Recenzie “Opoziție” de Jennifer L. Armentrout

Titlu: Opoziție
Autor: Jennifer L. Armentrout
An apariție : 2017
Editura: Leda
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristina Zegheru
Publicată la 29.12.2018
Nota recenzorului: 10/10
Recenzie “Opoziție” de Jennifer L. Armentrout
5 (100%) 1 vote[s]

Jennifer L. Armentrout finalizează seria ”Lux” cu volumul 5 ”Opoziție”.

În acest volum întâlnim protagoniști schimbați, cu idei și perspective noi. Nimic nu mai este ceea ce pare, iar evoluția lor se observă de la început până la sfârșit. Avem parte de o acțiune alertă în care situațiile imprevizibile nu se îndreaptă spre un final fericit. Totul se schimbă de la un capitol la altul.

Katy nu mai este fata neîncrezătoare marcată de propriul trecut și măcinată de gândul morții tatălui său, ci devine persoana care judecă și acționează după propriile reguli. A trecut prin experiențe groaznice care au făcut-o să înfrunte realitatea indiferent de circumstanțe, fără a se mai ascunde în spatele sentimentelor.

Daemon a trecut de la tipul arogant, la cel încrezător în forțele proprii, apoi a început să se lase influențat de noile sentimente care l-au cuprins în urma legăturii formate între el și Katy. Și acesta a avut parte de schimbări bruște de comportament. Singurul lui scop a fost acela de a o proteja pe adolescentă.

Am avut parte de trădări, acțiuni care au adus atât beneficii, cât și dezavantaje, dar am fost și martorii unei povești de dragoste care a depășit toate așteptările.

Evoluția protagonistei se observă cel mai bine în volumul ”Opoziție”. Inițial, avem parte de o Katy bulversată care își pune întrebări privind dispariția lui Daemon; întrebări care nu au parte de niciun răspuns.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jennifer L. Armentrout.

Daemon a ales drumul pavat de luxeni, lăsând-o pe Katy în urmă fără nicio explicație plauzibilă. Din fericire, aflăm că toata această mișcare a fost o strategie a adolescentului pentru a trece neobservat. Împreună cu Dawson, fac un plan pentru a evada, dar Dee pare a fi vrăjită de puterea luxenilor, astfel încât, fiecare efort din partea celor doi trece neobservat.

Fiecare victorie este urmată de un eșec sau de o situație care îi dezarmează. Nu mai vorbim despre informații noi, ci ne axăm pe acțiunea propriu – zisă.

Avem parte de răsturnări de situații, de trădări, noi aliați, înfruntari care sunt câștigate la limită și dorințe venite din străfundul sufletului. Nimic nu se compară cu forța pe care Katy și Daemon o au împreună. Reușesc să înfrunte fiecare obstacol și ajung să creadă în propriul lor viitor, departe de tot ce înseamnă ”răutate”, ”distrugere”, ”supraveghere”.

Recomand din inimă seria Lux pentru toți iubitorii de fantasy!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.