Recenzie „Pulbere de stele” de Neil Gaiman

de | oct. 26, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA PULBERE DE STELE ARE REDUCERE PE:

”Pulbere de stele” ne deschide prin prisma lecturii o nouă lume . O lume în care oamenii , zânele si căpcăunii conviețuiesc în Orașul Zidului.

În acest orășel, protagonistul cărții , Thristran , duce o viață obișnuită. Părea un băiat normal, dar  dă dovada de o hotărâre incredibilă când reușește să treacă de marele zid și să plece în căutarea stelei căzătoare, promisă fetei iubite în noapte.  Țara Zânelor  cuprinde toate acele locuri care nu au putut fi așezate pe harta. Ceea ce nu știa Thristran era faptul că acel tărâm magic îi va deschide noi porti ; va fi întampinat de aventuri în care își va risca viața și o poveste de iubire pentru care nu este pregătit.

Steaua este o tânără frumoasă, o fiică a lunii ce poartă numele de Yvaine și care a căzut de pe cer dupa ce a fost lovită de un topaz – puterea Stormholdului. Topazul a fost aruncat de seniorul de Stormhold  și constituia o incercare pentru fiii săi – cine gasea piatra devine rege. Steaua mai este dorită și de trei vrăjitoare care visează la tinerețea veșnică, pe care inima acesteia le-o poate aduce. Călătoria lui Tristan inapoi către iubita sa îi aduce noi aventuri, o nouă dragoste și aflarea adevărului despre originea sa.

“Pulbere de stele” este un basm modern, ce nu poate fi asemănat cu cele arhi-cunoscute din literatura română. Inițial, credeam ca va fi un basm tipic, o carte pe care o poți citi frățiorului mai mic inainte de culcare sau pe care o primești de ziua ta drept cadou de la o mătușă îndepărtată.

Dacă îți place recenzia cărții PULBERE DE STELE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Neil Gaiman

    Neil Gaiman m-a surprins! A fost prima carte citită in 2017 care m-a impresionat atât de tare !!! O carte plină de aventură, speranță și cel mai important, de magie.

Am considerat acest roman unul al maturizării. La început ni se prezintă un Thristran obițnuit, confuz , dar totuși hotărât. Până la finalul romanului vom urmării transformarea acestui personaj. De asemenea, acesta își creează o personalitate ușor-ușor.

Autorul a creat o îmbinare între stilul comic, o poveste fantastică, și una de iubire. Lectura acestei cărți m-a relaxat, m-a introdus într-o altă lume din care mi-a fost foarte greu să mă retrag.

Fiecare pagină mi-a alimentat curiozitatea ăi imaginația. Descrierile frumoase, inedite, m-au fermecat, deși în mod normal nu sunt adepta carților impânzite de descrieri.

Sper ca v-a plăcut această recenzie și până data viitoare, vă urez spor la citit si lecturi frumoase!!!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PULBERE DE STELE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: PULBERE DE STELE
Autor: Neil Gaiman
An apariție : 2012
Editura: GRUPUL EDITORIAL ART
Nr. Pagini: 226
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3071

Alte recenzii de la Neil Gaiman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Andra Dombrovschi este redactor Booknation.ro de 1922 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andra Dombrovschi aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments