Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

de | aug. 3, 2021 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA RĂTĂCIRILE FETEI NESĂBUITE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Mario Vargas Llosa și „Rătăcirile fetei nesăbuite” care au ajuns cu plăcere în topul cărților mele, de succes. Da, da, eu m-am îndrăgostit! De fapt, mă îndrăgostesc de autorii care: îmi creează atmosfera lui Zweig, are povestea lui Marquez, realitatea lui Maugham, tristețea lui Teodoreanu și realitatea lui Remarque!

Ricardo este peruanul care este blestemat să iubească aceeași femeie, până la moartea sa. Unii visează la o asemenea binecuvântare, așa ca în filme (sună naiv, dar sunt care încă visează cu ochii deschiși), dar pe fata asta, chilianca pe care o întâlnește încă în copilărie, fata asta îl urmărește ca o piază rea, amărându-i sufletul și viața în același timp ce i-o umple cu sens. Love it or leave it!

Llosa mi-a deschis mii de pagini din wikipedia, pentru că pe lângă istoria celor 2, afli o gălăgie de lucruri interesante. Autorul este cea mai bună agenție de turism, având cel mai iscusit ghid posibil, penița lui iscusită care te va duce prin Lima, Paris, Londra, prin străzile din Tokyo, tocmai până la Madrid. Dar nu vă opriți aici, turul este mult mai mare și extins decât aveți impresia.

Scriind, probabil, cea mai internațională carte posibilă, Llosa nu a uitat să contureze fiecare personaj cu o detaliere strașnică :). Chiar dacă te pomenești  Vrei, nu vrei, tu ești prezent în istoria celor 2, ca a 3-a roată la bicicletă, fără să depui mult efort. Domnul Mario Vargas Llosa este direct responsabil de culturalizare, construirea noilor unghiuri de vedere ale relațiilor, aparent obișnuite, care țin, precum pilonii de rezistență ale zgârie-norilor, cele mai complicate construcții și concomitent, nu lasă urmă de prejudecăți. Fascinantă și greoaie lectură în același timp, și nu din cauza cuvintelor intrigante, nu, mai degrabă datorită consistenței hrănitoare a informației, care vine mână în mână cu fiecare propoziție. Și să nu dea Dumnezeu sau alți sfinți să considerați acest aspect ca ceva negativ! Au contraire prieteni, căpătați un exemplar demn de colecția de cinste a cititorilor înrăiți.

Așa că, șlefuiți-vă cornițele, și spor la citit!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții RĂTĂCIRILE FETEI NESĂBUITE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Mario Vargas Llosa sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RĂTĂCIRILE FETEI NESĂBUITE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Rătăcirile Fetei Nesăbuite
Autor: Mario Vargas Llosa
An apariție : 2020
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 344
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 3.08.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Antrenează-ți creierul este o carte despre tehnicile și strategiile de transformare mentală, scrisă într-un mod specific, care poate fi asemănată cu o lucrare din domeniul medical. Joe Dispenza este, la bază, doctor în chiropractica și a studiat zeci de ani mintea...

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

"Fata din Zlataust" scrisă de Ionel Teodoreanu iarăși ne demonstrează cât de frumos și melodios scriu ai noștri. Nu trebuie să neglijăm literatura noastră română, pentru că așa perle nu se găsesc deseori printre cărțile renumite în toată lumea. Când de-abia la...

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

„Un fiu” de Alejandro Palomas este o poveste frumoasă, cu personaje care te fac să simți fiecare sentiment scris. Am citit foarte multe recenzii pozitive despre această carte și adevărul este că toate laudele erau meritate. O poveste care se întâmplă într-un timp...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 200 zile și a scris până acum 87 articole. Se află pe poziția 8 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments