Recenzie “Sărutul lui Liszt” de Susanne Dunlap

Titlu: Sărutul Lui Liszt
Autor: Susanne Dunlap
An apariție : 2012
Editura: Rao
Nr. Pagini: 473
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Recenzie de Andreea Puf
Publicată la 25.11.2018
Nota recenzorului: 7/10
Recenzie “Sărutul lui Liszt” de Susanne Dunlap
3.7 (73.33%) 3 vote[s]

Câteodată mă intreb de ce las atâta timp să treacă până să citesc vreo carte ce mă aștepta biata de ea cuminte pe raft numai să-mi fac puțin timp și pentru ea. Cam așa au stat lucrurile și în privința acestui roman,“Sărutul lui Liszt” de Susanne Dunlap.

În ciuda faptului că este într-un format mic – care mie personal nu-mi este pe plac – și a faptului că are aproape 500 de pagini, am lecturat-o foarte repede.

Autoarea a construit o poveste frumoasă, cu o intrigă ce a reușit să-mi stârnească intresul de la primele pagini și să mă țina captivă în mrejele ei până la final.

După cum probabil v-ați dat seama din titlul cărții, este vorba despre un roman istoric ce îl are ca personaj pe celebrul muzician Franz Liszt. Firește este un roman de ficțiune istorică însă există și un sâmbure de adevăr în această poveste, dar autoarea și-a permis să creeze o intrigă eleborată ce îl are ca personaj si pe compositor. Acesta nu este însă personajul central,dar  cu toate acestea joacă un rol destul de important în poveste.

Acțiunea  romanului se desfășoară în Paris – un oraș aflat în apogeul romantismului, dar în același timp  este zguduit de o epidemie de holeră ce face victime atât în cartierele sărace, dar și în saloanele din înalta societate pariziană.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Susanne Dunlap.

În această lume își face intrarea în societate tânăra contesă Anne, o mare iubitoare de muzică, sub atenta supraveghere a mai vârstnicei doamne Marie D’Angoult, dar în același timp și spre nemuțumirea tatălui ei.

Anne este repede prinsă într-o plasă de intrigi, vechi secrete, dar și iubiri ascunse. Fiecare personaj are o taină și toți par a fi vinovați, adevarul însă va ieși în cele din urmă la iveală, făcând dreptate celor năpăstuiți.

Mi-a plăcut romanul, autoarea a reușit să-mi transmită acea stare de suspans care m-a determinat să merg până la final cu lectura. Ca un aspect negativ, personajele nu mi s-au părut suficient de bine aspectate, însă a compensat prin descrierile frumoase, vivide și mai ales prin intriga captivantă.

Recomand romanul în mod special iubitorilor de ficțiune istorică.

Aspecte Pozitive:

Autoarea reușește să transmită o stare de suspans care determină cititorul să merg până la final cu lectura.

Aspecte Negative:

Personajele nu sunt suficient de bine aspecate.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.