Recenzie: „Repertoarul amorului” de Stelian Tanase

de | oct. 16, 2019 | Beletristică, Dragoste, Istorie, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA REPERTOARUL AMORULUI ARE REDUCERE PE:

Cartea „Repertoarul amorului” este o culegere cu 69 de povești de amor, sex și trădare care au marcat istoria lumii. Aceste povești au fost culese și țesute în această carte de către autorul român Stelian Tănase.

Despre Stelian Tănase pot să va spun că este un autor în vârstă de 67 de ani. Și-a început cariera literară înainte de 1990 dar cărțile lui au fost cenzurate pe atunci. A activat și în sfera politică până în 1996, când a decis să se dedice exclusiv carierei literare și media. A realizat emisiuni pe teme politice și culturale la televiziuni precum Antena 1, TVR și Realitatea TV. De-a lungul timpului a realizat numeroase conferințe în universități de prestigiu atât din Europa cât și din America.

A scris o multitudine de romane și eseuri istorico – politice dar și memorialistică. A fost intens premiat. Stelian Tănase a fost decorat de însăși Casa Regală  a României cu ocazia împlinirii a 93 de ani de către Regele Mihai în 2014.

Pe Booknation.ro mai găsiți recenziile la următoarele cărți scrise de Stelian Tănase: „Nocturnă cu vampir. Opus 1” și „Clienții lu’ Tanti Varvara„.

Dacă îți place recenzia cărții REPERTOARUL AMORULUI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stelian Tanase

Repertoarul amorului – o altfel de istorie

Nu este genul de carte cu care ne-a obișnuit Stelian Tănase dar este o carte pe care în schimb mulți o vor savura. „Repertoarul amorului” a apărut anul acesta la editura Hyperliteratura inițial într-un tiraj de 1000 de exemplare. Autorul a anticipat faptul că se vor vinde cca. 10.000 de exemplare.

În cele 247 de pagini ale cărții, autorul ne face cunoștință cu poveștile de dragoste ale unui număr de 69 de cupluri care au marcat istoria lumii dar și a țării noastre.

Mi-au atras atenția poveștile de dragoste ale unor personaje precum Bonnie& Clyde, Lyz Taylor&Richard Burton sau Maria Callas și Aristotel Onassis.

Repertoarul amorului – istorii de dragoste românești

Cu toate acestea, recunosc faptul că am savurat cu un și mai mare interes poveștile de amor cu iz românesc. În jur de 18 povești din cele prezentate în carte îi au că protagoniști pe oamenii care au marcat istoria țării noastre.

„Nicolae Bălcescu a fost eroul meu în adolescență, aș fi vrut să semăn cu el. I-am citit scrierile. Am citit mult și despre viața pe care a dus-o. M-a frământat ideea revoluției încă de pe atunci. Împrumutată de la Bălcescu.”

Dintre aceștia o să vi-i amintesc pe Luxita Florescu și Nicolae Bălcescu. Despre Bălcescu majoritatea informațiilor care se știu de către oamenii de rând așa ca mine, care nu și-au dedicat viața studiului istoriei sunt doar realizările lui profesionale. Și sunt o mulțime. Este un nume care a marcat și va marca mereu istoria țării noastre. Cu toate aceastea, a avut și o viață personală. O viață personală intensă despre care puțini cunosc. Recunosc faptul că mereu am fost mai interesată de poveștile de budoar ale istoriei.

„Parisul e pustiu fără tine. Ești singura femeie pe care o iubesc. Nu mă voi întoarce în România decât dacă voi avea certitudinea reîntâlnirii cu tine. Am nevoie disperată de tine.”

Căsătorită de mică de părinți cu un ofițer rus, Luxita Florescu, fiica de boier începe o relație cu Nicolae Bălcescu după ce căsătoria ei se destramă în 1836. Luxita Florescu îl urmează pe Nicolae Bălcescu în activitățile lui masonice prin Europa. Dacă a fost sau nu o dragoste împlinită va las pe voi să aflați. Un alt fapt care mi-a atras atenția este vârsta la care a murit Nicolae Bălcescu pe care va spun sincer că nu o știam și anume, 33 de ani. O vârstă cu insemnantate, dat fiind că este și vârsta la care a fost sacrificat Mântuitorul Isus Hristos.

 

O altă poveste de dragoste care mi-a atras atenția și despre care nu știam absolut nimic este relația dintre Maria Tănase și Maurice Negre. Ea o mare stea a muzicii românești, el un jurnalist francez cu veleități de spion. Ce s-a întâmplat cu iubirea dintre cei doi va las pe voi să aflați citind cartea lui Stelian Tănase.

Acestea sunt doar două dintre poveștile care mie mi-au atras atenția. Va aștept să-mi spuneți care sunt istoriile de amor care v-au trezit vouă curiozitatea. În plus, sper să-și țină domnul autor obiceiurile și să mai scoată astfel de cărți pe piață pentru că sunt sigur că sunt mulți amatori de informații despre viață personală a personajelor istorice și a vedetelor autohtone și nu numai.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA REPERTOARUL AMORULUI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: REPERTOARUL AMORULUI
Autor: Stelian Tanase
An apariție : 2019
Editura: HYPERLITERATURA
Nr. Pagini: 247
Limba: Română
Gen Literar: Istorie
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1112

Alte recenzii de la Stelian Tanase:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 25 zile și a scris până acum 79 articole. Se află pe poziția 12 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments