Recenzie „Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

de | mai 31, 2022 | Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PACIENTA TĂCUTĂ ARE REDUCERE PE:

Pacienta TacutaÎn Pacienta tăcută de Alex Michaelides arta, miturile grecești, psihoterapia și crima devin piesele unui puzzle aparent indescifrabil. Finalul îmbină perfect aceste piese și te lasă uimit în fața imaginii de ansamblu. E un thriller care merită citit pentru poveste, pentru schimbările de perspectivă, pentru final.

Câteva idei despre Pacienta tăcută

Ideea din spatele cărții mi s-a părut unică. Acuzată de crimă, Alicia refuză să mai vorbească și e închisă într-un azil. Psihoterapeutul care încearcă să o salveze se transformă, pe alocuri, în detectiv. Indiciile vin de la apropiații Aliciei, din picturile sale și, mai ales, din mitul grecesc al Alcestei.

Evoluția acțiunii e combinată cu fragmente din viața personală a psihoterapeutului și cu pagini din jurnalul pacientei. Perspectivele sunt bine alternate și nu îți acordă timul să te plictisești.

Finalul e neașteptat, dar credibil. Crima capătă sens. Fiecare personaj primește ceea ce merită.

Impresii personale

Unele descrieri sunt prea lungi, cumva par de umplutură. Nu am înțeles sensul celor două-trei pagini dedicate consumului de marihuana. Poate a existat un scop ascuns al autorului. Poate a încercat să arate cum ceea ce e permis (pastilele oferite de psihiatrii) poate dăuna la fel de mult sau chiar mai mult decât ceea ce e interzis (marihuana). Cu toate acestea, descriereile referitoare la aceste subiecte mi s-au păsut în plus. Nu au adus nimic nou sau captivant poveștii.

În ciuda acestor câteva pasaje, ritmul cărții e alert, te prinde. Am citit-o într-o singură seară.

Chiar și pentru cineva cu experiență în thrillere, povestea e bună. Poate te prinzi de câteva detalii pe parcursc, dar eu una n-am reușit să descifrez complet singură finalul.

Recomand?

Din Pacienta tăcută am învățat că există mai multe feluri de moarte, mai multe tipuri de crimă. Nu știi niciodată ce s-a întâmplat în trecutul cuiva și ai face bine să nu judeci sau să nu impulsionezi pe nimeni înainte să afli. Dacă îți plac thrillerele, misterul, psihanaliza, artele și miturile, aceasta este cartea de care ai nevoie.

Ți-a plăcut recenzia cărții PACIENTA TĂCUTĂ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Alex Michaelides

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PACIENTA TĂCUTĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Pacienta Tăcută
Autor: Alex Michaelides
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 31.05.2022
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 5541

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Bianca Murzea este redactor Booknation.ro de 142 zile și a scris până acum 8 articole. Se află pe poziția 39 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Murzea aici. Bianca Murzea are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments