Recenzie „O sută de zile de fericire” de Fausto Brizzi

Autor: Fausto Brizzi
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 432
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la April 10, 2017
Recenzie „O sută de zile de fericire” de Fausto Brizzi
Dă o notă cărții

Se zice că nu trebuie să judecăm o carte după copertă.

Dar coperta asta arată pur și simplu delicios! La fel de delicios este și subiectul cărții, chiar dacă la final lasă un gust amar.

Bun. De la început, de fapt din descriere chiar, știm că protagonistul Lucio Battistini va muri, iar exact cum indică titlul, mai are de trăit o sută de zile.

El descoperă că are cancer la stomac în ultimă fază. Și doctorii îi estimează în jur de o sută de zile în care el va avea o stare de sănătate bunicică.

Mi-a plăcut… Mi-a plăcut mult această carte. Am lecturat-o destul de ușor, are capitole organizate pe zile (de la 100 la 0), mi-a oferit o lecție de viață și m-a făcut să reflectez asupra ei.

Am plâns și am râs odată cu personajele. Pe tot parcursul romanului, autorul adoptă o metodă de a scrie foarte lejeră și amuzantă.

Lucio își numește amicul nepoftit și nedorit Fritz. Această ironie are și o tentă amăruie și face referire la lucrurile pe care le are de pierdut.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Fausto Brizzi.

Personajul ne demonstrează că poate să fie un tată bun, un prieten bun, un antrenor bun, un ginere bun, un soț bun-chiar dacă m-a deranjat la început faptul că el o înșelase pe Paola, soția sa.

După ce vorbește cu doctorii, decide că acele o sută de zile vor fi cele mai fericite. În aceste zile, scopul lui este să o recucerească pe Paola, să profite de timpul petrecut cu cei doi copii, și de asemenea, cu cei doi prieteni ai săi.

Dar oare va reuși?
Autorul descrie acțiunea alertă într-un cadru italian realistic. Ba chiar fiecare detaliu din carte face referire la ceva real.

Desigur, am plâns la final. Deși îl știam. Moarte. Dar tot am plâns.

Lucio Battistini te va emoționa prin reflecțiile sale interioare, acțiunile și gândurile sale.

Recomand această carte celor care caută să citească ceva emoționant, dar realistic. Și de ce nu, celor care au ajuns să nu mai aprecieze viață.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
BOOKNATION.RO ÎȚI FACE PLINUL DE CĂRȚI!
Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Iubim comentariile tale :)