Recenzie „Orașul oaselor” de Cassandra Clare

de | aug. 18, 2017 | Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA ORAȘUL OASELOR ARE REDUCERE PE:

Întotdeauna cărțile Cassandrei Clare m-au făcut curioasă, pentru că toți vorbeau despre ele cu multă afecțiune și căldură și mă bucur că nu mi-am abandonat dorința, încercând Orașul oaselor, primul volum din Instrumente mortale.

Instrumente mortale este debutul în literatură al autoarei Cassandra Clare, bucurându-se de un real succes datorită acestei serii citite de o mulțime de persoane.

Acțiunea o prezintă pe Clary, o adolescentă oarecare cu o viața normală- asta credea ea, până merge în clubul Pandemonium cu cel mai bun prieten al său, Simon și îi vede pe Jace, Alec și Isabelle, trei vânători de umbre cu misiunea de a ucide un demon în acea noapte.

Situația devine și mai bizară când în afară de Clary, nimeni nu păru să observe nimic, nici măcar Simon.

Cu o zi după incident, după o ceartă aprinsă cu mama sa, Jocelyn, tânăra se întâlnește cu Jace și în timp ce stăteau de vorbă, Clary este sunată de mama ei, iar Jocelyn, cu panică și teamă în glas, o îndeamnă să rămână unde e și să nu se întoarcă acasă. Aceasta o mai roagă să îi spună lui Luke, un bun prieten de-al mamei sale că „ei au găsit-o” și după ce îi spune fiicei sale cât de mult o iubește, închide telefonul.

După ce frica începu să-și spună cuvântul, Jace o conduse pe Clary spre Institut, locuința vânătorilor de umbre, zicându-i că o poate ajuta să-și găsească mama.

La Institut, tânăra află că nu este nicidecum o mundană (o persoană oarecare), ci este și ea un vânător de umbre și o mulțime de secrete ascunse de Jocelyn vor fi cunoscute de ea, dându-i viața peste cap și cu cât investighează mai mult, cu atât e mai aproape să o găsească, iar întrebarea: Cine sunt acei ei și ce vor de la mama sa? nu-i dă pace până nu o găsește, total diferită de când a văzut-o ultima dată.

Mai jos puteți vedea o poză din film cu Jace & Clary.

Cărțile cu acțiune & romance au fost mereu pe gustul meu și consider că orice carte cu acțiune trebuie să conțină și romance, oricât de puțin ar fi și invers. Ei bine, Cassandra chiar a reușit acest lucru și are laudele mele pentru asta.

Pe lângă cele menționate, Orașul oaselor conține mister, suspans și chiar și ceva umor, în unele situații.

Este de admirat că atunci când era vorba despre mama sa, curajul lui Clary nu avea limite și era dispusă să facă orice pentru a ajunge la ea și pentru a o ști în siguranță.

Cel mai mult mi-a plăcut la Jace umorul și sarcasmul său, pentru că destindea atmosfera în acele situații încordate.

Deși nu se află printre preferatele mele (i-aș acorda 4/5), Orașul oaselor mi-a plăcut foarte mult, a fost o lectură frumoasă, interesantă, cu multe secrete ascunse, ce te făceau să devorezi pagină cu pagină. Recomand această minunată carte!

 

 

Ți-a plăcut recenzia cărții ORAȘUL OASELOR?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Cassandra Clare

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ORAȘUL OASELOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Orașul Oaselor
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2014
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 479
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1032

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

-S-a sacrificat pe sine, venindu-ți în ajutor. A făcut-o din cea mai pură iubire. Și-a recăpătat Gloria Apusă. Dar el te-a ales pe tine. A ales să cadă. Jennifer L. Armentrout ar putea să scrie orice și aș iubi fiecare carte în parte. Scriitoare hibrid, Armentrout are...

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Doamna England mi-a făcut cu ochiul de când am văzut-o la precomandă pe site-ul Nemira. Am pândit-o, am ocolit-o, am pus-o în coș, am dat-o jos, am pus-o iar...știți circuitul, nu trebuie să vi-l povestesc eu. Cert e că finalul a fost unul fericit și a ajuns la mine...

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

În viață n-ar trebui să colecționăm mașini de lux sau bijuterii de firmă, ci momente de bunătate și amintiri cu oamenii ce ne-au atins sufletul. Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat...

0 0 votes
Article Rating
Arina Mihaela este redactor Booknation.ro de 1746 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arina Mihaela aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments