Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

de | oct. 23, 2021 | Ficțiune, Horror și Thriller, Mister, Psihologie, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PARTEA DE NORD A INIMII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

În august 2005, Katrina dă lovitura de grație New Orleans-ului după ce mii de oameni ignoraseră avertismentele autorităților și refuzaseră să fugă din calea urgiei. Un oraș afectat grav, în care oamenii, deja traumatizați după ce dăduseră piept cu furia ciclonului, se văd nevoiți să lupte pentru a supraviețui. Ajutorul autorităților întârzie să apară, orașul este izolat de restul lumii de apele dezlănțuite care lasă în urma lor moarte și mâl, populația fiind amenințată de foamete, infecții, de lipsa de apă potabilă, dar și de imposibilitatea de a se deplasa, prizonieri în propriile case. Au senzația că sunt sacrificați, lăsați să moară și se declanșează un adevărat război civil deoarece autoarea pune accent pe modul diferit în care reacționează oamenii disperați. Este o junglă în care cel mai puternic supraviețuiește. Dar nu acestea sunt singurele pericole ce-i pândesc.

Oamenii sunt panicați și inconștienți că amenințarea este dublă. Pe urmele supraviețuitorilor uraganului este un asasin apostolic care ucide familii întregi. Acționând ca voluntar, își face apariția la ușa familiilor ce așteaptă să fie salvate și le ucide cu sânge rece. Tiparul este întotdeauna același. Tată, mamă, 3 copii și o bunică. Acestea sunt condițiile pentru ca asasinul să îi ia în vizor. Sunt împușcați cu arma ce se găsește în casă și așezați cu capul spre nord, unul lângă altul, victime pe altarul unui nebun care are senzatia că face un bine umanității.

Amaia Salazar lucrează ca polițistă într-un orășel din Spania. Este un personaj ce cucerește prin hotărâre și sinceritate. Este încăpățânată,  ambițioasă și sigură pe ea. Mintea ei vede conexiuni și legături acolo unde alții nu deslușesc nimic. Are un talent deosebit de a diferenția pistele false de cele bune care pare că a izvorât dintr-o tragedie petrecută în copilărie. Un eveniment ce a lăsat urme adânci, o călătorie prin purgatoriu în care a reușit să găsească drumul spre lumină, cu ajutorul unui prieten credincios. În timpul acestui episod inima ei s-a oprit, dar a revenit încăpățânată la viață pentru a continua să lupte în fiecare noapte cu fantoma celei care a abuzat-o fără milă toată copilaria. Propria mamă.

Este încăpățânată ca un copoi ce a luat urma prăzii, este încrezută și temperamentală, dar având în vedere rezultatele obținute în cadrul poliției până la 20 de ani este de înțeles de ce e așa, dar în același timp este calculată și își stăpânește bine talentul nativ. Cooptată de FBI pentru a ajuta la stabilirea profilului psihologic al Compozitorului, așa cum a fost numit acest asasin în serie, face echipă cu un alt personaj ce are un interes personal în alt caz, cazul disparițiilor unor minore. Fetele sunt răpite de obicei în timpul uraganelor și declarate victime ale acestora, dar adevărul este altul și regăsirea uneia dintre fetele dispărute cu 15 ani în urmă în timpul altei furtuni, într-o stare oribilă, ridică multe semne de întrebare. Cei doi investigatori sunt doi oameni marcați de destin, outsideri, introvertiți și antisociali care reușesc să stabilească o relație de încredere reciprocă bazată pe tragediile personale, dar și pe superstiții și o doză consistentă de mistic și paranormal.

Firul poveștii se desface și sunt urmărite două cazuri, un asasin în serie ce ucide familii întregi și o organizație ce răpește minore. Sunt intercalate în poveste legende oculte, ritualuri obscure și credințe păgâne ce dau un farmec aparte și o notă de realism magic cărții. Este o luptă între bine și rău, ce poate fi urmărită atât la supraviețuitorii din New Orleans, cât și în desfășurarea cazurilor ale căror implicațiile ajung dincolo de realitatea palpabilă și conștient.

Dacă simțiți nevoia de un thriller alert, încărcat de paranormal, ocult și supranatural, cu personaje al căror psihic e pus la microscop și situații la limită, diferit puțin de cele clasice, tulburător și întunecat, Partea de nord a inimii este un must.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PARTEA DE NORD A INIMII?

Vezi toată lista de cărți scrise de Dolores Redondo sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PARTEA DE NORD A INIMII CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Partea De Nord A Inimii
Autor: Dolores Redondo
An apariție : 2021
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 736
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 23.10.2021
Nota recenzorului: 8.5

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Timpul ma pândea ca pe o pradă. Lupta cu leucemia, flirtul și umilința cu grotescul bolii, renunțarea la mândrie, orgoliu, acceptarea iminenței sfârșitului, renunțarea la gânduri de viitor și ancorarea în prezent, cu pași mici zi după zi, încercarea de a profita de...

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Înainte să ajung la final, Acest tărâm al blândeții m-a cucerit iremediabil, dacă e să fiu sinceră până la capăt, a făcut-o de la primul capitol. Am lins-o, n-am citit-o, pe nerăsuflate. Profund, adânc, simplu și pe înțelesul oricui la orice vârstă și nivel, o odisee...

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Abis, al cincilea volum din seria Alina Marinescu, mi-a depășit cu mult așteptările. Într-o recenzie anterioară, la alt roman din această serie, spuneam că Alina renaște și se reinventează, în urma suferinței pierderii lui Alex. Despre acest roman nu știu ce aș putea...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1050 zile și a scris până acum 298 articole. Se află pe poziția 4 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments