Recenzie ” Pescărușul Jonathan Livingstone” de Richard Bach

Titlu: Pescărușul Jonathan Livingstone
Autor: Richard Bach
An apariție : 2006
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 94
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 28.05.2018
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA PESCĂRUȘUL JONATHAN LIVINGSTONE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Lumea de dincolo de dincolo cunoaște prin intermediul acestei cărți o nouă etapă a desăvârșirii, scriitorul american Richard Bach reușind prin intermediul acestei cărți, într-un spațiu extrem de comprimat, să spună extrem de multe.

” Pescărușul Jonathan Livingstone” este un monument al parabolei, în care idealismul unei spiritualități aparte este creionată prin intermediul unui basm care, jucând rolul crisalidei inocente, eliberează o  năucitoare libertate a dreptului la libertate deplină, cu dobândiri și renunțări, dar mai ales cu privilegiul de a conjuga nemărginirea cu ajutorul propriei priviri.

Senzorialul cunoaște în această carte o răvășitoare cuminecătură a dumnezeirii și o rebotezare a redimensionării care, de data aceasta, după nenumărate încercări ale generațiilor care au venit și au plecat, reușește să primească în cocoloșul etern numit suflet văpaia împlinirii.

Există în această carte câteva lovituri de mare maestru spadasin care știe cât și mai ales cum să înfigă sabia, făcând din duelul cu colțuroasele prejudecăți ale societății o datorie, poate nu sacră, însă necesară, ca o eliberare a imploziei care, transformată într-o vulcanică explozie, reușește să dezaburească dioptriile închistatelor concepții, acele false enunțuri ale existențialismului, care confundă tradiționalismul cu arhaismul și modernismul cu arivismul.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Richard Bach.

Din punctul meu de vedere, această carte, care se citește extrem de repede, dar se impregnează adânc, răsfiră o boare aparte, un filosofism cu o nostalgie viu colorată, care regeometrizează conceptul devenirii prin intermediul unui entuziasm cotropitor.

O carte specială!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA PESCĂRUȘUL JONATHAN LIVINGSTONE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Parabola este extrem de pișcăcioasă.

Aspecte Negative:

Prea mult idealism într-o lume metafizică.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.