Recenzie „Pulbere de stele” de Neil Gaiman

Titlu: Pulbere De Stele
Autor: Neil Gaiman
An apariție : 2012
Editura: Grupul Editorial Art
Nr. Pagini: 226
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Andra Dombrovschi
Publicată la 26.10.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Pulbere de stele” de Neil Gaiman
5 (100%) 3 votes

”Pulbere de stele” ne deschide prin prisma lecturii o nouă lume . O lume în care oamenii , zânele si căpcăunii conviețuiesc în Orașul Zidului.

În acest orășel, protagonistul cărții , Thristran , duce o viață obișnuită. Părea un băiat normal, dar  dă dovada de o hotărâre incredibilă când reușește să treacă de marele zid și să plece în căutarea stelei căzătoare, promisă fetei iubite în noapte.  Țara Zânelor  cuprinde toate acele locuri care nu au putut fi așezate pe harta. Ceea ce nu știa Thristran era faptul că acel tărâm magic îi va deschide noi porti ; va fi întampinat de aventuri în care își va risca viața și o poveste de iubire pentru care nu este pregătit.

Steaua este o tânără frumoasă, o fiică a lunii ce poartă numele de Yvaine și care a căzut de pe cer dupa ce a fost lovită de un topaz – puterea Stormholdului. Topazul a fost aruncat de seniorul de Stormhold  și constituia o incercare pentru fiii săi – cine gasea piatra devine rege. Steaua mai este dorită și de trei vrăjitoare care visează la tinerețea veșnică, pe care inima acesteia le-o poate aduce. Călătoria lui Tristan inapoi către iubita sa îi aduce noi aventuri, o nouă dragoste și aflarea adevărului despre originea sa.

“Pulbere de stele” este un basm modern, ce nu poate fi asemănat cu cele arhi-cunoscute din literatura română. Inițial, credeam ca va fi un basm tipic, o carte pe care o poți citi frățiorului mai mic inainte de culcare sau pe care o primești de ziua ta drept cadou de la o mătușă îndepărtată.

    Neil Gaiman m-a surprins! A fost prima carte citită in 2017 care m-a impresionat atât de tare !!! O carte plină de aventură, speranță și cel mai important, de magie.

Am considerat acest roman unul al maturizării. La început ni se prezintă un Thristran obițnuit, confuz , dar totuși hotărât. Până la finalul romanului vom urmării transformarea acestui personaj. De asemenea, acesta își creează o personalitate ușor-ușor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Neil Gaiman.

Autorul a creat o îmbinare între stilul comic, o poveste fantastică, și una de iubire. Lectura acestei cărți m-a relaxat, m-a introdus într-o altă lume din care mi-a fost foarte greu să mă retrag.

Fiecare pagină mi-a alimentat curiozitatea ăi imaginația. Descrierile frumoase, inedite, m-au fermecat, deși în mod normal nu sunt adepta carților impânzite de descrieri.

Sper ca v-a plăcut această recenzie și până data viitoare, vă urez spor la citit si lecturi frumoase!!!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.