Recenzie ” Povestiri de la marginea realității” de Dan Rădoiu

Titlu: Povestiri De La Marginea Realității
Autor: Dan Rădoiu
An apariție : 2017
Editura: Crux Publishing
Nr. Pagini: 140
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 25.03.2018
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

🔥 CARTEA POVESTIRI DE LA MARGINEA REALITĂȚII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Ca o continuare aproape firească a celui dintâi volum, povestirile lui Dan Rădoiu se prelungesc tentacular peste zidiri și nezidiri, respectând într-o măsură oarecare ingredientele începutului acestei serii.

De ce zic ” într-o măsură oarecare”? Pentru că de data aceasta, ca o etalare a necesarei ascensiuni scriitoricești, autorul reușește să omogenizeze hilarul amestec de real și ireal, transformând rigorismul realității imediate într-o graniță extrem de firavă, poate mai precară decât o firavă pânză de păianjen uitată intenționat într-un colț univers.

Personajele din volumul de proză ” Povestiri de la marginea realității 2”, apărut la editura Crux Publishing, sunt tăioase și surpinzătoare, ascunzând, dincolo de carapacea normalității, momentele halucinante ale unor altfel de trăiri, răsfirând izul unei partituri amețitoare în care clipele sunt încorsetate într-un iminent moment prevestitor de prăbușiri care pot fi foarte ușor confundate cu înălțarea.

Senzorialul din povestirile lui Dan Rădoiu au în imprevizibilul său conținut ceva din zvâcnetul amenințătoarei electrocardiograme care, printr-o  simplă mișcare poate, după caz sau capriciu, să elibereze sau să încarcereze.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Dan Rădoiu.

Stilul este înveșmântat de săgetătoarele condimentări, fără înflorituri. Un stil care știe cât vrea și mai ales cât poate, reușind astfel să fie unul laborios, scriitorul reușind să comprime zeci de trăiri într-o pilulă prin intermediul ”povestiri în povestire”, înrămând anii în clipe, dar și rătăcind clipe în ani.

O carte magnetizantă.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA POVESTIRI DE LA MARGINEA REALITĂȚII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Povestirile lui Dan Rădoiu au un farmec în care aristocratismul și postmodernismul într-un ghem de trăiri imprevizibile.

Aspecte Negative:

Există unele finaluri de povestire în care nu poți preciza dacă într-adevăr s-a terminat sau ar mai trebui ceva adăugat.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.