🔥 CARTEA LALEAUA NEAGRĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

laleaua-neagra_1_produsÎn Olanda secolului al XVII- lea, descoperirea vestitei lalele negre este considerată un mit, o a opta minune a lunii, un al șaselea simț omenesc. Sute de cercetători se luptă să descopere această minunăție cu speranța că vor scrie istorie și că vor câștiga premiul de o sută de mii de florini.

Cornellius van Baerle își vede visul ucis în momentul în care este acuzat pe nedrept de trădare și încarcerat pe viață. cu toate acestea, vecinul și totodată rivalul său decide să profite de aceasta și să cerceteze laboratorul fostului funcționar pentru a descoperi laleaua neagră și a o însuși.

În temniță Cornellius o întâlnește pe Roza, fiica gardianului Gryphus, și este fermecat de simplitatea și blândețea ei care îi aduc aminte de mult iubita sa lalea neagră. Înainte să fie luat din laboratorul său și închis, Cornellius reușise să salveze cei doi muguri de lalea neagră pe care îi descoperise și după ce realizează că de unul singur nu poate să- și vadă visul crescând, îi cere ajutorul Rozei, astfel înfiripându-se între cei doi o poveste de iubire.

Gelozia încolțește în sufletul Rozei la auzul vorbelor de dragoste adresate lalelei negre de către Cornellius așa că aceasta acceptă propunerea bărbatului de a avea grijă de comoara sa, crezând că doar devenind mamă florii va putea aceasta să înceteze a-i fi rivală.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Alexandre Dumas.

Primul mugur este, din nefericire, distrus, iar speranța celor doi se materializează în frumoasa și unica lalea neagră ce crește din cel de-al doilea. Cu toate că frumoasa plantă fusese păzită și ascunsă cu strășnicie de către Roza, cineva află de aceasta și reușește să o fure iar fata pornește într-o goană nebună pentru a găsi lăstarul prețios.

Toate suferințele la care sunt expuși cei doi precum și clipele lor de fericire, bunătatea și invidia, sentimente pure precum iubirea și acte cum ar fi minciuna sau trădarea, comploturi…  toate acestea pălesc în fața unui suflet pur și a iubirii adevărate, sincere, curate.

🔥 CARTEA LALEAUA NEAGRĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Laleaua Neagră
Autor: Alexandre Dumas
An apariție : 2014
Editura: REGIS
Nr. Pagini: 218
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cred că este o carte simplu construită, scrisă succint dar într-o manieră care acaparează.

Aspecte Negative:

Fiind vorba de secolul XVII și în principal despre Olanda, limbajul este unul ușor regional.

Avatar
Autor: Denisa Mona
Redactor de 2024 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Denisa Mona