Recenzie: “Pe drumul schimbării” de Un Anonim

by | May 28, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA PE DRUMUL SCHIMBĂRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

”Pe drumul schimbării” scrisă de Un anonim, este o carte despre procesul de transformare, după ce trecem printr-o experiență care ne poate traumatiza pe viață, dacă îi permitem acest lucru.


 Alege să scapi de măști și să poți iubi ceea ce vezi în oglindă!


Andreea este o persoană simplă, dintr-un mediu obișnuit. Lucrează într-o bancă, este proaspăt logodită cu un bărbat care o iubește, are o viață aparent normală, până într-o zi… Acea zi neagră, care o va marca pentru tot restul vieții ei.

Se trezește într-o parcare, plină de durere, cu sângele șiroind, neînțelegând ce i s-a întâmplat. Ajunsă la spital, încearcă să pună cap la cap evenimentele nefaste, lăsându-se imediat pradă tristeții și durerii din suflet. Din acel moment, Andreea moare, părticică cu părticică…

Radu încearcă să o înțeleagă, să îi fie aproape, chiar dacă și pe el îl doare. Suferă și el pentru tot ce s-a întâmplat, evenimentul a lovit în trei părți: pe Andreea, pe el, relația lor. Dar el are răbdare, căci o iubește si o înțelege. Știe că ea are nevoie de timp, de spațiu, de oameni noi, să poată uita. Deși nu crede că poate uita de tot, vreodată. A marcat-o prea tare și este absolut normal.

Cluburile, țigările și alcoolul îi devin Andreei cei mai buni prieteni, fiind cele mai bune remedii pentru uitare. Se degradează puțin câte puțin, lăsându-se topită în umbra celei ce a fost odată. Totul începe să se ducă de râpă, căci șefa ei o roagă să-și ia o pauză ca să-și revină, Radu începe să-ți piardă înțelegerea; dar ce nu știe el, este că ea are o strategie să-l îndepărteze de ea.

Se simte murdară și totodată nedemnă de el, de toată lumea. A fost o victimă, da, dar noaptea aceea a marcat-o atât de puternic încât nu vede cum ar putea să-și mai revină la ce a fost odată.

Spre surprinderea ei, Radu nu vrea să plece. Au avut 9 luni grele, chiar imposibile, a  văzut o față necunoscută a ei, dar nu s-a speriat și nu și-a pierdut speranța. Andreea lui este tot acolo, trebuie doar să lupte împreună să o regăsească și să o aducă acasă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Un Anonim

Trecutul ne poate defini viitorul doar în măsura în care îl lăsăm noi. Și putem alege în a fi victime ale vieții și ale întâmplărilor, sau stăpâni pe viața noastră și creatori ai evenimentelor ce ni se întâmplă. 


Adriana are 63 de ani, dar cu greu îi dai 42. Înaltă și sprintenă, cu o lumină aparte în ochii ei albaștri, are puterea de a liniști pe oricine din jurul ei. Odată intrată în studioul de yoga, Andreea se simți învăluită de un val de căldură și de o familiaritate neobișnuită.

De aici, Andreea și Radu trec prin niște schimbări ciudate, dar plăcute, cochetând cu întrebări și răspunsuri menite să le schimbe pentru totdeauna viețile. Ce aport are Adriana în povestea asta? Vă las să descoperiți singuri.

Cartea ”Pe Drumul Schimbării” poate fi povestea de viață a oricui. Indiferent prin ce tip de evenimente neplăcute am trecut fiecare, sfaturile și mesajele din carte au aplicabilitate universală. Ne motivează, ne fascinează și ne dau dă răspunsuri pe care cu siguranță le bănuiam sau le știam, dar nu aveam suficientă încredere. Răspunsurile toate sunt deja în noi, trebuie doar să ne facem timp să le ascultăm.


Experiențele pe care le trăim, doar sunt și atât. Nu trebuie să ne definească, din contră. Trebuie să ne ajute să devenim mai puternici, mai stăpâni pe propria noastră viață.


 

 

🔥 CARTEA PE DRUMUL SCHIMBĂRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Pe Drumul Schimbării
Autor: Un Anonim
An apariție : 2019
Editura: ROTIPO
Nr. Pagini: 193
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.05.2019
Nota recenzorului: 8/10

Aspecte Pozitive:

O carte motivațională, cu un mesaj puternic. Oricând ai nevoie de o trezire la viața ta, această carte este o lectură care te repune pe picioare.

Aspecte Negative:

Conținutul cărții este bun, dar ar mai avea nevoie de mici retușuri.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 590 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 23 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments