Recenzie Prins în capcană de J.D.Robb

Titlu: Prins în Capcană
Autor: J.D.Robb
An apariție : 2013
Editura: Lira
Nr. Pagini: 386
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Luiza Potecă
Publicată la 26.11.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Prins în capcană de J.D.Robb
Acordă o notă

   Pentru cei care nu știu acest lucru, J.D.Robb nu este nimeni altcineva decât scriitoarea americana Nora Roberts care a scris de-a lungul vieții sale peste 300 de romane. Majoritatea lor aflându-se pentru o anumită perioadă de timp  pe locuri fruntașe în topul realizat de New York Times.  Revenind asupra romanului polițist Prins în capcană țin să menționez că acesta s-a aflat chiar pe primul loc în topul anterior menționat.

Dintre cele 7 păcate capitale  care este candidatul perfect pentru a deveni motivul din spatele unei crime? Dintre o mulțime de oameni care se învârt în lumea afacerilor,  în lumea banilor, care dintre ei are mâinile pătate de sângele unor oameni nevinovați? Acestea sunt cele două întrebări esențiale la care locotenentul Eve Dallas caută răspuns.

O tânără mamă este luată de lângă copiii ei, ceva ce pare un jaf la prima vedere.  Dar aceste aparențe nu o pot păcăli pe Eve. Prea multe lucruri ce nu se leagă o fac pe aceasta să treacă dincolo de prima impresie pe care scena cu o femeie moartă ascunsă în scara unui imobil i-o oferă.

Ia urma banilor și vei găsi răspunsul e una dintre regulile de bază ale poliției. Regulă care de altfel funcționează în majoritatea cazurilor. Iar cel descris în carte nu este o excepție. De ce ar ucide-o pe cineva pe această femeie? Să fie motivul crimei legat de slujba victimei? Aceasta executa audituri pentru mai multe firme iar în perioada recentă i-au fost transferate 5 astfel de proiecte noi. Motivul? Accidentul colegilor săi care le aveau în răspundere.

Cu ajutorul soțului său, Roarke, Eve investigează pista legată de aceste noi audituri. Atât ea cât și mâna sa dreaptă, ofițerul Peabody, sunt atacate chiar în mijlocul desfășurării operațiunii. Doar că atacatorul scapă mișelește folosindu-se de un copilaș.  Totuși acest lucru scoate la iveală o nouă concluzie. Cele 2 polițiste au ajuns nume pe lista criminalului.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de J.D.Robb.

Această listă e tot lărgește și alte crime au loc. Domeniile persoanelor alese ca ținte diferă din ce în ce mai mult. De la o femeie care executa audituri la ofițeri  de polițiste apoi la un IT-ist cunoscut sub numele de cârtița.

Scena finală este mai mult decât ironică din punct de vedere al amplasării sale.  Criminalul prinde pe parcursul romanului plăcerea de a ucide și înainte să dispară din peisaj simte nevoia să scape de persoana care i-a făcut imaginea să decadă și anume, nimeni alta decât Eve.  Astfel încât acesta o ataca chiar la premiera filmului realizat după unul din cazurile rezolvate de către doamna locotenent.

Dragoste, crimă și o lume în care banii sunt cei care dictează legea. Povestea Norei Roberts are tot ce îi trebuie pentru a deveni un bestseller de succes!

Aspecte Pozitive:

Acțiunea se leagă frumos, ritmul povestirii te ține în suspans și schimbările de situație sunt geniale.

Aspecte Negative:

Un aspect negativ a fost numărul mare de oameni interogați, la un moment dat nu am mai putut ține pasul și m-am încurcat în nume.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.