Recenzie „O zi” de David Nicholls

de | iun. 12, 2015 | Recenzii cărți

O zi de David Nicholls carteDex și Emm sunt cele două personaje principale din cartea „O zi” de David Nicholls, care ne poartă prin povestea lor de dragoste nerostită, sau rostită doar la beție, dar care rămâne mereu în spatele prieteniei lor neînțelese de cei din jur.

Cei doi se știu din facultate (sau mai bine zis Emma îl știe pe Dexter), dar nu au ocazia să interacționeze mai serios decât în seara de după absolvire când, beți fiind, ajung în camera de cămin a lui Emma.

De aici lucrurile ar fi putut fi predictibile, dar pentru că Emma este diferită de restul fetelor pe care Dexter le-a cunoscut, ei ajung doar să tragă un pui de somn împreună și să își promită că vor rămâne mereu prieteni.

Ziua în care ei s-au cunoscut, 15 iulie, rămâne laitmotivul întregii cărți, fiecare capitol desfășurându-se în această zi, dar într-un an diferit.

Povestea celor doi se derulează pe parcursul a 20 de ani și este foarte interesant de observat cum se pot schimba și intercala viețile a doi oameni, care rămân totuși prieteni în ciuda tuturor lucrurilor care se petrec în jurul și în interiorul lor.

Dexter are parte de o viață aventuroasă de burlac și prezentator de televiziune. Iar Emma, confidenta lui, nutrește sentimente de iubire față de el și uneori se simte incomod când acesta își schimbă partenerele ca pe șosete.

Emma, licențiată în litere și istorie, se mută în Londra și ajunge chelneriță la un restaurant cu specific mexican. Aici va trece prin diferite încercări de găsire a împlinirii atât personale, cât și profesionale. Dar norocul îi va surâde abia spre maturitate.

Cartea are o notă de umor, dar și de dramă și este foarte ușor de citit, ajungând chiar să te simți în mijlocul acțiunii alături de personaje. 

Titlu: O ZI
Autor: David Nicholls
An apariție : 2011
Editura: LITERATURA
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3509

Alte recenzii de la David Nicholls:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Elena-Daria Tanasa a fost redactor Booknation.ro și a scris 2 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena-Daria Tanasa aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cornelia

Multumesc de recenzie,eu am cartea,dar nu am apucat sa o citesc.Acum ca vine vacanta cu siguranta imi voi face timp 🙂