Recenzie O să mă știi de undeva de Petronela Rotar

Autor: Petronela Rotar
An apariție : 2014
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 216
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

14.00 RON pe Libris 13.00 RON pe Elefant
Aspecte Pozitive:

O confesiune lirică inedită. Pasaje smulse din suflet și din trup...

Aspecte Negative:

Cuvintele folosite pot fi prea dure pentru cei conservatori

O-sa-ma-stii-de-undeva

Petronela Rotar e unul din numele care-mi vin în minte atunci când sunt rugată să vorbesc despre femei moderne, puternice – femei ce pot, într-adevăr să servească drept modele tinerei generații. Petronela Rotar e o femeie trecută prin multe, dar care a ajuns CINEVA prin muncă.

Prima ei carte, O să mă știi de undeva e un volum de… nici nu știu cum să-l numesc… poezii în proză sau proză în poezie, undeva pe-acolo. Deși, din cauza titlului ai impresia că la final vei ajunge să afli mai multe despre autoare – lucrurile nu stau chiar așa. Cuvintele ba se împletesc, ba se descompun reciproc și-n cele din urmă realizezi că nu știi dacă o cunoști sau nu sau… mai degrabă ai reușit să te cunoști pe tine!

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Petronela Rotar.

O să mă știi de undeva se remarcă prin stilul unic în care sunt construite textele, prin trăirile exprimate, prin cuvintele… românești – cuvinte pure, poate prea dure pentru urechiușele și ochișorii unora… Însă nu te obligă nimeni să citești ceva ce nu îți place, la fel cum nu mi se pare normal să critici ceva doar pentru unul sau două cuvinte poate mai deocheate. Cartea este compusă din 3 părți: hani, o să mă știi de undeva, pizda lirică. Da, ați citit bine penultimul cuvânt – clar e o carte dedicată celor… impudici! E o carte pentru cei ce știu să facă diferența între ce e vulgar și ce nu…

Nu e o carte frivolă… e o carte despre o realitate brutală. E o carte mai mult despre a trăi, e o carte de gândiri și, poate, mai puțin despre emoții (deși apar și ele răzleț). O să mă știi de undeva e o experiență unică, e lirică și epică în același timp!

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

14
00 LEI
Libris
13
00 LEI
Elefant
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)