându-te să devii o mai bună versiune a ta însuți.

Cartea este scrisă din perspectiva lui Landon Carter, un adolescent rebel, cu o anume reputație , și care constrâns de tatăl său devine președinte al elevilor.

Pe Jamie Sullivan o cunoaște încă de cand era mică, găsind-o banală , sfântă chiar, neavând niciodată un interes pentru ea.

Cu toate acestea, o invită la bal , iar întâmplarea face ca cei doi sa joace și intr-o  piesă de teatru , creată de preotul orașului, care este totodată si tatăl lui Jamie.

În urma interacțiunilor, cei doi se îndrăgostesc, Jamie îl ajută să se descopere pe sine, să evolueze și să se maturizeze , ea fiind un simbol de bunătate și un model pentru întreg orașul.

În povestea celor doi intervine însă un eveniment neprevăzut, dar care nu le stă totuși in calea trăirii celui mai bun an din viața amândurora.

Jamiefost mai mult decât femeia pe care am iubit-o. În anul acela, Jamie m-a ajutat să devin bărbatul care sunt astăzi. Cu priceperea ei constantă mi-a arătat cât de important era să-i ajuţi pe alţii, cu răbdarea ei şi bunătatea ei mi-a arătat ce este într-adevăr viaţa.

Titlu: O PLIMBARE DE NEUITAT
Autor: Nicholas Sparks
An apariție : 2006
Editura: RAO
Nr. Pagini: 186
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2253

Alte recenzii de la Nicholas Sparks:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Maria Vulpe a fost redactor Booknation.ro și a scris 24 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria Vulpe aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments