Recenzie ”Paula, împlinire târzie” de Mara Popescu –Vasilca

by | Sep 28, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PAULA ÎMPLINIRE TÂRZIE PE librariaizvorulcuvantului.ro

Ce mai faceți, pasionați cititori? Cum stați cu dragostea? O trăiți sau o citiți în această perioadă?

Dacă vă este poftă de o escapadă într-o poveste incitantă, carusel de emoții, vă invit să descoperiți romanul de dragoste Paula, împlinire târzie scris de Mara Popescu –Vasilca.

În iunie vă povesteam de „Vanda, între dorință și rațiune” de aceeași autoare, primul roman din colecția „Dragostea, arză-o-ar focul!”.

Curând voi reveni și cu următoarele două volume din această colecție: Nora, în căutarea identității și Catia, gustul amar al trădării. După cum vedeți este belșug de dragoste în balconul meu perioada aceasta.

Cartea are 11 capitole savuroase. Fiecare vine cu un personaj interesant, cu o intrigă sau o răsturnare de situație. Ești captivat pagină cu pagină și curiozitatea următorului pas te menține implicat alături Paula.

Suntem primiți în viața eroinei, în anii de tinerețe, când descoperă fiorii de iubire, libertatea, conexiunea cu omul iubit și, pe rând, dezamăgirile care îi ard sufletul, mocnit.

Destinul îi face cunoscută iubirea prin diferiți bărbații care o iubesc în felul lor. 

Se căsătorește cu Claudiu, un tânăr inginer, care îi dăruiește o fetiță. Din primele zile după nașterea copilului, Paula descoperă că iubitul este inginer și emoțional, nu doar profesional. La scurt timp se despart. După o perioadă îl întâlnește pe Dinu alături de care stă o perioadă de timp. Apoi îl cunoaște pe Ștefan. Spre final Massimo, Thomas. Bărbați care o îmbrățișează cu scântei de speranță în iubire. Va reuși, în final, să o îmbrățișeze unul pentru toată viața?

Apoi, cronometrul începu să măsoare timpul în care ploua doar în suflet, într-o singurătate desăvârșită, cu multe întrebări la care nu găsise răspuns. Părea că trăieşte în altă lume, unde cei din jur o privesc şi o judecă. “Nu te vrea. Asta e, resemnează-te. Uită tot ce a fost!”. (pag. 107)

Toate personajele au existat la un momendat pe axa timpului scriitoarei. Scrisă pe baza unor fapte reale, cuprinde aspecte cu probleme de familie, fidelitate, intimitate și provocări care par că vor să-i spulbere încrederea în dragostea adevărată. Va mai iubi ea între ultimele pagini?

Eroina este un exemplu de viață luată în mâini și trăită clipă cu clipă. Fiecare are un destin unic, bucurii și provocări, iar dorința de a savura toate firele de viață, cu încărcătura și surprinderea lor, este o înțelepciune.

Catia, prietena Paulei, va deveni eroina într-un roman viitor de care vă voi povesti curând.

Pe parcursul lecturii, am fost plăcut surprinsă să văd cum își dezlănțuie mireasma versuri care cuprindeau esența paginilor lăsate în urmă.

“O să mă cauţi şi prin buzunare 

Crezând măcar că poţi să te uimeşti, 

 Găsind din tot ce-a fost, un rest, o zare, 

Şi o să vezi că încă îţi lipsesc.” (pag.81)

Vă recomand să vă găsiți un loc comod, un ceai bun, eu prefer menta sau lavanda, și să vă cufundați în aventura Paulei prin călătoria numită viață.

Vă las acum. Voi începe călătoria Catiei. Revin.

P.S. Vă veți delecta cu scene de dragoste construite într-un mod atât de delicat. O delicatesă pentru suflet – acest roman.

“Noian de sărutări şi mângâieri sub clar de lună, tandreţe şi voluptate, era legătura între corp şi minte. Au înţeles că iubirea este un sentiment complex și răspundeau impulsurilor atracţiei. Starea de bucurie şi senzaţia de bine era tot pachetul posibil pentru a-i face fericiţi.” (pag. 283)

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PAULA ÎMPLINIRE TÂRZIE PE librariaizvorulcuvantului.ro

Titlu: Paula împlinire Târzie
Autor: Mara Popescu –Vasilca
An apariție : 2021
Editura: IZVORUL CUVâNTULUI
Nr. Pagini: 342
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 28.09.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Psycho” de Robert Bloch

Recenzie “Psycho” de Robert Bloch

"Psycho" este un roman horror absolut scris de autorul american Robert Bloch. Cartea a fost publicată în anul 1959, și la un an după lansare a avut parte și de prima sa ecranizare, filmul Psycho din 1960, regizat de Alfred Hitchcock.  Cartea "Psycho" de Robert Bloch...

Recenzie “Pastorala americană” de Philip Roth

Recenzie “Pastorala americană” de Philip Roth

În ciuda titlului, doar începutul cărții  poate fi privit ca fiind idilic, și nici acesta integral, ci dacă ne referim strict la amintirile scriitorului din copilărie. Este o carte premiată şi își merită elogiile dacă ținem cont de ideea de bază, de scriitură, și dacă...

Recenzie “Garda” de Ken Bruen

Recenzie “Garda” de Ken Bruen

Acesta e genul de roman care, citindu-l, te face să te simți ca la o ieșire cu prietenii la bere. E spus pe un ton sarcastic, fluid, prietenos și direct, are un final previzibil și un erou imprevizibil. Un tip antisocial, rebel, indecis și imatur, al cărui drum prin...

0 0 vote
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1462 zile și a scris până acum 739 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Buna! Eu incercam sa gasesc o motivatie pentru a termina aceasta carte. Pe Vanda si pe Nora cumva le-am inteles. Dar Paula e diferita. Sau ar trebui sa fie. Paula e mama. Si nu inteleg unde a disparut fetita din actiune. Cred ca firul actiunii ar fi capatat trasaturi mai dramatice, mai captivante, mai veridice daca ar fi construit si personajul fetitei. Cumva m-am pierdut pe drumul lecturii. Sau Paula s-a pierdut de cititori… si e inspirata din povestea scriitoarei. Si totusi consider ca nu a reusit sa redea ceea ce a vrut: autenticitate.😔

Last edited 3 months ago by Veronica Gavril