Recenzie “Opoziție” de Jennifer L. Armentrout

by | Dec 29, 2018 | Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți, Romantism, Science Fiction & Fantasy

🔥 CARTEA OPOZIȚIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Jennifer L. Armentrout finalizează seria ”Lux” cu volumul 5 ”Opoziție”.

În acest volum întâlnim protagoniști schimbați, cu idei și perspective noi. Nimic nu mai este ceea ce pare, iar evoluția lor se observă de la început până la sfârșit. Avem parte de o acțiune alertă în care situațiile imprevizibile nu se îndreaptă spre un final fericit. Totul se schimbă de la un capitol la altul.

Katy nu mai este fata neîncrezătoare marcată de propriul trecut și măcinată de gândul morții tatălui său, ci devine persoana care judecă și acționează după propriile reguli. A trecut prin experiențe groaznice care au făcut-o să înfrunte realitatea indiferent de circumstanțe, fără a se mai ascunde în spatele sentimentelor.

Daemon a trecut de la tipul arogant, la cel încrezător în forțele proprii, apoi a început să se lase influențat de noile sentimente care l-au cuprins în urma legăturii formate între el și Katy. Și acesta a avut parte de schimbări bruște de comportament. Singurul lui scop a fost acela de a o proteja pe adolescentă.

Am avut parte de trădări, acțiuni care au adus atât beneficii, cât și dezavantaje, dar am fost și martorii unei povești de dragoste care a depășit toate așteptările.

Evoluția protagonistei se observă cel mai bine în volumul ”Opoziție”. Inițial, avem parte de o Katy bulversată care își pune întrebări privind dispariția lui Daemon; întrebări care nu au parte de niciun răspuns.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jennifer L. Armentrout

Daemon a ales drumul pavat de luxeni, lăsând-o pe Katy în urmă fără nicio explicație plauzibilă. Din fericire, aflăm că toata această mișcare a fost o strategie a adolescentului pentru a trece neobservat. Împreună cu Dawson, fac un plan pentru a evada, dar Dee pare a fi vrăjită de puterea luxenilor, astfel încât, fiecare efort din partea celor doi trece neobservat.

Fiecare victorie este urmată de un eșec sau de o situație care îi dezarmează. Nu mai vorbim despre informații noi, ci ne axăm pe acțiunea propriu – zisă.

Avem parte de răsturnări de situații, de trădări, noi aliați, înfruntari care sunt câștigate la limită și dorințe venite din străfundul sufletului. Nimic nu se compară cu forța pe care Katy și Daemon o au împreună. Reușesc să înfrunte fiecare obstacol și ajung să creadă în propriul lor viitor, departe de tot ce înseamnă ”răutate”, ”distrugere”, ”supraveghere”.

Recomand din inimă seria Lux pentru toți iubitorii de fantasy!

🔥 CARTEA OPOZIȚIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Opoziție
Autor: Jennifer L. Armentrout
An apariție : 2017
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 29.12.2018
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 680 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 14 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments