Recenzie „Orașul oaselor” de Cassandra Clare

Titlu: Orașul Oaselor
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2014
Editura: Leda
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Alexandra Georgiana
Publicată la 1.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Orașul oaselor” de Cassandra Clare
Acordă o notă

Aventură, dragoste, imaginație, originalitate, suspans și mister, toate acestea și nu numai descriu cu exactitate Orașul oaselor de Cassandra Clare. Încă de la primele capitole, acțiunea își face simțită prezența într-un mod cu totul nou decât clasica descriere, aceasta te îndeamnă și te atrage în lumea fascinantă a vânătorilor de umbre, a vampirilor însetați de sânge, a demonilor care intenționează să pună stăpânire pe lumea mundană, a vârcolacilor și a spiritelor naturii pe care nu ar trebui să îi crezi nici în ruptul capului.

Clary Fray, o fată de cincisprezece ani, are darul Vederii, un dar pe care ceilalți oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni și alte creaturi care populează Lumea din Umbra.
În Orașul oaselor, cartea întâi din seria Instrumente mortale, mama lui Clary, Jocelyn, dispare și ea însăși e atacată de un demon – un ravener înspăimântător. Astfel, tânăra domnișoară ajunge să-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este să-i apere pe oameni de demoni și să-i controleze pe vampiri și vârcolaci.

Cassandra creeaza o lume cu totul nouă, o lume în care primejdia stă la orice pas, o lume de care nu ai vrea să te mai desprinzi, o lume care ai vrea să devină realitate chiar și pentru puțin timp. Lumea plină de secrete din care face parte tânăra Clary Fray este pe atât de fascinantă cât și periculoasă pentru ea și prietenii ei, însă nimeni și nimic nu îi pot opri atunci când luptă cot la cot pentru a o salva. Magia face parte din viața lor, iar totodată citind, și din a nostră.

Vieţile lor ardeau la fel de strălucitor ca flăcările lumânărilor- şi la fel de uşor de stins.

Cel mai mult mi-a plăcut la cărțile Cassandrei Clare caracterul bine definit al personajului principal masculin Jace Wayland, acesta fiind misterios, curajos, sensibil, îngâmfat, modest, încăpățânat și sarcastic deseori, însă umorul de care dă dovada pe parcursul întregii cărți m-a făcut să îl îndrăgesc încă din prima clipa.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cassandra Clare.

– Ce-i asta? întrebă el, uitându-se de la Clary la camarazii lui, de parcă ei ar fi putut ști ce căuta ea acolo.
– E o fată, zis Jace, recăpătându-și sângele rece. Cu siguranță ai mai văzut fete până acum, Alec. Sora ta Isabelle este una.

Povestea de dragoste dintre Clary și Jace e mai întortocheată decât luminițele de crăciun ale lui bunica. Deși personalitățile lor sunt la poluri total opuse, pe parcurs observă că lucrurile nu sunt deloc așa cum par a fi deoarece neînțelegerile și tachinările de care au parte zi de zi sunt exact lucrurile care îi apropie unul de celălalt. Secrete întunecate tind să apară la lumina zile unul câte unul punând la încercare atât pasiunea care a înflorit între cei doi, cât și prietenia care abia a început.

Când lumea din jur se v-a nărui, se vor afla în aceeaș tabără? Oare dragostea lor e atât de puternică încât să reziste tuturor încercărilor la care vor fi supuși? Aflați toate aceste lucruri și nu numai doar citind primul volum Orașul oaselor din seria Instrumente mortele de Cassandra Clare! 🙂

Aspecte Pozitive:

Lucrul care mi-am plăcut cel mai mult la această carte e originalitatea și creativitatea de care dă dovadă autoarea în fiecare pagină.

Aspecte Negative:

Nu pot spune că nu mi-a plăcut ceva la această carte deoarece este una dintre preferatele mele, însă am remarcat că în unele locuri autoarea se grăbea cu acțiunea.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.