Recenzie ”Păzitoarea crocodilului” de Katrine Engberg

de | iun. 24, 2021 | Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PĂZITOAREA CROCODILULUI ARE REDUCERE PE:

Păzitoarea crocodilului este prima carte din seria Korner&Werner, serie care a ajuns deja la partea a patra și reprezintă totodată și debutul scriitoarei Katrine Engberg. Cartea a fost tradusă de Iulia Dromereschi și tocmai a fost publicată pe piața românească de editura Crime Scene Press.

Jeppe Korner și Anette Werner, cele două personaje principale ale cărți, formează o echipă de detectivi a căror relație te duce cu gândul la un mariaj cu vechime și cu multe probleme de rezolvat. Cei doi nu prea se admiră, nici simpatia nu e prea adâncă, dar au găsit o cale de mijloc pentru a lucra împreună, iar relația lor este spumoasă. Gândurile lui Jeppe despre Anette sunt sarcastice și amuzante, detectivul privindu-și coechipiera cu un ochi critic și ironic, dar tolerandu-i așa zisele excentricități. Jeppe, de fapt, este doar invidios pe viața partenerei sale deoarece aceasta are o căsnicie fericită, în timp ce el încă încearcă să își revină după un divorț care l-a aruncat într-o depresie puternică. Cred că ar fi fost mai amuzant dacă am fi avut parte și de gândurile Anettei despre Jeppe, dar sunt sigură că în următoarele cărți ale seriei își vor face și ele loc.

Cadavrul unei tinere fete este găsit în locuința pe care o închiriase de către un vecin în vârstă care în momentul descoperirii trupului face un atac cerebral. Fata este desfigurată. Asasinul i-a scrijelit pe față cu un cuțit un desen bizar. În această casă, la ultimul etaj, locuiește și proprietara, o doamnă în vârstă, aflată la pensie, scriitoare aspirantă și mare amatoare de petreceri și pahare de vin.

În momentul în care este pusă în fața tragediei întâmplate în propria casă, femeia realizează că asasinul a reprodus în cele mai mici amănunte scena crimei așa cum ea însăși și-o imaginase cu câteva săptămâni în urmă într-un manuscris ce trebuia să devină debutul ei literar. De asemenea, poliția găsește foarte repede și suspectul perfect, omul care a avut motivul și s-a și aflat la locul crimei…dar până la aflarea adevărului, cei doi detectivi mai au multe secrete de răscolit.

Dacă îți place recenzia cărții PĂZITOAREA CROCODILULUI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Katrine Engberg

Mi-a plăcut chiar dacă ritmul nu este foarte alert. Investigația și, totodată, povestea se întind doar pe durata câtorva zile, dar suspiciunile sunt multe și vizează mai mulți posibili suspecți ceea ce a fost incitant. Mi-a plăcut că editura a ales să păstreze titlul original și nu a preluat traducerea din engleză, total neinspirată din punctul meu de vedere.

O poveste despre frustrarea și trauma pe care abandonul o poate lăsa în parcursul maturizării individului. O poveste despre regrete și decizii impuse, despre manipularea minții, prietenii false sau interesate și nevoia de răzbunare. Amărăciunea și ura sunt urmările firești ale neglijenței și neimplicării care dau senzația individului că șansele la o viață normală îi sunt suprimate de la bun început. Faptele la care îl împing aceste frustrări vor fi tragice.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PĂZITOAREA CROCODILULUI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: PĂZITOAREA CROCODILULUI
Autor: Katrine Engberg
An apariție : 2021
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 355

Alte recenzii de la Katrine Engberg:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Am auzit de cartea ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens că ar fi foarte apreciată, iubită, recomandată de toți cititorii. Am salvat-o de ceva timp pe lista de citit, dar nu am ținut neapărat să o citesc în momentul în care era pe buzele tuturor. Acum însă am ajuns...

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Am ales aceast[ carte după titlu, și nu m-a dezamăgit. După cum ne spune încă de la început, Charles Duhigg a scris această carte pornind de la o cercetare pe care a făcut-o pentru a răspunde unei nevoi personale – aceea de a fi mai productiv. Productivitatea, poate...

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte, pentru ea, totul urmează să fie scris Într-o cumplită zi de primăvară, Carrie, fiica de șase ani a scriitoarei Flora Conway, a dispărut. Ce este și mai ciudat este că a dispărut în apartamentul lor, acolo unde ușile și geamurile...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1594 zile și a scris până acum 520 articole. Se află pe poziția 2 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments