Recenzie Prins în capcană de J.D.Robb

de | nov. 26, 2017 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

   Pentru cei care nu știu acest lucru, J.D.Robb nu este nimeni altcineva decât scriitoarea americana Nora Roberts care a scris de-a lungul vieții sale peste 300 de romane. Majoritatea lor aflându-se pentru o anumită perioadă de timp  pe locuri fruntașe în topul realizat de New York Times.  Revenind asupra romanului polițist Prins în capcană țin să menționez că acesta s-a aflat chiar pe primul loc în topul anterior menționat.

Dintre cele 7 păcate capitale  care este candidatul perfect pentru a deveni motivul din spatele unei crime? Dintre o mulțime de oameni care se învârt în lumea afacerilor,  în lumea banilor, care dintre ei are mâinile pătate de sângele unor oameni nevinovați? Acestea sunt cele două întrebări esențiale la care locotenentul Eve Dallas caută răspuns.

O tânără mamă este luată de lângă copiii ei, ceva ce pare un jaf la prima vedere.  Dar aceste aparențe nu o pot păcăli pe Eve. Prea multe lucruri ce nu se leagă o fac pe aceasta să treacă dincolo de prima impresie pe care scena cu o femeie moartă ascunsă în scara unui imobil i-o oferă.

Ia urma banilor și vei găsi răspunsul e una dintre regulile de bază ale poliției. Regulă care de altfel funcționează în majoritatea cazurilor. Iar cel descris în carte nu este o excepție. De ce ar ucide-o pe cineva pe această femeie? Să fie motivul crimei legat de slujba victimei? Aceasta executa audituri pentru mai multe firme iar în perioada recentă i-au fost transferate 5 astfel de proiecte noi. Motivul? Accidentul colegilor săi care le aveau în răspundere.

Cu ajutorul soțului său, Roarke, Eve investigează pista legată de aceste noi audituri. Atât ea cât și mâna sa dreaptă, ofițerul Peabody, sunt atacate chiar în mijlocul desfășurării operațiunii. Doar că atacatorul scapă mișelește folosindu-se de un copilaș.  Totuși acest lucru scoate la iveală o nouă concluzie. Cele 2 polițiste au ajuns nume pe lista criminalului.

Această listă e tot lărgește și alte crime au loc. Domeniile persoanelor alese ca ținte diferă din ce în ce mai mult. De la o femeie care executa audituri la ofițeri  de polițiste apoi la un IT-ist cunoscut sub numele de cârtița.

Scena finală este mai mult decât ironică din punct de vedere al amplasării sale.  Criminalul prinde pe parcursul romanului plăcerea de a ucide și înainte să dispară din peisaj simte nevoia să scape de persoana care i-a făcut imaginea să decadă și anume, nimeni alta decât Eve.  Astfel încât acesta o ataca chiar la premiera filmului realizat după unul din cazurile rezolvate de către doamna locotenent.

Dragoste, crimă și o lume în care banii sunt cei care dictează legea. Povestea Norei Roberts are tot ce îi trebuie pentru a deveni un bestseller de succes!

Titlu: PRINS ÎN CAPCANĂ
Autor: J.D.Robb
An apariție : 2013
Editura: LIRA
Nr. Pagini: 386
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1615

Alte recenzii de la J.D.Robb:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Luiza Potecă a fost redactor Booknation.ro și a scris 10 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Luiza Potecă aici. Luiza Potecă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments