Recenzie ”Recolta roșie” de Răzvan T. Coloja

by | Sep 10, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA RECOLTA ROȘIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Biciuriea literară a societății cunoaște prin intermediul lui Răzvan T. Coloja o monumentală și necesară desacralizare a indolenței canonicului existențial, nu de puține ori total depășit de realitatea cotidiană, cea de pe străzi, dar mai ales din sufletele post-moderniste ale actualului homo sapiens.

Visceralitatea trăirilor din romanul ”Recolta roșie”, apărut la editura Crux Publishing, se înalță și se pogoară într-o nouă și incisivă regeometrizare conceptuală a interacțiunii dintre sacru și profan, ca o ciocnire între plusul și minusul unui vijelios și bulversant câmp magnetic în care ortografia vieții se apleacă ușor într-o caligrafiere gheboșată de virusul încă funcțional al manipulării.

Reasamblarea viziunii asupra tot ceea ce se întâmplă dincolo de dincolo, acolo unde mintea umană pătrunde arareori, găsește în ” Recolta roșie” cadrul propice, autorul pulverizând peste virilii umeri ai colilor de scris senzorialul trăit în stropi de amănunte, acolo unde culorile, senzațiile și sentimentele netrecute imediat prin sita raționalului nemilos, fac din personajele acestei cărți repere ale unei altfel de lumi cu tentă de underground.

Simțirile devin cifre calculate și recalculate cu asiduitatea celor însetați de concret, de sistemul ordinar al palpabilului, de fracțiile, zecimalele și logaritmii sufocantei certitudini din care, cred ei, își pot trage seva imboldului de a merge mai departe.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Răzvan T. Coloja

Dumnezeirea și nedumnezeirea își dau mâna într-un pact pe care unii îl consideră primordial, într-o certitudine a incertitudinii și o incertitudine a certitudinii, picurând peste pleoapele oamenilor nevoia, dependența de miracol, de bulversant, de misterul de nepătruns chiar și atunci când este fabricat în anexele gândirilor malițioase.

Cu un stil direct, onest și înțepător, scriitorul oferă un inedit colorit al lumii, al societății și al trăirilor.

Lectură plăcută!

Titlu: Recolta Roșie
Autor: Răzvan T. Coloja
An apariție : 2017
Editura: CRUX PUBLISHING
Nr. Pagini: 235
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 10.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Lumea trecută prin lupa lui Răzvan T. Coloja are un amestec de verosimil și neverosimil care te pune pe gânduri.

Aspecte Negative:

Amalagamarea ca mijloc de captare a atenției scriitorului nu este întotdeauna benefică.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

„Pe această mare Doamnă a cântecului popular românesc trebuie să o revedem, cu ochii minţii noastre, numai cântând: atunci trăia ea cu adevărat, atunci era ea cea adevărată.” Mi-am dorit să descopăr un personaj feminin care a lăsat o amprentă asupra culturii muzicale...

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

„Autobiografia”, de José Luís Peixoto, este un roman care împletește biografia cu ficțiunea publicat în 2019, fiind cea mai recentă carte de acest autor. Peixoto, născut în 1974, este unul dintre cei mai citiți scriitori portughezi contemporani, câștigător a numeroase...

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Pe Elisabeth Naughton am cunoscut-o prin intermediul seriei Casa Păcatelor. M-am îndrăgostit iremediabil de stilul ei de a scrie și am savurat fiecare carte din serie ca și cum ar fi fost ultima mea lectură. Urmează să scriu o recenzie și pentru această serie, însă...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2019 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 151 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments