Recenzie Cum să cucerești un Bărbat pe e-mail, messenger și Facebook de Dan Rădoiu

de | nov. 16, 2014 | Comunicare și Jurnalism, Dezvoltare Personală, Literatura Română, Psihologie, Recenzii cărți

606635

Cum să cucerești un bărbat pe email, messenger și Facebook de Dan Rădoiu este o poveste și un manual, ambele în paginile aceleiași cărți mici, de buzunar. Încă nu-mi vine să cred că un român a putut scrie așa ceva: o carte de self help în stil american, ușor de citit în care povestea este scrisă atât de frumos încât nu mai poți lăsa cartea din mână deși somnul te trage de mânecă.

Eva este o femeie a cărei existență este marcată de tristețe și nefericire. Singură și fără speranță, îi scrie un mail Alexandrei, cea mai bună prietenă a sa, dar iîl va trimite unui oarecare Alexandru Stan. Vor începe să corespondeze destul de des și vor lega o prietenie în mediul virtual care se va transforma, pe zi ce trece, din amuzament în necesitate.

Discuțiile lor de început sunt timide, pline de politețuri și scuze repetate. Eva nu știe cum să-și repare greșeala, un străin îi aflase o bună parte din secrete și nu știe cum să îi vorbească, dar va descoperi că bărbatul nu are nici cea mai mică intenție să râdă de ea sau să o compătimească, ci vrea doar să o cunoască mai bine pentru că i-a lăsat impresia că este o femeie interesantă.

Vor urma un șir de mailuri care mai de care mai minuțios gândite și scrise conținând o mulțime de tehnici de persuasiune, de autosugestie. Toate tehnicile sunt explicate cu lux de amănunte fără să pară plictisitor ca vreun dicționar. Autorul a reușit să scrie într-un mod în care orice tertip psihologic să fie pe înțelesul tuturor, fără importanță având dacă a mai citit vreodată vreo carte de psihologie.

Câți dintre noi nu au încercat să-și găsească jumătatea în mediul online în această eră a vitezei? Nu mai avem timp de nimic, se observă până și în conversațiile pe care le purtăm, devenim seci, vagi și mereu pe fugă, eternul „Vorbim altă dată, nu am timp acum!” Exact ca într-o relație reală, în mediul offline, primele conversații au un mare impact. De ele decide dacă ne vom mai întâlni cu acea persoană și implicit dacă vom păstra legătura. Cuvintele au o forță decisivă la primele întâlniri, fie ele și online, primele discuții. De aceea fiecare dintre interlocutori își gândește de 10 ori ce are de gând să spună, ia fiecare propoziție în parte și îi disecă orice posibilă interpretare din partea celuilalt. Este un joc, o tactică și o strategie aici. Spui ceea ce crezi că îți va aduce rezultatul/ răspunsul dorit. Manipulare și persuasiune. Spui ceea ce crezi că îl va face pe celălalt să creadă x lucru despre tine. Efect de bumerang bine gândit și minciună frumos împachetată.

Toate tehnicile, principiile, sfaturile, exemplele pot fi folosite în orice conversație, nu numai cu un potențial partener. De exemplu, principiul rarității poate fi folosit la un interviu pentru job. Ce înseamnă asta? Că dacă spui unui om că deții sau faci un lucru pe care nu l-ai mai făcut până acum, deci ceva rar, acel om se va simți special și își va dori lucrul ăla.

Nu are rost să înșir aici principii după principii pentru că stric farmecul cărții.

Citiți și veți afla și învăța multe lucruri interesante și utile!

În plus veți recunoaște și vă veți putea feri de tehnicile folosite de alții în conversația cu voi și asta nu poate aduce decât beneficii.

Titlu: CUM SĂ CUCEREȘTI UN BĂRBAT PE E-MAIL MESSENGER ȘI FACEBOOK
Autor: Dan Rădoiu
An apariție : 2012
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3045

Alte recenzii de la Dan Rădoiu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Pauna a fost redactor Booknation.ro și a scris 45 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments