Recenzie Scrisori de dragoste

by | Nov 7, 2014 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA SCRISORI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

scrisori de dragoste antologieDin păcate, obiceiul de a scrie scrisori de dragoste a devenit unul desuet… Însă ce nu avem noi, oameni moderni în vedere este faptul că, “spre deosebire de un apel telefonic sau o conversație, o scrisoare de iubire este un lucru; un lucru care există în lume (deseori pentru un timp îndelungat) și are puterea de a trezi o dispoziție emoțională, iar de aceea, ocazional, le cerem înapoi, le distrugem, îi împiedicăm pe oameni să le publice sau să le păstreze. […]” (citat din introducerea cărții)

Pornind de la aceste considerente,  dar și impulsionați de geniala idee a unui hacker filipinez care a infectat sute de calculatoare profitând de foamea oamenilor pentru dragoste – editorii Rosalind Porter și Joshua Knleman au rugat câțiva dintre cei mai cunoscuți și apreciați scriitori contemporani să redacteze câte o scrisoare de dragoste și astfel s-a născut această minunată antologie de scrisori de dragoste.

În carte, veți regăsi dragostea sub toate aspectele ei și formele ei: dragostea față de un partener, față de părinti, față de copii, față de prieteni, față de patrie. Scrisorile sunt departe de a fi siropoase; unele pur și simplu te fac să râzi pe săturate, altele conțin și o doză puternică de sarcasm… însă mai sunt și unele tare triste. Fictive sau inspirate din realitate, aceste scrisori de dragoste sunt o adevărată încântare pentru oricine.

Cei care le semnează, după cum am spus și mai sus, sunt autori cunoscuți ai zilelor noastre precum: Margarate Atwood, Jonathan Lethem, Chris Bachelder, Jeff Parker, James Sayer, Michael Faber, Geoff Dyer, Neil Gaiman, Jan Morris, Douglas Coupland, Leonard Cohen și alții. Printre aceștia, s-a strecurat, surprinzător sau nu… dar logic, dacă luăm în considerare natura cărții și un anonim.

Această antologie este o culegere excepțională, care satisface orice gusturi prin multitudinea de stiluri de scriitură utilizate și de fețe ale iubirii prezentate! Este o carte dedicată, în primul rând, sufletului și chiar ar fi o idee pentru un cadou reușit de Ziua Îndrăgostiților!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții SCRISORI?

Vezi toată lista de cărți scrise de antologie sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SCRISORI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Scrisori
Autor: antologie
An apariție : 2012
Editura: RAO
Nr. Pagini: 2014
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 7.11.2014
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2296 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments