Recenzie „Scrisori din insula Guernsey” de Mary Ann Shaffer și Annie Barrows

de | mai 27, 2022 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SCRISORI DIN INSULA GUERNSEY ARE REDUCERE PE:

„Scrisori din insula Guernsey” de Mary Ann Shaffer și Annie Barrows este un roman de dragoste și istoric de ficțiune despre cărți, scris, război, prietenii neașteptate și dragoste care te unge la suflet și te binedispune.

Toată cartea e compusă din scrisori pe care le primește și le trimite Juliet, o scriitoare din Londra

Ea corespondează cu editorul ei, cu prietenele și cu cititorii ei. Însă un nou subiect de carte se conturează când începe să primească scrisori de la un bărbat misterios de pe insula Guernsey, apoi de la membrii clubului de lectură format în timpul războiului ca o pavăză pentru întâlnirile dintre ei.

Astfel află despre cea care a format acest club de carte, despre caracterul și relațiile dintre fiecare membru și își creează prietenii frumoase la distanță. Aceste persoane îi devin atât de dragi, prieteni prin corespondență, încât Juliet se hotărăște să meargă chiar ea pe insulă să îi cunoască. În plus, ea dorește să descopere insula Guernsey și pe locuitorii ei, dar și felul în care s-a transformat din cauza ocupației germane din timpul războiului.

Scriitoarea descoperă frumoasa insulă Guernsey, pe locuitorii ei și amintirile lor din timpul războiului și începe să devină una de-a locului.

„Scrisori din insula Guernsey” s-a lipit de mine ca timbrul de scrisoare

Chiar eram curioasă dacă se va forma o nouă idilă, dacă Juliet va reuși să scrie o nouă carte și dacă va rămâne ea printre noii ei prieteni sau se va întoarce la Londra. Citind cartea aproape în mod neîntrerupt am descoperit prietenii minunate, persoane bune și persoane ciudate, iubiri ascunse și frumuseți de peisaje care m-au determinat să-mi doresc să calc și eu pe insula Guernsey.

Juliet începe o corespondență remarcabilă cu membrii acestui club de carte și astfel află mai multe despre insula lor, despre preferințele lor literare și despre impactul avut de recenta ocupație germană asupra vieților acestor insulari. Și pentru că este super atrasă de poveștile lor și despre cum sunt ei cu adevărat, scriitoarea se îmbarcă spre Guernsey pentru a vedea totul cu ochii ei. Iar ceea ce va găsi și va afla o va schimba pentru totdeauna.

„Scrisori din insula Guernsey” este un roman emoționant scris cu căldură și umor în forma cea mai neașteptată – scrisori. Eu nu am mai întâlnit până acum în lecturile mele o carte compusă exclusiv din scrisori și asta m-a frapat și m-a atras și mai mult. Această operă de ficțiune este o celebrare a cuvântului scris și mi-a amintit cu drag de copilărie când încă scriam scrisori și bilețele pentru prietene și familie și când mama încă coresponda în acest mod cu rudele și prietenii din restul țării.

În plus, am aflat că există și un film pe Netflix făcut după acest roman minunat și e musai să-l văd și eu. Sunt curioasă cum au reușit producătorii să adapteze această poveste formată din scrisori într-o peliculă care să te țină lipit de ecran.

Ți-a plăcut recenzia cărții SCRISORI DIN INSULA GUERNSEY?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Mary Ann Shaffer

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SCRISORI DIN INSULA GUERNSEY CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Scrisori Din Insula Guernsey
Autor: Mary Ann Shaffer
,
Annie Barrows
Traducător: Ruxandra Toma
An apariție : 2018
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 27.05.2022
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 6279

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1362 zile și a scris până acum 341 articole. Se află pe poziția 4 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments