Recenzie „Pescărușul Jonathan Livingston” de Richard Bach

de | nov. 13, 2020 | Beletristică, Familie, Lecturi Motivaționale, Limbi Străine, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PESCĂRUȘUL JONATHAN LIVINGSTON ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Pescărușul Jonathan Livingston de Richard Bach„Pescărușul Jonathan Livingston” este o fabulă scrisă de Richard Bach. Nuvela a fost publicată în anul 1970 sub formă de carte, deși înainte apăruse sub formă de mini povestiri în revista Flying din Statele Unite. Eu am citit cartea în limba franceză, dar minunatul sens al ei a rămas același. Cu toate că această scriere poate fi văzută ca o povestire mai mult datorită numărului ei redus de pagini, ea poate fi luată și drept carte de dezvoltare personală.

Limbajul este unul simplu, pe înțelesul tuturor. De aceea, mica nuvelă poate fi citită atât copiilor, cât și de adulții care vor să mai învețe ceva despre puterile nelimitate pe care le au.

„Pescărușul Jonathan Livingston” de Richard Bach scoate în evidență faptul că fiecare dintre noi poate obține mai mult de la această experiență umană pe care o trăim cu toții

Trebuie doar să-ți depășești limitele. Să vrei mai mult de la tine. Să faci mai mult din ceea ce îți bucură sufletul. Și, de cealaltă parte, să faci mai puțin spre deloc din ceea ce lumea se așteaptă de la tine. Referitor la societate și la indivizii care se comportă în același mod, în loc de a se comporta diferit, ca indivizi unici cum este fiecare dintre noi.

Cartea asta probabil că este una dintre cele mai iubite și inspiraționale fabule din toată lumea și mă bucur că am ajuns la ea în sfârșit. În ea este relatată povestea pescărușului numit Jonathan Livingston. O pasăre specială care este determinată să fie mai mult decât obișnuită, să fie mai mult decât o indică specia sa și îndeletnicirile acesteia.

Ceea ce reliefează autorul aici este că majoritatea pescărușilor nu se obosesc să învețe mai mult decât simplele metode de zbor care îi ajută în a-și procura hrana. Ceea ce pare să conteze pentru toate aceste păsări este hrana zilnică și nu frumusețea zborului. Cu toate acestea, aici se diferențiază pescărușul Jonathan Livingston. Pentru el nu contează hrana. Nu asta este esențialul în viață, ci zborul liber.

Zborul este într-adevăr în această povestire metafora pentru libertate, pentru ceea ce însuflețește pe fiecare

Este probabil ceea ce ar trebui să căutăm să perfecționăm fiecare în viața noastră. Scopul pe care îl avem, dorințele noastre, pasiunile noastre și ceea ce ne face sufletul să tresalte.

Această scriere modernă este presărată cu înțelepciune și cu tâlcuri în fiecare capitol. Este o fabulă despre căutarea unui scop măreț în viață. Chiar dacă societatea, colegii sau lumea din jur par să o ia cu toții pe aceeași cale, ba chiar râzându-ți în nas de dorința ta. Pescărușul și-a găsit propriul drum inițiindu-se în tainele zborului de plăcere, fiind chiar izgonit de familia sa departe de casă. Așa și noi trebuie să avem curaj să trecem peste granițele a ceea ce se așteaptă de la noi. Pentru a ne îndeplini scopul suprem, oricât de ciudat ar părea acesta pentru ceilalți.

Prin faptul că nu a făcut compromisuri legat de viziunea sa măreață, pescărușul Jonathan Livingston a aflat ce înseamnă iubirea și bunătatea. Obținând în cele din urmă cea mai mare recompensă pentru ambiția sa – transcendența.

Ediția pe care am citit-o eu în limba franceză are și câteva ilustrații de vis. Iar dacă vă decideți să citiți fabula aceasta, și trebuie să o faceți cât de curând, trebuie musai să găsiți o variantă cu ilustrații. Chiar dacă nu sunteți copii, desenele care sunt alăturate cuvintelor sporesc farmecul lecturii, vă spun pe cuvânt.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PESCĂRUȘUL JONATHAN LIVINGSTON?

Vezi toată lista de cărți scrise de Richard Bach sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PESCĂRUȘUL JONATHAN LIVINGSTON CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Pescărușul Jonathan Livingston
Autor: Richard Bach
An apariție : 1988
Editura: CASTOR POCHE
Nr. Pagini: 128
Limba: Franceză
Gen Literar: Moderni, contemporani
Publicată la 13.11.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Bariere de fum” de Monica Ramirez

Recenzie „Bariere de fum” de Monica Ramirez

Bariere de fum, este cel mai intens roman pe care l-am citit vreodată. Și nu, nu exagerez. Acesta este volumul patru din seria Alina Marinescu și are o acțiune de o brutalitate copleșitoare. Bariere de fum - "Nimic nu e ceea ce pare a fi..." ... O propoziție care...

Recenzie „Balanța puterii” de Monica Ramirez

Recenzie „Balanța puterii” de Monica Ramirez

Romanul "Balanța puterii", al 3-lea volum din seria Alina Marinescu, este un roman al suferinței și al renașterii. Exact așa aș putea să îl descriu. O Alina schimbată Am găsit aici o Alina schimbată. O Alina transformată de suferința celor 7 ani fără Alex, 7 ani în...

”Vălul pictat” de W. Somerset Maugham

”Vălul pictat” de W. Somerset Maugham

„Vălul pictat” este un roman despre pierderi și câștiguri, despre dragoste și ură, despre viață și moarte, despre tristețe și bucurie. Prima carte citită de Maugham m-a făcut să mă îndrăgostesc de stilul autorului, de lejeritatea și ușurința sa de a povesti. Kitty...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1149 zile și a scris până acum 303 articole. Se află pe poziția 3 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments