Recenzie ,,Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

by | Oct 26, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA PACIENTA TĂCUTĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Alicia Berenson este soția renumitului fotograf, Gabriel Berenson, și este o pictoriță foarte bună. Ea părea fericită cu viața pe care o are alături de cel pe care îl iubește, până într-o seară când Gabriel vine acasă iar ea îl împușcă de cinci ori.

La șase ani de la acest eveniment, Alicia încă nu vorbește iar Theo Faber, un psihoterapeut curios, decide să o facă pe Alicia să vorbească iar. Când primește postul la The Grove, el promite să facă tot ce îi stă în putință să o ajute.

Pentru el, ultimul tablou al ei, Alcesta, este piesa din puzzle-ul interminabil al cazului ei. De ce a rămas Alicia fără glas? De ce nu a vorbit nici măcar la proces, când a fost acuzată? De ce Alicia i-a făcut asta soțului ei?

Dar și Theo este o persoană care a trecut prin multe și care a avut o viață grea. Deabia poate să facă el față întâmplărilor din viața sa. O altă perspectivă prezentă în roman este cea a căsniciei sale cu Kathy care va fi mult mai însemnată decât pare.

Alicia îi înmânează jurnalul ei iar Theo începe să deslușească misterul. Însă adevărul nu este complet iar destăinuirile par a fi doar minciuni. Ce nu știe Theo despre Alicia? După atâta tăcere, adevărul prinde un nou sens. Cine este de fapt Alicia Berenson?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Alex Michaelides

Pacienta tăcută a este un thriller foarte bun. Nu pot spune că este unul excepțional, mai ales după ce am citit Verity care pentru mine a rămas ca un exemplu pentru orice thriller pe care îl citesc, de parcă ar trebui să spun de fiecare dată: uite așa se scrie! Dar îl consider un thriller destul de bun pentru finalul la care nu mă așteptam deloc!

Povestea lui Theo are două fețe, poartă o mască pe care nu o putem coborî decât în final. Iar finalul este șocant și neașteptat, este finalul demn de un thriller iar mie mi-a plăcut, însă nu am adorat chiar și ultima pagină pentru că protagonistul mi-a inspirat milă.

Pe tot parcursul cărții am oscilat printre acuzații dar am ajuns la concluzia că toate personajele sunt nebune, mai mult sau mai puțin. Toți poartă o vină, o povară, o poveste pe care nu aș fi ghicit-o probabil vreodată. Cele două planuri ale vieții lui Theo și ale slujbei lui se intersectează și ne face să ne întrebăm ce rol au ele și de ce trebuie să vedem două perspective.

Dar abia în ultimele pagini autorul ne destăinuie adevărul care este mai tulburător și mai fascinant decât ne-am fi așteptat! Se pare că am adăugat un alt thriller bun la colecția mea de titluri memorabile iar pacienta tăcută ascunde multe mistere care așteaptă să fie descoperite de către fiecare cititor!

Titlu: Pacienta Tăcută
Autor: Alex Michaelides
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 366
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 26.10.2020
Nota recenzorului: 8.5/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Louise are nevoie să iasă din rutină iar când îl întâlnește pe David la bar, atracția dintre ei este zguduitoare. Însă David se retrage după un sărut iar șocul lor apare atunci când află că vor munci împreună și că David va fi șeful ei. David îi arată lui Louise că nu...

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Sofia a plecat de pe Avon cu un an în urmă, când tatăl ei a murit. Acum singurul ei scop este să îl omoare pe cel care i-a distrus viața, cel care conduce universul și din cauza căruia se pierd atâtea vieți nevinovate. Gideon este un hacker expert, cu o viață secretă...

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Treaba lui Jubilee Chase este  să supună coloniștii rebeli de pe Avon.  Și să aibă grijă la cei care sunt afectați de Furie pentru că ea este singura pe care nu o poate afecta întrucât ea nu visează. Nu a mai visat din copilărie. Și nici dacă ar fi visat nu ar fi...

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 275 zile și a scris până acum 90 articole. Se află pe poziția 15 din 151 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments