Recenzie “Pacientul” de Jasper DeWitt

de | dec. 10, 2023 | Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți

Cum ar fii ca cineva să îți poată citi gândurile și să folosească cele mai mari temeri ale tale împotriva ta?

Dacă ai frică de înălțime să te pună într-un Montagne Russe, dacă ai fobie de insecte să te ducă într-o pădure, dacă ai ceva rău ascuns în adâncul tău să îl scoată la suprafață și să îl facă principala ta manifestare.

Cum ar fii? Brrrr… nu-i așa-i?

Un proaspăt absolvent, medic psihiatru, obține o slujbă în Azilul de Stat din Connecticut, unde, desigur ca în orice institut de această natură, există un pacient deosebit, pe care nimeni nu a reușit nici să îl vindece, nici să îl diagnosticheze.

Pacientul Joseph E.M. devine o provocare pentru tânărul psihiatru, care face ce face și ajunge medicul principal al acestuia.

După ce îi citește pe ascuns dosarul, care în loc să îl lămurească, îl face să își pună și mai multe întrebări, Parker începe să investigheze pe cont propriu istoria foarte enigmatică a acestui personaj.

El nu este primul doctor al lui Joe. Din contră, toți specialiștii anteriori (destul de mulți) care au încercat să îl trateze, au avut un final, fie profesional fie vital, cel puțin… suspect, ca să nu zicem macabru de-a dreptul!

Dar Parker simte că el ar putea fii the one care să rezolve acest mister, ce se întinde deja pe câțiva zeci de ani.

Așadar face câteva ședințe de terapie cu Joe și își creează propriile teoreme. 

Apoi acestea îi sunt spulberate radical!

Apoi este confruntat de superiorii lui și ies la iveală alte și alte ipoteze.

Apoi pare că se reîntoarce la ce știa inițial doar pentru a accepta că nu mai știe nimic.

De fiecare dată, cu fiecare capitol, pare că luăm totul de la capăt. 

Fiecare informație, pe care o știam încă de la început, ne este analizată și răs-analizată având altă presupunere, altă interpretare, altă rezolvare.

Până la urmă, Parker chiar are talent deosebit de psiholog, moderator, intermediar și chiar detectiv. Ochiul lui critic descoperă ceea ce nimeni nu a reușit să înțeleagă în atât de mulți ani.

Daaar…este o soluție care nu place nimănui!

Este o soluție de tipul: ce nu știi nu îți face rău! Deci, mai bine nu știam, mai bine rămânea totul cu multe semne de întrebare pentru că, pentru că..?

Ei bine, pentru că răspunsul este diabolic!

E brrrr!!!

Un horror, un mystery, un suspans care nu te va lăsa să dormi! Nici până termini cartea, nici de teama viselor neplăcute!

Titlu: Pacientul
Autor: Jasper DeWitt
Traducător: Alexandru Cormos
An apariție : 2020
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 287
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 3075

Alte recenzii de la Jasper DeWitt:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Minciuna” de Care Santos
Recenzie “Minciuna” de Care Santos

Care Santos a început să scrie de la vârsta de opt ani și a câștigat  prima competiţie literară la vârsta de 14 ani. De-a lungul anilor s-a aplecat asupra diferitelor genuri literare, a scris proză dar și versuri, publicând volume de poezie, povești, nuvele, romane....

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

5 1 vote
Article Rating
Ramona Elena Batis este redactor Booknation.ro de 6 luni, 8 zile și a scris până acum 33 articole. Se află pe poziția 9 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Elena Batis aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments