Recenzie „Ochii galbeni ai crocodililor” de Katherine Pancol

de | ian. 20, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA OCHII GALBENI AI CROCODILILOR ARE REDUCERE PE:

            Acest roman se petrece la Paris. Și totuși întalnim crocodili. Acest roman vorbește despre bărbați. Și despre femei. Cele care suntem, cele care am vrea să fim, cele care nu vom fi niciodată, cele care am putea deveni. Acest roman este povestea unei minciuni. Dar este și o poveste despre iubiri, prietenii, trădări, bani, visuri. Acest roman este plin de râsete și lacrimi. Acest roman este viața.

Așa cum vă puteți da seama și voi din titlu, dar și din aspectul cărții totodată, aceasta nu pare a sugera prea mult, ci din contră, te determină să-ți pui și mai multe întrebări; titlul te poate induce în eroare despre adevăratul conținut al cărții. Însă, după cum poate sugera, cartea ne provoacă să-i aflăm ciudățeniile, să trăim intens alături de cele două surori în rolurile cărora ne putem cu toții regăsi.

Un scurt indiciu prin care aș putea ajuta viitorii cititori ai cărții să dezlege misterul ochilor galbeni ai crocodililor ar putea fi cel în care vă spun că ochii hipnotici ai crocodililor se referă la iluzia pe care banii o pot crea asupra oamenilor în această lume tot mai dominată de aparențe.

O altă metaforă care mi-a plăcut poate fi desprinsă tot din titlu prin sugestia faptului că cu toții putem fi animale prădătoare la un moment dat așa cum sunt și crocodilii; cu totii avem tendința de a vâna la ceilalți vulnerabilități și cu toții pândim greșelile și le suspectăm celorlalți și cea mai mică slăbiciune pentru a o putea exploata, cumva în beneficiul nostru.

Dacă îți place recenzia cărții OCHII GALBENI AI CROCODILILOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Katherine Pancol

Ceea ce m-a atras  la această carte este și substratul psihologic pe care îl relatează Katherine Pancol în care sunt surprinse relațiile de familie și de prietenie disfuncționale care îți pot da de gândit și te pot urmări constant prin realul pe care îl prezintă, dar și faptul că cu toții ne putem regăsi câte puțin în fiecare personaj.

Astfel încât, această poveste multistratificată te poate încânta prin intermediul personajelor sale amuzante care ajung să trăiască cele mai neobișnuite aventuri, pornind din Paris și mergând până în sălbăticia Africii. Putem călători psihologic și emoțional împreună cu alter-ego-uri de-ale noastre și să fim surprinși de minunăția unui talent literar așa cum este Katherine Pancol prin prezenta carte.

„Un stil strălucitor și revigorant. O citești cu un zâmbet larg pe față.” – Elisabeth Buchan

„Norocoșilor, sunteți pe punctul de a ceda ispitei celei mai irezistibile scriitoare a Franței! La sfârșitul acestui roman fermecător, amuzant, emoționant, veți simți că Iris și Josephine fac parte din familia voastră.”

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA OCHII GALBENI AI CROCODILILOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: OCHII GALBENI AI CROCODILILOR
Autor: Katherine Pancol
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 245

Alte recenzii de la Katherine Pancol:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Diana este redactor Booknation.ro de 1444 zile și a scris până acum 49 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments