Recenzie „Pescărușul Jonathan Livingston” de Richard Bach

de | nov. 13, 2020 | Beletristică, Familie, Lecturi Motivaționale, Limbi Străine, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PESCĂRUȘUL JONATHAN LIVINGSTON ARE REDUCERE PE:

Pescărușul Jonathan Livingston de Richard Bach„Pescărușul Jonathan Livingston” este o fabulă scrisă de Richard Bach. Nuvela a fost publicată în anul 1970 sub formă de carte, deși înainte apăruse sub formă de mini povestiri în revista Flying din Statele Unite. Eu am citit cartea în limba franceză, dar minunatul sens al ei a rămas același. Cu toate că această scriere poate fi văzută ca o povestire mai mult datorită numărului ei redus de pagini, ea poate fi luată și drept carte de dezvoltare personală.

Limbajul este unul simplu, pe înțelesul tuturor. De aceea, mica nuvelă poate fi citită atât copiilor, cât și de adulții care vor să mai învețe ceva despre puterile nelimitate pe care le au.

„Pescărușul Jonathan Livingston” de Richard Bach scoate în evidență faptul că fiecare dintre noi poate obține mai mult de la această experiență umană pe care o trăim cu toții

Trebuie doar să-ți depășești limitele. Să vrei mai mult de la tine. Să faci mai mult din ceea ce îți bucură sufletul. Și, de cealaltă parte, să faci mai puțin spre deloc din ceea ce lumea se așteaptă de la tine. Referitor la societate și la indivizii care se comportă în același mod, în loc de a se comporta diferit, ca indivizi unici cum este fiecare dintre noi.

Cartea asta probabil că este una dintre cele mai iubite și inspiraționale fabule din toată lumea și mă bucur că am ajuns la ea în sfârșit. În ea este relatată povestea pescărușului numit Jonathan Livingston. O pasăre specială care este determinată să fie mai mult decât obișnuită, să fie mai mult decât o indică specia sa și îndeletnicirile acesteia.

Dacă îți place recenzia cărții PESCĂRUȘUL JONATHAN LIVINGSTON, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Richard Bach

Ceea ce reliefează autorul aici este că majoritatea pescărușilor nu se obosesc să învețe mai mult decât simplele metode de zbor care îi ajută în a-și procura hrana. Ceea ce pare să conteze pentru toate aceste păsări este hrana zilnică și nu frumusețea zborului. Cu toate acestea, aici se diferențiază pescărușul Jonathan Livingston. Pentru el nu contează hrana. Nu asta este esențialul în viață, ci zborul liber.

Zborul este într-adevăr în această povestire metafora pentru libertate, pentru ceea ce însuflețește pe fiecare

Este probabil ceea ce ar trebui să căutăm să perfecționăm fiecare în viața noastră. Scopul pe care îl avem, dorințele noastre, pasiunile noastre și ceea ce ne face sufletul să tresalte.

Această scriere modernă este presărată cu înțelepciune și cu tâlcuri în fiecare capitol. Este o fabulă despre căutarea unui scop măreț în viață. Chiar dacă societatea, colegii sau lumea din jur par să o ia cu toții pe aceeași cale, ba chiar râzându-ți în nas de dorința ta. Pescărușul și-a găsit propriul drum inițiindu-se în tainele zborului de plăcere, fiind chiar izgonit de familia sa departe de casă. Așa și noi trebuie să avem curaj să trecem peste granițele a ceea ce se așteaptă de la noi. Pentru a ne îndeplini scopul suprem, oricât de ciudat ar părea acesta pentru ceilalți.

Prin faptul că nu a făcut compromisuri legat de viziunea sa măreață, pescărușul Jonathan Livingston a aflat ce înseamnă iubirea și bunătatea. Obținând în cele din urmă cea mai mare recompensă pentru ambiția sa – transcendența.

Ediția pe care am citit-o eu în limba franceză are și câteva ilustrații de vis. Iar dacă vă decideți să citiți fabula aceasta, și trebuie să o faceți cât de curând, trebuie musai să găsiți o variantă cu ilustrații. Chiar dacă nu sunteți copii, desenele care sunt alăturate cuvintelor sporesc farmecul lecturii, vă spun pe cuvânt.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PESCĂRUȘUL JONATHAN LIVINGSTON CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Pescărușul Jonathan Livingston
Autor: Richard Bach
An apariție : 1988
Editura: CASTOR POCHE
Nr. Pagini: 128
Limba: Franceză
Gen Literar: Moderni, contemporani
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 519

Alte recenzii de la Richard Bach:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Am revenit la inegalabilul Dostoievski. Acest titan al literaturii universale, cunoscut drept un observator fin al naturii umane, impresionează cititorii de diferite vârste. Însă, din propria experiență pot afirma că felul în care l-am perceput pe Dostoievski când...

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom te invită în culisele psihoterapiei. Ai o șansă unică nu doar să fii pe canapeaua a doi terapeuți, dar și în mintea lor. Afli depre psihoterapie din prima sursă, descoperi nu doar cum se mănâncă ea, dar și toată bucătăria din spate. Aici se analizează...

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Am citit “Aventurile lui Tom Sawyer” acum doi ani, împreună cu nepoțica mea. Tare mult i-a plăcut cartea. Drept urmare i-am promis că-i fac cadou și “Aventurile lui Huckleberry Finn”. Cu atât mai impresionată a fost când a aflat că amicul lui Tom Sawyer are și el o...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1511 zile și a scris până acum 350 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments