Recenzie “Orașul oaselor” de Cassandra Clare

Titlu: Orașul Oaselor
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2014
Editura: Leda
Nr. Pagini: 479
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arina Mihaela
Publicată la 18.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

🔥 CARTEA ORAȘUL OASELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Întotdeauna cărțile Cassandrei Clare m-au făcut curioasă, pentru că toți vorbeau despre ele cu multă afecțiune și căldură și mă bucur că nu mi-am abandonat dorința, încercând Orașul oaselor, primul volum din Instrumente mortale.

Instrumente mortale este debutul în literatură al autoarei Cassandra Clare, bucurându-se de un real succes datorită acestei serii citite de o mulțime de persoane.

Acțiunea o prezintă pe Clary, o adolescentă oarecare cu o viața normală- asta credea ea, până merge în clubul Pandemonium cu cel mai bun prieten al său, Simon și îi vede pe Jace, Alec și Isabelle, trei vânători de umbre cu misiunea de a ucide un demon în acea noapte.

Situația devine și mai bizară când în afară de Clary, nimeni nu păru să observe nimic, nici măcar Simon.

Cu o zi după incident, după o ceartă aprinsă cu mama sa, Jocelyn, tânăra se întâlnește cu Jace și în timp ce stăteau de vorbă, Clary este sunată de mama ei, iar Jocelyn, cu panică și teamă în glas, o îndeamnă să rămână unde e și să nu se întoarcă acasă. Aceasta o mai roagă să îi spună lui Luke, un bun prieten de-al mamei sale că “ei au găsit-o” și după ce îi spune fiicei sale cât de mult o iubește, închide telefonul.

După ce frica începu să-și spună cuvântul, Jace o conduse pe Clary spre Institut, locuința vânătorilor de umbre, zicându-i că o poate ajuta să-și găsească mama.

La Institut, tânăra află că nu este nicidecum o mundană (o persoană oarecare), ci este și ea un vânător de umbre și o mulțime de secrete ascunse de Jocelyn vor fi cunoscute de ea, dându-i viața peste cap și cu cât investighează mai mult, cu atât e mai aproape să o găsească, iar întrebarea: Cine sunt acei ei și ce vor de la mama sa? nu-i dă pace până nu o găsește, total diferită de când a văzut-o ultima dată.

Mai jos puteți vedea o poză din film cu Jace & Clary.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cassandra Clare.

Cărțile cu acțiune & romance au fost mereu pe gustul meu și consider că orice carte cu acțiune trebuie să conțină și romance, oricât de puțin ar fi și invers. Ei bine, Cassandra chiar a reușit acest lucru și are laudele mele pentru asta.

Pe lângă cele menționate, Orașul oaselor conține mister, suspans și chiar și ceva umor, în unele situații.

Este de admirat că atunci când era vorba despre mama sa, curajul lui Clary nu avea limite și era dispusă să facă orice pentru a ajunge la ea și pentru a o ști în siguranță.

Cel mai mult mi-a plăcut la Jace umorul și sarcasmul său, pentru că destindea atmosfera în acele situații încordate.

Deși nu se află printre preferatele mele (i-aș acorda 4/5), Orașul oaselor mi-a plăcut foarte mult, a fost o lectură frumoasă, interesantă, cu multe secrete ascunse, ce te făceau să devorezi pagină cu pagină. Recomand această minunată carte!

 

 

🔥 CARTEA ORAȘUL OASELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.