Recenzie “Oscar și Tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt

by | Aug 28, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA OSCAR ȘI TANTI ROZ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt este genul de carte pe care o citești în metrou, seara înainte de culcare sau în vacanță. Cele 100 de pagini ale cărții nu te solicită, nu te îngreunează ci te poartă în lumea lui Oscar, puștiul de 10 ani bolnav de cancer, prietenul bun al asistentei Tanti Roz.

Știu, când auzi de povești despre cancer în ziua de astăzi ești tentat să spui “thank you, next”, pentru că până și această boală a devenit mediatizată, iar poveștile despre ea pot da adesea în clișeic. Totuși, povestea lui Oscar nu este despre boala lui și despre suferințele pe care le aduce. Povestea este o conversație permanentă a băiatului cu Dumnezeu, la îndemnul asistentei Roz. Este un elogiu adus vieții, dacă vreți, o încercare de a arăta faptul că viața trebuie trăită la orice vârstă și în orice moment.

Treaba stă în felul următor… și ce dacă Oscar are cancer? Încă mai are timp. Nu mai are doar 12 zile de trăit, ci 90 de ani, datorită asistentei sale. Se poate bucura de viață, se poate îndrăgosti și ghiciți ce.. se căsătorește și își cunoaște socrii și vai, ce emoții a avut când i-a întâlnit.

Te întrebi cum sunt posibile toate acestea? Ți-aș răspunde, dar Oscar e un maestru în tainele imaginației și-ți poate răspunde personal.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Eric Emmanuel Schmitt
Ce am învățat din această carte.

Am realizat că problemele sunt parte din viața noastră și contribuie într-o manieră sau alta la dezvoltarea noastră. Cu toate acestea, noi alegem ce rol jucăm în arena vieții. Oscar al nostru alege să fie un luptător, într-o lume a poveștilor unde latura ludică predomină.

După lecturarea primelor pagini ai putea spune că este destinată copiilor. Este o mică parte de adevăr în asta, însă numai o minte matură poate privi dincolo de cuvinte.

Oscar și Tanti Roz de Eric Emmanuel Schmitt îți propun să o citești cu sufletul, lăsând rațiunea să se odihnescă.

Titlu: Oscar și Tanti Roz
Autor: Eric Emmanuel Schmitt
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 112
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.08.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

O carte ușoară, care nu te solicită în niciun fel, dar care îți face imaginația să lucreze.

Aspecte Negative:

Este atât de ușoară ca stil de scriere încât poate părea banală.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Acum că Seth nu mai poate schimba nimic, speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să găsească acolo. Atunci când începe să înțeleagă...

Roxana-Elena Ciobanu este redactor Booknation.ro de 65 zile și a scris până acum 7 articole. Se află pe poziția 73 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Roxana-Elena Ciobanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments