Recenzie ”Promisiunea” de Adriana Marston

de | oct. 27, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PROMISIUNEA PE mybestseller.ro

Generația noastră, asta care acum e pe la 40+ și care a dat la schimb în adolescență comunismul pe capitalism știe ce înseamnă să speri, să visezi și să fii dezamăgit. Viața nu e întotdeauna așa cum ne-am dori, iar succesul nu e la fel de ușor de găsit ca decepția. Nu există formule magice pentru succes, dar încrederea în tine probabil ar fi cel mai bun ingredient, ăla nelipsit, dacă s-ar inventa o astfel de formulă. Între încredere și credință, distanța este aproape insesizabilă. Se susțin și completează reciproc. Și împreună sunt cheia care nu ne lasă să renunțăm.

Autoarea noastră, care nu mai e noastră pentru că alții, mai atenți și mai ofertanți ca noi, ne-au furat-o, a luptat pentru șansa ei. Nu recunoaște că ce a realizat este meritul personal, ci aruncă succesul în cârca Domnului. Se consideră norocoasă, atinsă de divin, eu o contrazic și îi spun că nu e. E doar o luptătoare, una optimistă și norocoasă și aceste lucruri au stat la baza succesului ei. Munca și efortul și greul le-a dus singură fără ajutorul nimănui. Credința e mare lucru, iar faptul că speranța moare ultima e deja un clișeu. E de admirat că există încă oameni, plimbați și educati, în lumea asta științifică și tehnologică în care trăim, care își pun încrederea în D-zeu. Și e la fel de adevărat că D-zeu poate fi văzut și recunoscut în multe lucruri, dacă ăsta e drumul pe care ți-l alegi. Toți ne putem numi Dumnezei dacă avem suficient curaj pentru a ne ridica peste dogme și preconcepții.

Povestea autoarei este una fericită, dar nu a picat din neant și pe neașteptate. A existat muncă, efort, dedicare, disperare și neputință, dar drumul a fost unul drept, nu s-a abătut nici într-o parte, nici în cealaltă și a crezut in steaua ei. Dar trebuie să fim conștienți că există și celălalt taler al balanței, ăla care atârnă mai greu și unde lucrurile nu sunt așa roz. Și nu sunt roz tot din cauza noastră, pentru că ne subminăm singuri și n-avem încredere în ceea ce suntem în stare să realizăm. Iar cartea asta încearcă să ne redea încrederea. Să ne facă să conștientizăm cât putem și cât de buni suntem dacă ne dăm interesul.

Este un rețetar de creștere a încrederii, ce folosește ingrediente ca multă muncă, speranță, vise simbolice, oameni „de ajutor” și întâmplări neașteptate. Autoarea pleacă la drum plină de entuziasm, de credință și optimism. Și ne îndeamnă să facem același lucru. Pentru că noi înșine știm cel mai bine cât și ce putem, iar ceea ce gândesc și cred ceilalți despre noi nu ar trebui să conteze. Singurul adevăr este cel pe care îl știm noi și opiniile altora n-ar trebui să ne distrugă echilibrul și siguranța. De asemenea, autoarea ne provoacă să ieșim din zona noastră de confort și să nu ne speriem în momentul în care primim o oportunitate, gândind negativ, că nu vom face față. “Promisiunea” ne reamintește că atitudinea este foarte importantă, iar optimismul este întotdeauna un sprijin. În viață, vor exista des momente când ne va fi greu, când volumul de muncă și așteptările vor fi uriașe, când vom simți că nu mai facem față, dar toate problemele pot fi depășite mai ușor privind partea plină a paharului. Autoarea ne îndeamnă ca în momentul în care ne stabilim un țel, să-l urmărim fără a ne lăsa influențați de cuvinte negative sau de îndoieli. Trebuie să ne concentrăm pe oamenii care ne susțin, pe cei care, chiar dacă rămân puțin timp în preajma noastră, ne oferă soluții, sprijin și încredere și ne ajută să creștem.

“Promisiunea“ ne convinge că nu există prea târziu sau imposibil atunci când îți dorești cu adevărat ceva. Totul depinde de noi și modul în care înfruntăm problemele ce apar este alegerea noastră și de acest lucru depinde în mare parte succesul. Citiți “Promisiunea” și vă veți convinge că se poate. Șansa există, noi trebuie doar să întindem mâna și s-o prindem.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PROMISIUNEA PE mybestseller.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Promisiunea
Autor: Adriana Marston
An apariție : 2021
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 265

Alte recenzii de la Adriana Marston:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 2088 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments