Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

de | aug. 3, 2021 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA RĂTĂCIRILE FETEI NESĂBUITE PE Cartepedia

Mario Vargas Llosa și „Rătăcirile fetei nesăbuite” care au ajuns cu plăcere în topul cărților mele, de succes. Da, da, eu m-am îndrăgostit! De fapt, mă îndrăgostesc de autorii care: îmi creează atmosfera lui Zweig, are povestea lui Marquez, realitatea lui Maugham, tristețea lui Teodoreanu și realitatea lui Remarque!

Ricardo este peruanul care este blestemat să iubească aceeași femeie, până la moartea sa. Unii visează la o asemenea binecuvântare, așa ca în filme (sună naiv, dar sunt care încă visează cu ochii deschiși), dar pe fata asta, chilianca pe care o întâlnește încă în copilărie, fata asta îl urmărește ca o piază rea, amărându-i sufletul și viața în același timp ce i-o umple cu sens. Love it or leave it!

Llosa mi-a deschis mii de pagini din wikipedia, pentru că pe lângă istoria celor 2, afli o gălăgie de lucruri interesante. Autorul este cea mai bună agenție de turism, având cel mai iscusit ghid posibil, penița lui iscusită care te va duce prin Lima, Paris, Londra, prin străzile din Tokyo, tocmai până la Madrid. Dar nu vă opriți aici, turul este mult mai mare și extins decât aveți impresia.

Scriind, probabil, cea mai internațională carte posibilă, Llosa nu a uitat să contureze fiecare personaj cu o detaliere strașnică :). Chiar dacă te pomenești  Vrei, nu vrei, tu ești prezent în istoria celor 2, ca a 3-a roată la bicicletă, fără să depui mult efort. Domnul Mario Vargas Llosa este direct responsabil de culturalizare, construirea noilor unghiuri de vedere ale relațiilor, aparent obișnuite, care țin, precum pilonii de rezistență ale zgârie-norilor, cele mai complicate construcții și concomitent, nu lasă urmă de prejudecăți. Fascinantă și greoaie lectură în același timp, și nu din cauza cuvintelor intrigante, nu, mai degrabă datorită consistenței hrănitoare a informației, care vine mână în mână cu fiecare propoziție. Și să nu dea Dumnezeu sau alți sfinți să considerați acest aspect ca ceva negativ! Au contraire prieteni, căpătați un exemplar demn de colecția de cinste a cititorilor înrăiți.

Așa că, șlefuiți-vă cornițele, și spor la citit!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA RĂTĂCIRILE FETEI NESĂBUITE PE Cartepedia

Titlu: Rătăcirile Fetei Nesăbuite
Autor: Mario Vargas Llosa
An apariție : 2020
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 344
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 3.08.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Încă de când notam impresiile pe care mi le-am format în urma lecturii primului volum, gândul meu era doar la Te doresc. De ce? E simplu. E povestea cuplului meu preferat întâlnit pe parcursul acestei serii și abia așteptam să vă vorbesc despre el. În plus, e una...

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Cyrill a fost adoptat la frageda vârstă de 3 zile de o familie înstărită. A dobândit un nume, dar nu și un tată și o mamă. Cei care l-au adoptat au un comportament și un stil de viață foarte excentric. Mama scrie, dar nu-și dorește celebritatea și urăște ca romanele...

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Mici, nevinovate sau mari și gogonate - minciunile sunt o parte indispensabilă a existenței umane. Conform psihologilor, oamenii sunt învățați să mintă încă din copilărie. Uneori fiind constrânși de circumstanțe să recurgă la acest lucru, alteori din dorința de a fi...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 266 zile și a scris până acum 114 articole. Se află pe poziția 6 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
iacob constantin

Editura Minerva 1971. Radu Tudoran : Fiul risipitor. Cred ca este mai buna.