🔥 CARTEA PUNTEA SUSPINELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Puntea suspinelor – Bumerangul trecutului” este prima mea interacțiune cu autoare Nieves F. Joy. Modul în care răspunde provocărilor, dar și situațiilor tensionate denotă personalitatea ”primitoare” și firea ”blândă” care contravin cu ”vulcanul” pregătit să erupă în orice moment.

Mi-am făcut o părere și despre omul din spatele cărții, iar ”Puntea suspinelor” mi-a confirmat ideea. Atunci când scrie se dedică trup și suflet, intrând într-o altă lume, unde se dedică 100%. Acolo își creează propriile reguli și nimeni nu îi poate tulbura ”liniștea”.

”Puntea suspinelor” este un volum care îmbină mai multe genuri precum romantic, acțiune, psihologic, suspans, dramă. Acțiunea nu este centrată doar pe două personaje cheie, care se regăsesc de obicei în romanele de dragoste, ci este relatată viața a două familii distruse de propriul egoism.

Teresa Hamilton este tiparul protagonistei inocente, care se îndrăgostește de fratele celei mai bune prietene. Inițial avem tendința să blamăm alegerile familiei și modul în care aceștia se împotrivesc cu vârf și îndesat, dar autoarea reușește să întoarcă toată acțiunea la 180 grade. În ”Puntea suspinelor” nimic nu este ceea ce pare.

Chad Cadieux pare băiatul ideal, până în momentul în care trebuie să lupte pentru persoana ce i-ar oferi întreaga sa lume la picioare. Acesta se lasă manipulat de părinți, acționează impulsiv și nu acceptă criticile venite din partea tatălui său, chiar dacă acțiunile contravin cu dorințele lui.

Povestea de dragoste dintre cei doi survine cu o sarcină neplanificată și continuă cu evoluția Teresei care luptă pentru copilul său deși se pierde în propriul trecut. Singura soluție pe care o are la îndemână odată cu durerea provocată de noua relație a lui Chad este fuga de toate problemele ce o tulbură. Pe parcurs realizează că sutele de kilometrii nu îi vindecă traumele. Decide să lupte în momentul în are singurul ei sprijin se ”afundă” în propriile vicii.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Nieves F. Joy

Teresa se întoarce în orașul natal, pregătită să își înfrunte demonii. Întâlnirea dintre ea și Chad răscolește sentimente adânc îngropate în sufletul ei, dar și iubirea care nu a încetat să se estompeze în cei doi ani în care a fost plecată.

Băiatul pare pregătit să nu mai repete greșelile din trecut, fiind convins de manipularea la care a fost supus.

Dacă situațiile par să se așeze pe un făgaș normal, aceștia au parte de evenimente care îi dezarmează.

”Puntea suspinelor” dezvăluie o lume în care iubirea nu e iubire, încrederea se pierde în fața intereselor, minciunile ies la iveală, morțile sunt premeditate, iar durerile sunt vindecate doar cu ajutorul voinței. Teresa este personajul care suferă fără posibilitatea de a se stabiliza, până când suferința îi devine propria armă, ajutând-o să renască din propria cenușă.

”Trezește-te! Nu mai vegeta! Adună-ți toate gândurile negative într-un pumn. Sfărâmă-le și suflă restul ce-ți rămâne!… Trecutul, draga mea, poate fi corectat, doar dacă nu insiști să persiști în greșeli.Acceptă și ieși la lumină…”

🔥 CARTEA PUNTEA SUSPINELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Puntea Suspinelor
Autor: Nieves F. Joy
An apariție : 2019
Editura: BERG
Nr. Pagini: 371
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 16.06.2019
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Cristina Zegheru
Cristina e Erou Booknation.ro
Redactor de 610 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristina Zegheru