Recenzie „O sută de zile de fericire” de Fausto Brizzi

by | Apr 10, 2017 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune pentru Adolescenți, Psihologie, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA O SUTĂ DE ZILE DE FERICIRE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Se zice că nu trebuie să judecăm o carte după copertă.

Dar coperta asta arată pur și simplu delicios! La fel de delicios este și subiectul cărții, chiar dacă la final lasă un gust amar.

Bun. De la început, de fapt din descriere chiar, știm că protagonistul Lucio Battistini va muri, iar exact cum indică titlul, mai are de trăit o sută de zile.

El descoperă o tumoare maligna inoperabila, iar doctorii îi estimează în jur de o sută de zile în care el va avea o stare de sănătate bunicică.

Mi-a plăcut… Mi-a plăcut mult această carte. Am lecturat-o destul de ușor, are capitole organizate pe zile (de la 100 la 0), mi-a oferit o lecție de viață și m-a făcut să reflectez asupra ei.

Am plâns și am râs odată cu personajele. Pe tot parcursul romanului, autorul adoptă o metodă de a scrie foarte lejeră și amuzantă.

Lucio își numește amicul nepoftit și nedorit Fritz. Această ironie are și o tentă amăruie și face referire la lucrurile pe care le are de pierdut.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Fausto Brizzi

Personajul ne demonstrează că poate să fie un tată bun, un prieten bun, un antrenor bun, un ginere bun, un soț bun-chiar dacă m-a deranjat la început faptul că el o înșelase pe Paola, soția sa.

După ce vorbește cu doctorii, decide că acele o sută de zile vor fi cele mai fericite. În aceste zile, scopul lui este să o recucerească pe Paola, să profite de timpul petrecut cu cei doi copii, și de asemenea, cu cei doi prieteni ai săi.

Dar oare va reuși?
Autorul descrie acțiunea alertă într-un cadru italian realistic. Ba chiar fiecare detaliu din carte face referire la ceva real.

Desigur, am plâns la final. Deși îl știam. Moarte. Dar tot am plâns.

Lucio Battistini te va emoționa prin reflecțiile sale interioare, acțiunile și gândurile sale.

Recomand această carte celor care caută să citească ceva emoționant, dar realistic. Și de ce nu, celor care au ajuns să nu mai aprecieze viață.

Titlu: O Sută De Zile De Fericire
Autor: Fausto Brizzi
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 10.04.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Irina Nicoleta este redactor Booknation.ro de 1268 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 149 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihaela

Frate/soro nu are cancer la stomac ci la ficat cu metastaze la plamani. Macar daca lasi o recenzie, las-o cum trebuie.