Recenzie “Proprietăreasa – Comisarul Soneri #5” de Valerio Varesi

by | May 11, 2021 | Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PROPRIETĂREASA - COMISARUL SONERI #5 ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Proprietăreasa face parte din seria Comisarul Soneri, este cartea numărul cinci, iar seria a ajuns deja la al cincisprezecelea titlu. Cartea tocmai a apărut în română la editura Crime Scene Press. Comisarul Soneri este un lup singuratic, genul de detectiv oarecum clișeic pe care îl găsești destul de des în cărțile polițiste. Face totul cum crede, își urăște superiorii, urăște birocrația, este destul de sătul de ipocrizie, dar și de viață, este melancolic și are toane. Soția lui a murit în timp ce încerca să dea naștere primului lor copil. Nici copilul n-a supraviețuit, iar Soneri încă le simte absența chiar dacă au trecut mulți ani de la tragedie. Este implicat într-o relație foarte sinceră și deschisă cu o avocată inteligentă și cu limba ascuțită, Angela, la care ține și pe care o respectă, dar pe care ar da-o oricând la schimb, dacă ar putea, cu fosta soție. Nu face din asta un secret, dar avocata îl tolerează și îi acceptă regretele și frustrarea.

Intriga pornește cu uciderea unei femei în vârstă, găsită în propria locuință cu inima bucăți. În această locuință, Soneri și-a cunoscut fosta soție cu ani în urmă și a petrecut aici momente de neuitat împreună cu ea. Aceasta a locuit într-una dintre camerele închiriate ale pensiunii pe perioada în care a studiat pentru a deveni asistentă. În acea perioadă era un stabiliment decent și respectat, dar în ultima vreme decăzuse și se transformase într-un fel de bordel care oferea un spațiu privat și discreție bărbaților aflați în poziții importante unde să-și petreacă câteva ore alături de amantele lor, feriți de ochii lumii. Dar așa cum se va dovedi nu era singura ilegalitate care avea loc în această casă.

Soneri, plecat să investigheze crima și să descopere criminalul, găsește câteva poze vechi în care apare fosta soție împreună cu un alt bărbat, fapt ce îl aruncă în trecut și îl face să se îndoiască de relația și sentimentele pe care aceasta le-a avut față de el. Detectivul are un stil ciudat de a ancheta. Îți dă senzația că așteaptă mai degrabă ca lucrurile să se clarifice singure, fără ca el să intervină.

Victima era recunoscută în oraș pentru practicarea de avorturi ilegale, dar nu numai. Era recunoscută și temută pentru că se pricepea la lecuiri și vindecări miraculoase, blesteme și descântece oculte. Ancheta criminalistică se împletește cu tensiunile politice ce mocnesc între comuniști și fasciști. Actiunea are loc în ajunul Crăciunului, într-o Parma sinistră și întunecată, care încă se scutură de ruinele și influențele nefaste ale războiului. Intriga se complică când la suprafață ies corupția și mita de care se folosesc constructorii din oraș pentru a câștiga licitațiile publice. Alianțe meschine, prietenii interesate, femei și bărbați vicleni ce trăiesc cu teama de represalii sunt elementele pe care le descoperă Soneri aflat aproape de un derapaj psihologic și de un colaps profesional. Este doborât de nostalgie și de amărăciune cu cât află mai multe detalii despre viața și relațiile pe care fosta sa soție le-a avut înainte de a fi cu el.

Soneri simte că realitatea și motivațiile suspecților îi scapă printre degete și fiecare descoperire e mai nemiloasă decât anterioara. Dar curiozitatea este mai puternică și el e hotărât să afle atât cine a fost criminalul, cât și cine este bărbatul care apare în poze alături de soția sa oricât de trist și dureros ar fi adevărul pentru el.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PROPRIETĂREASA - COMISARUL SONERI #5?

Vezi toată lista de cărți scrise de Valerio Varesi sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PROPRIETĂREASA - COMISARUL SONERI #5 CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Proprietăreasa - Comisarul Soneri #5
Autor: Valerio Varesi
An apariție : 2021
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 11.05.2021
Nota recenzorului: 7.5

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Sălbaticele” de Rory Power

Recenzie ”Sălbaticele” de Rory Power

Recent am avut o colaborare cu cei de la Books Express și mi-au oferit cartea Sălbaticele (Wilder Girls în engleză). Era pe lista mea de cărți de citit de când a apărut în străinătate și, să fiu sinceră, m-a atras coperta. Este minunată și atrăgătoare, iar culorile și...

Recenzie ”Despre Franța” de Emil Cioran

Recenzie ”Despre Franța” de Emil Cioran

Emil Cioran a fost un filozof și scriitor român care și-a petrecut cea mai mare parte din viață în Franța. Lucrările sale sunt cunoscute în întreaga lume, iar prima lui carte, apărută în 1934, se numește Pe culmile disperării.   ”Despre Franța” este o carte subțire ca...

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 885 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 4 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments