Recenzie „The Understudy” de David Nicholls

de | dec. 22, 2020 | Beletristică, Divertisment, Ficțiune, Limbi Străine, Recenzii cărți

🔥 CARTEA THE UNDERSTUDY ARE REDUCERE PE:

The Understudy de David Nicholls„The Understudy” este un roman de ficțiune, umoristic, scris de autorul britanic David Nicholls. Cartea a apărut în anul 2005 și are un umor sec britanic pe care uneori cu greu l-am înțeles. Cu toate acestea, citind cartea în limba engleză, m-a prins și a fost ceva aparte față de ce citesc în mod obișnuit.

„The Understudy” de David Nicholls e o carte și amuzantă și tristă în același timp

E tragicomică, aș putea zice. M-a amuzat destul de mult. Dar preiei și lecții de viață din ea și asta e și mai bine. Are o poveste realistă din domeniul teatrului, cu puțin cancan despre celebrități și felul lor de a fi și de a se comporta.

În „The Understudy” este relatată în paralel cumva viața a doi artiști. Unul e un actor bogat, frumos și celebru. Celălalt e mai mult figurant. Are o viață personală ratată și joacă rolul de înlocuitor(understudy) al celui de mai sus.

Totuși, la un moment dat se pare că destinul vrea să îi surâdă și celui de-al doilea. Dar va trebui să aleagă între câteva momente de faimă în fața publicului și prietenie sau chiar iubire.

Josh Harper este sex-simbolul masculin, în atenția presei, a publicului și a regizorilor. Tot ceea ce și-a dorit vreodată are acum pe tavă. Are bani, este faimos. Are o soție frumoasă și bună, pe care o iubește și cu care se mândrește. Dar mai ales a dat lovitura în teatru, aparte de lumea filmului. Joacă rolul principal într-o piesă de teatru celebră, adorată de public.

Pe de altă parte, Stephen C. McQueen este un bărbat mai puțin norocos. Are o carieră dezastruoasă, jucând doar personaje nesemnificative și oameni decedați. Nici numele nu îl ajută prea mult. Deși este asemănător cu cel al celebrului actor american de film, Steve McQueen, lui nu i se acordă șansa acestuia. Și nu este la fel de cool ca aproape tizul său. Nefericitul are un manager cam prost. O fiică pe care nici nu o cunoaște prea bine. Și un job drept dublură a lui Josh Harper, cel de-al 12-lea Cel mai sexi bărbat din lume.

Problema e că Stephen se împrietenește, apoi se îndrăgostește de soția lui Josh și de acolo vor apărea necazurile

Va avea pe urmă de ales între înțelegerea pe care o face cu actorul celebru și între prietenia, posibil chiar iubirea lui Nora, soția acestuia. „The Understudy” de David Nicholls este o carte de comedie destul de faină. Este despre celebritate, gelozie, dragoste, prietenie și ambiție. Despre a nu te uita pe tine în jocul pe care îl fac ceilalți. Despre a-ți urma visele și a vedea dacă acestea te duc unde vrei tu sau nu.

Finalul îmi place. E destul de realist, așa că nu pare tras de păr și parcă te face să apreciezi și mai mult cartea.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții THE UNDERSTUDY?

Vezi toată lista de cărți scrise de David Nicholls sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA THE UNDERSTUDY CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: The Understudy
Autor: David Nicholls
An apariție : 2005
Editura: HODDER & STOUGHTON
Nr. Pagini: 417
Limba: Engleză
Gen Literar: Limbi straine
Publicată la 22.12.2020
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

La cinci pași de tine mi-a arătat că suntem mereu la cinci pași distanță de lucrul care ne va schimba  existența. De un eveniment atât de terifiant precum moartea, de o boală incurabilă, sau poate de descoperirea unei mari iubiri, de un miracol, de o fericire care ne...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1199 zile și a scris până acum 308 articole. Se află pe poziția 4 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments