Recenzie „Orașul oaselor” de Cassandra Clare

by | Sep 1, 2017 | Dragoste, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ORAȘUL OASELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Aventură, dragoste, imaginație, originalitate, suspans și mister, toate acestea și nu numai descriu cu exactitate Orașul oaselor de Cassandra Clare. Încă de la primele capitole, acțiunea își face simțită prezența într-un mod cu totul nou decât clasica descriere, aceasta te îndeamnă și te atrage în lumea fascinantă a vânătorilor de umbre, a vampirilor însetați de sânge, a demonilor care intenționează să pună stăpânire pe lumea mundană, a vârcolacilor și a spiritelor naturii pe care nu ar trebui să îi crezi nici în ruptul capului.

Clary Fray, o fată de cincisprezece ani, are darul Vederii, un dar pe care ceilalți oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni și alte creaturi care populează Lumea din Umbra.
În Orașul oaselor, cartea întâi din seria Instrumente mortale, mama lui Clary, Jocelyn, dispare și ea însăși e atacată de un demon – un ravener înspăimântător. Astfel, tânăra domnișoară ajunge să-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este să-i apere pe oameni de demoni și să-i controleze pe vampiri și vârcolaci.

Cassandra creeaza o lume cu totul nouă, o lume în care primejdia stă la orice pas, o lume de care nu ai vrea să te mai desprinzi, o lume care ai vrea să devină realitate chiar și pentru puțin timp. Lumea plină de secrete din care face parte tânăra Clary Fray este pe atât de fascinantă cât și periculoasă pentru ea și prietenii ei, însă nimeni și nimic nu îi pot opri atunci când luptă cot la cot pentru a o salva. Magia face parte din viața lor, iar totodată citind, și din a nostră.

Vieţile lor ardeau la fel de strălucitor ca flăcările lumânărilor- şi la fel de uşor de stins.

Cel mai mult mi-a plăcut la cărțile Cassandrei Clare caracterul bine definit al personajului principal masculin Jace Wayland, acesta fiind misterios, curajos, sensibil, îngâmfat, modest, încăpățânat și sarcastic deseori, însă umorul de care dă dovada pe parcursul întregii cărți m-a făcut să îl îndrăgesc încă din prima clipa.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cassandra Clare

– Ce-i asta? întrebă el, uitându-se de la Clary la camarazii lui, de parcă ei ar fi putut ști ce căuta ea acolo.
– E o fată, zis Jace, recăpătându-și sângele rece. Cu siguranță ai mai văzut fete până acum, Alec. Sora ta Isabelle este una.

Povestea de dragoste dintre Clary și Jace e mai întortocheată decât luminițele de crăciun ale lui bunica. Deși personalitățile lor sunt la poluri total opuse, pe parcurs observă că lucrurile nu sunt deloc așa cum par a fi deoarece neînțelegerile și tachinările de care au parte zi de zi sunt exact lucrurile care îi apropie unul de celălalt. Secrete întunecate tind să apară la lumina zile unul câte unul punând la încercare atât pasiunea care a înflorit între cei doi, cât și prietenia care abia a început.

Când lumea din jur se v-a nărui, se vor afla în aceeaș tabără? Oare dragostea lor e atât de puternică încât să reziste tuturor încercărilor la care vor fi supuși? Aflați toate aceste lucruri și nu numai doar citind primul volum Orașul oaselor din seria Instrumente mortele de Cassandra Clare! 🙂

🔥 CARTEA ORAȘUL OASELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Orașul Oaselor
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2014
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 1.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Lucrul care mi-am plăcut cel mai mult la această carte e originalitatea și creativitatea de care dă dovadă autoarea în fiecare pagină.

Aspecte Negative:

Nu pot spune că nu mi-a plăcut ceva la această carte deoarece este una dintre preferatele mele, însă am remarcat că în unele locuri autoarea se grăbea cu acțiunea.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Alexandra Georgiana este redactor Booknation.ro de 1069 zile și a scris până acum 2 articole. Se află pe poziția 105 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Georgiana aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments