Recenzie „Orașul Oaselor” (Instrumente mortale #1) de Cassandra Clare

by | Aug 7, 2016 | Beletristică, Dragoste, Mister, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA ORAȘUL OASELOR (INSTRUMENTE MORTALE #1) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Recunosc, auzisem de existența cărților după ce am vizionat primul (și singurul) film creat pe baza cărților. Pe-atunci se făcuse mare caz de Orașul Oaselor, toată lumea era fascinată de lumea creată de Cassandra Clare, toți vorbeau despre film și carte.

După ce am văzut filmul, mi-am zis că trebuie să citesc și cărțile. Finalul filmului m-a cuprins precum o umbră care te înghite cu totul, reușind să creeze în mine o adevărată obsesie pentru nebunia Orașul Oaselor, care de-abia atunci începuse.

-Te-ai îndrăgostit deja de cine nu trebuia, până acum?

Jace spuse:

– Din nefericire, Patroană a Refugiului, singura mea adevărată iubire rămâne cea pentru persoana mea.

Am citit Orașul Oaselor, primul volum, acum destul de mult timp, dar n-am vrut să-i fac o recenzie decât după ce citesc întreaga serie, crezând că îmi voi schimba părerile despre roman pe parcursul lecturării și celorlalte volume. De obicei așa pățesc, citesc un prim volum, sunt captivată de acțiune și personaje, după care citesc și restul seriei și realizez că celelalte cărți sunt mult mai bune decât prima, trecând astfel de la entuziasm la dezamăgire cronică.

Instrumente Mortale a fost prima serie cu care n-am pățit așa. Cassandra Clare a reușit să-mi păstreze același entuziasm pe parcursul celor șase volume. Cred că Instrumente Mortale e una din seriile fundamentale ale literaturii contemporane 😀

La început a fost confuzia. În Orașul Oaselor așa a început totul. Nu înțelegeam care-i faza cu toți termenii fantastici, vânători de umbre, conclav și alții. Pe parcurs însă, totul capătă formă și sens, totul se creează din nimic. Romanul e deschis cu moartea unui personaj într-un club, moment captat doar de Clary, ea fiind singura care vedea ucigașii. Clary realizează că e diferită, că vede vampiri și alte creaturi, iar dispariția mamei sale o face să-și pună întrebări. Îl cunoaște pe Jace, un adolescent fermecător care o ajută să înțeleagă că nu e o mundană oarecare.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cassandra Clare

Orașul Oaselor e un roman extrem de dinamic, a reușit să mă țină în priză, deși e destul de stufos la prima vedere. Mi-a plăcut cum accentul cade pe evoluția personajelor, Clary fiind o tipă pe care la început aproape o detestam. Naivă, fricoasă, oarecum pesimistă, reprezenta exact tipologia personajului de care fug să mă atașez. Pe parcurs însă, am ajuns să o îndrăgesc, admirându-i maturizare, proces prin care trec aproape toate personajele cărții.

Nici Jace nu mi-a fost simpatic de la bun început. L-am găsit cum l-a găsit și Clary, arogant și plat, fără o personalitate proprie, fiind doar o reflexie a celor din jurul lui. Apoi, interacționând mai mult cu celelalte personaje, l-am descoperit ca fiind misterios și chiar amuzant.

A iubi înseamnă a distruge, iar a fi iubit înseamnă a fi distrus.

Orașul Oaselor e un prim volum incitant, captivant și unic în literatura contemporană, un prim volum ce deschide o serie care te surprinde prin fiecare pagină, o serie surprinzătoare, dinamică și de-a dreptul fascinantă.

🔥 CARTEA ORAȘUL OASELOR (INSTRUMENTE MORTALE #1) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Orașul Oaselor (instrumente Mortale #1)
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2014
Editura: NECUNOSCUT
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 7.08.2016
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1887 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments