Recenzie „O zi” de David Nicholls

Titlu: O Zi
Autor: David Nicholls
An apariție : 2011
Editura: Literatura
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Elena-Daria Tanasa
Publicată la 12.06.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „O zi” de David Nicholls
Acordă o notă

O zi de David Nicholls carteDex și Emm sunt cele două personaje principale din cartea „O zi” de David Nicholls, care ne poartă prin povestea lor de dragoste nerostită, sau rostită doar la beție, dar care rămâne mereu în spatele prieteniei lor neînțelese de cei din jur.

Cei doi se știu din facultate (sau mai bine zis Emma îl știe pe Dexter), dar nu au ocazia să interacționeze mai serios decât în seara de după absolvire când, beți fiind, ajung în camera de cămin a lui Emma.

De aici lucrurile ar fi putut fi predictibile, dar pentru că Emma este diferită de restul fetelor pe care Dexter le-a cunoscut, ei ajung doar să tragă un pui de somn împreună și să își promită că vor rămâne mereu prieteni.

Ziua în care ei s-au cunoscut, 15 iulie, rămâne laitmotivul întregii cărți, fiecare capitol desfășurându-se în această zi, dar într-un an diferit.

Povestea celor doi se derulează pe parcursul a 20 de ani și este foarte interesant de observat cum se pot schimba și intercala viețile a doi oameni, care rămân totuși prieteni în ciuda tuturor lucrurilor care se petrec în jurul și în interiorul lor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de David Nicholls.

Dexter are parte de o viață aventuroasă de burlac și prezentator de televiziune. Iar Emma, confidenta lui, nutrește sentimente de iubire față de el și uneori se simte incomod când acesta își schimbă partenerele ca pe șosete.

Emma, licențiată în litere și istorie, se mută în Londra și ajunge chelneriță la un restaurant cu specific mexican. Aici va trece prin diferite încercări de găsire a împlinirii atât personale, cât și profesionale. Dar norocul îi va surâde abia spre maturitate.

Cartea are o notă de umor, dar și de dramă și este foarte ușor de citit, ajungând chiar să te simți în mijlocul acțiunii alături de personaje. 

Aspecte Pozitive:

O poveste nostimă și interesantă, presărată cu elemente dramatice. Este ușor de citit. Perfectă pentru concediu.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. cornelia
    Reply

    Multumesc de recenzie,eu am cartea,dar nu am apucat sa o citesc.Acum ca vine vacanta cu siguranta imi voi face timp 🙂

POST A COMMENT.