🔥 CARTEA REPERTOARUL AMORULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cartea “Repertoarul amorului” este o culegere cu 69 de povești de amor, sex și trădare care au marcat istoria lumii. Aceste povești au fost culese și țesute în această carte de către autorul român Stelian Tănase.

Despre Stelian Tănase pot să va spun că este un autor în vârstă de 67 de ani. Și-a început cariera literară înainte de 1990 dar cărțile lui au fost cenzurate pe atunci. A activat și în sfera politică până în 1996, când a decis să se dedice exclusiv carierei literare și media. A realizat emisiuni pe teme politice și culturale la televiziuni precum Antena 1, TVR și Realitatea TV. De-a lungul timpului a realizat numeroase conferințe în universități de prestigiu atât din Europa cât și din America.

A scris o multitudine de romane și eseuri istorico – politice dar și memorialistică. A fost intens premiat. Stelian Tănase a fost decorat de însăși Casa Regală  a României cu ocazia împlinirii a 93 de ani de către Regele Mihai în 2014.

Pe Booknation.ro mai găsiți recenziile la următoarele cărți scrise de Stelian Tănase: “Nocturnă cu vampir. Opus 1” și “Clienții lu’ Tanti Varvara“.

Repertoarul amorului – o altfel de istorie

Nu este genul de carte cu care ne-a obișnuit Stelian Tănase dar este o carte pe care în schimb mulți o vor savura. “Repertoarul amorului” a apărut anul acesta la editura Hyperliteratura inițial într-un tiraj de 1000 de exemplare. Autorul a anticipat faptul că se vor vinde cca. 10.000 de exemplare.

În cele 247 de pagini ale cărții, autorul ne face cunoștință cu poveștile de dragoste ale unui număr de 69 de cupluri care au marcat istoria lumii dar și a țării noastre.

Mi-au atras atenția poveștile de dragoste ale unor personaje precum Bonnie& Clyde, Lyz Taylor&Richard Burton sau Maria Callas și Aristotel Onassis.

Repertoarul amorului – istorii de dragoste românești

Cu toate acestea, recunosc faptul că am savurat cu un și mai mare interes poveștile de amor cu iz românesc. În jur de 18 povești din cele prezentate în carte îi au că protagoniști pe oamenii care au marcat istoria țării noastre.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Stelian Tanase

“Nicolae Bălcescu a fost eroul meu în adolescență, aș fi vrut să semăn cu el. I-am citit scrierile. Am citit mult și despre viața pe care a dus-o. M-a frământat ideea revoluției încă de pe atunci. Împrumutată de la Bălcescu.”

Dintre aceștia o să vi-i amintesc pe Luxita Florescu și Nicolae Bălcescu. Despre Bălcescu majoritatea informațiilor care se știu de către oamenii de rând așa ca mine, care nu și-au dedicat viața studiului istoriei sunt doar realizările lui profesionale. Și sunt o mulțime. Este un nume care a marcat și va marca mereu istoria țării noastre. Cu toate aceastea, a avut și o viață personală. O viață personală intensă despre care puțini cunosc. Recunosc faptul că mereu am fost mai interesată de poveștile de budoar ale istoriei.

“Parisul e pustiu fără tine. Ești singura femeie pe care o iubesc. Nu mă voi întoarce în România decât dacă voi avea certitudinea reîntâlnirii cu tine. Am nevoie disperată de tine.”

Căsătorită de mică de părinți cu un ofițer rus, Luxita Florescu, fiica de boier începe o relație cu Nicolae Bălcescu după ce căsătoria ei se destramă în 1836. Luxita Florescu îl urmează pe Nicolae Bălcescu în activitățile lui masonice prin Europa. Dacă a fost sau nu o dragoste împlinită va las pe voi să aflați. Un alt fapt care mi-a atras atenția este vârsta la care a murit Nicolae Bălcescu pe care va spun sincer că nu o știam și anume, 33 de ani. O vârstă cu insemnantate, dat fiind că este și vârsta la care a fost sacrificat Mântuitorul Isus Hristos.

 

O altă poveste de dragoste care mi-a atras atenția și despre care nu știam absolut nimic este relația dintre Maria Tănase și Maurice Negre. Ea o mare stea a muzicii românești, el un jurnalist francez cu veleități de spion. Ce s-a întâmplat cu iubirea dintre cei doi va las pe voi să aflați citind cartea lui Stelian Tănase.

Acestea sunt doar două dintre poveștile care mie mi-au atras atenția. Va aștept să-mi spuneți care sunt istoriile de amor care v-au trezit vouă curiozitatea. În plus, sper să-și țină domnul autor obiceiurile și să mai scoată astfel de cărți pe piață pentru că sunt sigur că sunt mulți amatori de informații despre viață personală a personajelor istorice și a vedetelor autohtone și nu numai.

 

🔥 CARTEA REPERTOARUL AMORULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Repertoarul Amorului
Autor: Stelian Tanase
An apariție : 2019
Editura: HYPERLITERATURA
Nr. Pagini: 247
Limba: Română
Gen Literar: Istorie
Publicată la 16.10.2019
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

Aceasta carte iti ofera ocazia sa descoperi 69 de povesti de dragoste care au marcat istoria lumii. O modalitate amuzanta si intersanta de a descoperi budoarul istoriei

Avatar
Autor: Simona Mihalache
Simona e Redactor Foarte Activ
Redactor de 599 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Simona Mihalache