Recenzie „The Understudy” de David Nicholls

de | dec. 22, 2020 | Beletristică, Divertisment, Ficțiune, Limbi Străine, Recenzii cărți

The Understudy de David Nicholls„The Understudy” este un roman de ficțiune, umoristic, scris de autorul britanic David Nicholls. Cartea a apărut în anul 2005 și are un umor sec britanic pe care uneori cu greu l-am înțeles. Cu toate acestea, citind cartea în limba engleză, m-a prins și a fost ceva aparte față de ce citesc în mod obișnuit.

„The Understudy” de David Nicholls e o carte și amuzantă și tristă în același timp

E tragicomică, aș putea zice. M-a amuzat destul de mult. Dar preiei și lecții de viață din ea și asta e și mai bine. Are o poveste realistă din domeniul teatrului, cu puțin cancan despre celebrități și felul lor de a fi și de a se comporta.

În „The Understudy” este relatată în paralel cumva viața a doi artiști. Unul e un actor bogat, frumos și celebru. Celălalt e mai mult figurant. Are o viață personală ratată și joacă rolul de înlocuitor(understudy) al celui de mai sus.

Totuși, la un moment dat se pare că destinul vrea să îi surâdă și celui de-al doilea. Dar va trebui să aleagă între câteva momente de faimă în fața publicului și prietenie sau chiar iubire.

Josh Harper este sex-simbolul masculin, în atenția presei, a publicului și a regizorilor. Tot ceea ce și-a dorit vreodată are acum pe tavă. Are bani, este faimos. Are o soție frumoasă și bună, pe care o iubește și cu care se mândrește. Dar mai ales a dat lovitura în teatru, aparte de lumea filmului. Joacă rolul principal într-o piesă de teatru celebră, adorată de public.

Pe de altă parte, Stephen C. McQueen este un bărbat mai puțin norocos. Are o carieră dezastruoasă, jucând doar personaje nesemnificative și oameni decedați. Nici numele nu îl ajută prea mult. Deși este asemănător cu cel al celebrului actor american de film, Steve McQueen, lui nu i se acordă șansa acestuia. Și nu este la fel de cool ca aproape tizul său. Nefericitul are un manager cam prost. O fiică pe care nici nu o cunoaște prea bine. Și un job drept dublură a lui Josh Harper, cel de-al 12-lea Cel mai sexi bărbat din lume.

Problema e că Stephen se împrietenește, apoi se îndrăgostește de soția lui Josh și de acolo vor apărea necazurile

Va avea pe urmă de ales între înțelegerea pe care o face cu actorul celebru și între prietenia, posibil chiar iubirea lui Nora, soția acestuia. „The Understudy” de David Nicholls este o carte de comedie destul de faină. Este despre celebritate, gelozie, dragoste, prietenie și ambiție. Despre a nu te uita pe tine în jocul pe care îl fac ceilalți. Despre a-ți urma visele și a vedea dacă acestea te duc unde vrei tu sau nu.

Finalul îmi place. E destul de realist, așa că nu pare tras de păr și parcă te face să apreciezi și mai mult cartea.

Titlu: THE UNDERSTUDY
Autor: David Nicholls
An apariție : 2005
Editura: HODDER & STOUGHTON
Nr. Pagini: 417
Limba: Engleză
Gen Literar: Limbi straine
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1079

Alte recenzii de la David Nicholls:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 6 luni, 10 zile și a scris până acum 434 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments