Recenzie „Orbi” de Petronela Rotar

by | Jul 24, 2018 | Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ORBI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

„Îndrăgostirea nu e altceva decât îngustarea câmpului conştiinţei, ce fiinţă imperfectă s-ar putea amoreza atât de nebuneşte de altă fiinţă imperfectă, dar perfect necunoscută, să-şi încredinţeze nu doar sufletul, ci şi întregi prezentul, trecutul şi viitorul, doar pentru a se chinui apoi reciproc (…) dacă creierul nu ar amorţi din cauza exploziei de amine?”

Poate părea o replică destul de incisivă dată iubirii, însă, aceasta nu este menită să întunece perspectiva asupra ei, ci să puncteze toxicitatea unei relaţii disfuncţionale.

Cât de orbi putem fi într-o relaţie? Dar, mai ales, cât de orbi putem fi cu noi înşine şi să ne trăim viaţa de zi cu zi într-o beznă totală cuprinsă de iluzii şi amăgiri? O ignoranţă autoimpusă.

Cartea Orbi scrisă de Petronela Rotar ne expune, prin faptele celor două personaje, Alexa şi Călin, conştiinţa fiecăruia dintre noi în oglindă într-o manieră atât de imperfectă şi usturătoare, aşa cum refuzăm să o vedem, de cele mai multe ori, cu ochii noştrii când ne privim în ea.

Alexa, reprezintă femeia modernă a timpurilor noastre, o tânără independentă, inteligentă şi de succes, dar care duce o luptă zilnică cu monştrii săi necunoscuţi şi bine pitiţi în ungherele minţii sale.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Petronela Rotar

În încercarea de a fugi de trecutul său, de o copilărie nefericită, cu un tată agresiv, viaţa şi alegerile sale ajung să se desfăşoare şi să se întoarcă spre ea cu un puternic efect de bumerang, lucru care va avea un impact profund asupra relaţiilor sale şi, în mod special, asupra căsătoriei sale cu Călin.

Oricât de greu ar fi să recunoaştem, majoritatea alegerilor pe care le facem fiecare sunt influenţate de experienţele trăite odinioară, experienţe care nu sunt întotdeauna cele mai fericite.

„Ne minţim în cele mai banale situaţii de viaţă, suntem prizonierii minţii noastre care ne livrează tone de bullshit ca să putem trăi cu noi şi cu alegerile noastre. Gândeşte-te cum ar fi viaţa dacă am fi conştienţi de tot ce facem, spunem, alegem. Imaginează-ţi cât de imposibil de gestionat ar fi o zi dacă nu ne-am minţi aproape continuu.”

🔥 CARTEA ORBI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Orbi
Autor: Petronela Rotar
An apariție : 2017
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.07.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 1224 zile și a scris până acum 53 articole. Se află pe poziția 21 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments