Recenzie Regina Margot de Alexandre Dumas

by | Nov 26, 2014 | Beletristică, Istorie, Literatura Universală, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA REGINA MARGOT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

regina-margotÎn opera sa, Regina Margot, Alexandre Dumas ne conduce direct într-una din superbele săli de bal al celebrului Luvru, casa capetelor încoronate ale Franţei. Motivul acestei celebrări la care participa nobilimea franceză era căsătoria frumoasei Margareta de Valois, sora regelui Franţei – Carol al IX-lea  cu regele hughenoţilor, Henric de Navara. Această căsătorie avea rolul de a aduce pacea în Franţa între catolici şi protestanţi.

Însă, scopul se dovedeşte a fi altul: în noaptea de  24 august 1572,intrată în istoria Franţei ca ’’Noaptea Sfântului Bartolomeu’’, regele Franţei la insistenţele  nemiloasei sale mame Caterina de Medici, semnează un acord prin care orice urmă de hughenot de pe teritoriul Franţei avea să fie distrusă.

Însăşi Henric de Navara se află în pericol de a fi ucis când, răspunzând rugăminţilor soţiei lui, regele Carol îl lasă să se convertească, Henric devenind catolic. Tot în acea noapte,autorul ne prezintă doi tineri gentilomi- conţii Annibal de Coconnas şi Lerac De La Mole- care, deşi au început prin a fi prieteni, se lasă cuprinşi de febra masacrului şi ajung a se lupta între ei.

În dorinţa de a rămâne în viaţă, La Mole ajunge să se adăpostească în Luvru, unde ‚ nimereşte’  în camera reginei Margot.  Aceasta  îl ia în grija ei, la fel cum prietena ei foarte bună- ducesa  De Nevers-  îl îngrijeşte pe grav rănitul Coconnas.După ce ultimele urme ale masacrului au fost ascunse iar cei doi gentilomi au fost vindecaţi, ei continuă să se urască şi, luptându-se pentru a 2-a oară, ajung iar în grijă celor două frumoase doamne.

Pe nesimţite, aceştia ajung să se împrietenească iar în scurt timpcele două cupluri încep să se întâlnească în secret. Într-o perioadă tulbure, când intrigile de la Curte se înmulţesc la nesfârşit, regina Margot trăieşte o poveste de dragoste cu tânărul La Môle, şi el protestant.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Alexandre Dumas

Nenumeroase uneltiri aveau loc în acel timp la curtea Franţei. Regina Caterina auzise profeţia meşterului Rene, creatorul ei personal de parfumuri şi otrăvuri care spunea că la tronul Franţei va urma Henric de Navara. De multe ori aceasta încercă să-l otrăvească însă Henric se dovedeşte a fi bine înarmat împotriva ei.

La una din vânătorile regelui Carol al XI-lea, Henric împreună cu Margareta pun la cale un complot. Aceştia aveau să fugă cu o armata de hughenoţi în  Navara,departe de intrigile de la curte. Bineînţeles, şi La Mole şi Coconnas făceau parte din acest plan ,însă aceştia sunt prinşi în timpul vânătorii şi sunt întemniţaţi.

După ce li se aduc o serie de acuzaţii grave şi foarte neadevărate din partea reginei-mame, Margot şi ducesa de Nevers încep să facă planuri pentru a îi scăpa cu viaţă de furia reginei Caterina.

La Mole şi Coconnas erau încântaţi că în scurt timp aveau să fie în braţele femeilor iubite când La Mole este chemat în faţa judecătorilor. Romanul nu se încheie aici – cei doi îndrăgostiți trebuie să fugă împreună și să-și trăiască povestea de dragoste… sau nu?

🔥 CARTEA REGINA MARGOT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Regina Margot
Autor: Alexandre Dumas
An apariție : 2005
Editura: LEDA CLASSIC
Nr. Pagini: 648
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Una din cărțile mele favorite- o poveste captivantă care te ține cu sufletul la gură!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2121 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 24 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments