Recenzie Laleaua Neagră de Alexandre Dumas

by | Nov 30, 2014 | Beletristică, Istorie, Literatura Universală, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA LALEAUA NEAGRĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

laleaua-neagra_1_produsÎn Olanda secolului al XVII- lea, descoperirea vestitei lalele negre este considerată un mit, o a opta minune a lunii, un al șaselea simț omenesc. Sute de cercetători se luptă să descopere această minunăție cu speranța că vor scrie istorie și că vor câștiga premiul de o sută de mii de florini.

Cornellius van Baerle își vede visul ucis în momentul în care este acuzat pe nedrept de trădare și încarcerat pe viață. cu toate acestea, vecinul și totodată rivalul său decide să profite de aceasta și să cerceteze laboratorul fostului funcționar pentru a descoperi laleaua neagră și a o însuși.

În temniță Cornellius o întâlnește pe Roza, fiica gardianului Gryphus, și este fermecat de simplitatea și blândețea ei care îi aduc aminte de mult iubita sa lalea neagră. Înainte să fie luat din laboratorul său și închis, Cornellius reușise să salveze cei doi muguri de lalea neagră pe care îi descoperise și după ce realizează că de unul singur nu poate să- și vadă visul crescând, îi cere ajutorul Rozei, astfel înfiripându-se între cei doi o poveste de iubire.

Gelozia încolțește în sufletul Rozei la auzul vorbelor de dragoste adresate lalelei negre de către Cornellius așa că aceasta acceptă propunerea bărbatului de a avea grijă de comoara sa, crezând că doar devenind mamă florii va putea aceasta să înceteze a-i fi rivală.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Alexandre Dumas

Primul mugur este, din nefericire, distrus, iar speranța celor doi se materializează în frumoasa și unica lalea neagră ce crește din cel de-al doilea. Cu toate că frumoasa plantă fusese păzită și ascunsă cu strășnicie de către Roza, cineva află de aceasta și reușește să o fure iar fata pornește într-o goană nebună pentru a găsi lăstarul prețios.

Toate suferințele la care sunt expuși cei doi precum și clipele lor de fericire, bunătatea și invidia, sentimente pure precum iubirea și acte cum ar fi minciuna sau trădarea, comploturi…  toate acestea pălesc în fața unui suflet pur și a iubirii adevărate, sincere, curate.

🔥 CARTEA LALEAUA NEAGRĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Laleaua Neagră
Autor: Alexandre Dumas
An apariție : 2014
Editura: REGIS
Nr. Pagini: 218
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cred că este o carte simplu construită, scrisă succint dar într-o manieră care acaparează.

Aspecte Negative:

Fiind vorba de secolul XVII și în principal despre Olanda, limbajul este unul ușor regional.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2120 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 24 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirela Barbalata

Ohoo, o carte minunata!! Dar au trecut atatia ani de cand am citit-o!! Eram la liceu….devoram cartile pe vremea aceea. Acum timpul imi lipseste 🙁