Recenzie „Renaștem împreună” de Samantha Young

de | iul. 13, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA RENAȘTEM ÎMPREUNĂ ARE REDUCERE PE:

Renaștem împreună” de Samantha Young este volumul doi din seria familiei Adair și a primit un punctaj puuuțin mai mic decât primul volum. Vă explic imediat de ce…

Thane Adair este fratele lui Lachlan, arhitect, văduv și tată a doi copii – Lewis and Eilidh. Atunci când soția sa a murit în somn, intreagă lume s-a prăbușit și Thane s-a trezit tată singur, cu o responsabilitate enormă. Încearcă din răsputeri să le ofere o educație bună și un mediu în care să se simtă iubit, dar momentan, este copleșit. Drept urmare, caută o dădacă pentru a împărți din responsabilități și a avea timp să se ocupe și de proiectele sale de arhitect. Deși familia îl ajută, nu poate pune această povară doar pe sora sa Arro și pe Robyn și Lachlan, așa că trebuie să facă ceva rapid.

Intră în scenă Regan Penhaligon, o fată de 25 de ani, extrem de frumoasă, însă cu un trecut zbuciumat. Este sora lui Robyn și deși cele două s-au înțeles minunat până la un anumit punct, ceva s-a rupt și cele două surori s-au înstrăinat. Robyn se simte abandonată de Regan și consideră că aceasta a lăsat-o exact atunci când avea nevoie de ea. La prima vedere, Regan pare iresponsabilă și foarte imatură, însă are motive întemeiate pentru ceea ce a făcut. Această pornește în căutarea lui Robyn în Scoția pentru a repara relația cu sora ei și speră că va primi iertarea pe care și-o dorește. Între timp, Thane o va angaja ca dădacă pentru copiii lui, deși la început a fost destul de reținut în decizia luată. Regan acum are de câștigat încrederea tuturor și trebuie să lupte pentru sora ei. În timp ce face toate aceastea, se va atașa într-un mod iremediabil de Lewis and Eilidh și se va îndrăgosti de Thane, deși între cei doi este o diferență de 13 ani.

De ce am zis că am scăzut puțin punctajul acestei cărți? Din cauza modului în care Thane și Regan și-au început relația. Știți vorba aceea “little dirty secret”? Exact așa am simțit eu  aici și nimic din ce s-a întâmplat pe parcurs nu m-a făcut să mă răzgândesc. Întotdeauna mi-au plăcut relațiile in the open, asumate și de care ambii să se bucure. Atunci când unul dintre personaje are o reținere și nu spune tuturor ceea ce simte, atunci avem o problemă. Secretul unei iubiri nu îmi place și această povară am pus-o mai mult pe umerii lui Thane, pentru că el nu a fost gata să își asume această relație și implicit, dragostea pentru Regan.

Cartea are destul de multe elemente de trope, de la povestea de dragoste cu dădaca și până la diferența de vârstă, ambele mi-au plăcut și recunosc, au făcut lectura mai savuroasă. Relația lor a avut mult twist and turns, dar și foarte multe pasaje incediare care transformă această poveste de dragoste în ceva diferit. Regan mi-a plăcut EXTREM de mult pentru loialitatea ei și pentru modul în care își exprimă cu libertate gândurile și sentimentele. Poate că este vârsta sau poate că fix așa a fost ea, însă consider că l-a depășit pe Thane și mi-a atras atenția mai mult. În plus, devotamentul ei față de copii și modul în care a interacționat cu ei, fix ca o a doua mamă, m-au emoționat profund. De aceea consider că merită mai mult și am sărit vehement să o apăr și să spun asta.

Mergând pe principiul primului volum, doresc să vă spun că și acesta poveste este plină de suspans, cu elemente din trecut care ajung în prezent și bântuie personajele noastre. Există multe situații cu suspans, cu o intrigă super antrenantă, care țin cititorul pe jar pe tot parcursul poveștii. Evident, tot acest vibe îl găsim și în acest volum, în care familia este alături și ajută la bine și la greu. Este la fel de intim și de frumos să ii urmărești pe frații Adair și să vezi cum se solidifică legăturile dintre ei.

Cred că am reușit să vă conving să dați o șansă seriei și vă spun că mai sunt 3 volume de parcurs, în această ordine – Arrochar, Arran și Brodan. Îmi era super dor de Samantha și de poveștile ei frumoase, așa că această serie sigur o să vă trezească un sentiment de melancolie, mai ales dacă v-a plăcut seria „Pe Strada Dublin”. Enjoy!!!

Ți-a plăcut recenzia cărții RENAȘTEM ÎMPREUNĂ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Samantha Young

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RENAȘTEM ÎMPREUNĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Renaștem împreună
Autor: Samantha Young
An apariție : 2022
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 504
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 7988

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2024 zile și a scris până acum 481 articole. Se află pe poziția 2 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments