Recenzie ,,Lanțul de fier” de Cassandra Clare

de | mai 22, 2023 | Recenzii cărți

Poveștile vânătorilor de umbre nu se termină niciodată…

Acum când Cordelia are totul, când totul pare atât de real, tânără nefilim nu poate uita că totul este o mare și dureroasă minciună. Căsătoria cu cel pe care l-a iubit dintotdeauna este doar o fațadă. Iar fericirea ei este temporară. Deși iubirea ei este sinceră, Cordelia nu poate uita că inima lui James Herondale îi este promisă lui Grace Blackthorn, oricât ar încerca aceasta să se mintă.

Chiar și așa, alături de el și de Lucie, cu Cortana în teacă, așa arată cea mai fericită variantă a vieții ei. Însă nimic nu este așa cum au sperat ei, căci curând, linia de sânge a familiei Herondale îi face pe aceștia suspecți. Când un criminal străbate Londra lăsând cadavrele nefilimilor în urmă, nimeni nu poate găsi un vinovat. Nu până când James Herondale începe să creadă că totul are legătură cu el. Și cum să mai trăiască el când Grace Blackthorn este atât de departe, iar vinovăția apasă dureros pe inima lui?

Cordelia simte cum Cortana renunță la ea, James trece printr-o perioadă întunecată și dură, Lucie își petrece tot timpul printre fantome, iar Matthew, Christopher, Alastair și Thomas încearcă să se lupte cu propriii demoni pentru a le fi celor trei alături. Însă nu este de ajuns. Când lumea pare să fie amenințată de un pericol mult mai mare, totul se schimbă. Lumea vânătorilor de umbre este pe cale să fie înghițită de întuneric și, cumva, totul se află pe umeri lui James și ai Cordeliei. Dar dacă lanțul de fier este gata să se rupă, care va fi soarta nefilimilor? Cassandra Clare revine cu o poveste care vă va fermeca și care vă va rupe inima!

Opinia mea despre Lanțul de fier

Am iubit cu toată inima acest volum pe care l-am citit pe nerăsuflate! Mulțumesc Libris.ro pentru această carte minunată! Abia așteptam să citesc mai mult Marc Levy! Nu am cuvinte care să exprime dragostea pe care o am pentru Cassandra Clare și pentru poveștile ei geniale! Nu numai că dă naștere unei lumi aproape la fel de frumoasă ca un rai, dar felul în care scrie Cassie îți mângâie inima. Niciodată nu pot să citesc fără a salva citate și fără a face poze secvențelor mele preferate.

,,Nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici demonii, nici principatele, nici puterile, nici lucrurile ce sunt, nici lucrurile ce vor să vină, nici înălțime, nici adânc, nici altă creatură n-o să fie în stare să ne despartă. Înțelegi? Ține-te strâns de mine, Daisy! Ține-te strâns de mine și nu-mi da drumul!”

Deși au trecut atâția ani de când am citit Dispozitive infernale, Will și Tessa au rămas în inima mea pentru totdeauna. Să citesc acum povestea lui James, Cordelia și Lucie e ca și cum aș călători în timp! O dată pe vremea când tocmai o descopeream pe Cassie și o dată în universul fictiv al nefilimilor, înainte de Julian și Emma!

Nu am putut decât să mă bucur văzând numărul de pagini! Spun asta în calitate de cititor care speră să aibă mereu povești din lumea vânătorilor de umbre. Și cum să nu citești cu toată inima când vânătorii de umbre poartă numele de Herondale sau Carstairs?

O nouă aventură din Londra nefilimilor, cu un întreg secol în urmă…

Lanțul de aur a avut totul de la intrigă, scene emoționante, dramă și sensibilitate! Am iubit mereu perspectivele multiple obiective ale lui Cassie, dar citind acest volum mi-am amintit orginialitatea ei și motivele pentru care m-am îndrăgostit de lumea ei cu atâta vreme în urmă! Cordelia și James mi-au frânt inima și, dintre toate cuplurile din seriile Cassandrei, mi-au amintit cel mai mult de Will și Tessa.

Ei și ,,tâlharii” lor au făcut ca acest volum să fie delicios, plin de replici sarcastice și de glume care m-au făcut să citesc râzând. Nu am mai simțit de multă vreme adrenalina și suspansul ăsta citind o carte. Însă acum trebuie să aștept să apară și volumul trei. Nu știu unde l-aș putea găsi în engleză așa repede. Pluc că oricum trebuie să îl adaug pe cel în română la colecție! Cred că varianta acestor cărți în română este cea mai spectaculoasă dintre toate!

Sunt atât de curioasă încotro se îndreaptă povestea lor și pot doar să sper că finalul va fi exact ca un foc de artificii! Dacă nu ați citit încă ceva scris de Cassandra Clare, este timpul să îi dați o șansă. Vă asigur că vă veți alege cu câteva rune și cu un parabatai! Lectură plăcută vă doresc tuturor!

,,Spune-mi, ar fi vrut totdeauna să întrebe, ce ți-a frânt inima și te-a făcut să reverși o asemenea amărăciune?”
 
,,Dacă te îndrăgostești chiar și o idee mai mult de el, căderea o să te zdrobească.”
 ,,-Nu plec.
-De ce nu?
-Pentru că atunci când îți dorești ceva foarte mult, ești gata să accepți și umbra acelui lucru. Chiar dacă e doar o umbră.”
 
,,Tu ești steaua mea constantă, Daisy.”
Titlu: Lanțul De Fier
Autor: Cassandra Clare
Traducător: Cristina Jinga
An apariție : 2022
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 655
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 5715

Alte recenzii de la Cassandra Clare:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler
Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler

Crime Scene Press nici că putea să mă ademenească cu un titlu mai pe gustul meu. Sarek este un thriller, un nordic noir ce te plimbă printr-o minunăție de rezervație, plină de peisaje spectaculoase și pericol. Sarek este un parc național aflat în nordul Suediei, una...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 4 luni, 22 zile și a scris până acum 333 articole. Se află pe poziția 5 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments