Recenzie „Secrete din trecut” de Cathy Kelly

by | Oct 31, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SECRETE DIN TRECUT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Țin minte că aveam o perioadă pe la 16-17 ani în care citeam romanele de la colecția Chic a editurii Polirom. Acele ChickLit-uri mă ajutau să mă destind și să lecturez și alte cărți decât cele de la școală. Secrete din trecut de Cathy Kelly este o carte pe care aș mai citi-o și acum, pentru că este mai mult decât un ChickLit.

ESte o poveste despre dragoste, despre încredere, despre familie și despre greșelile pe care le facem și care ne pot schimba viața total. Deși finalul este previzibil, cartea ne demonstrează că viața nu este roz tot timpul și că trebuie să facem greșeli ca să ne putem continua drumul prin viață.

Faye Reid este o mamă care a crescut-o pe Amber de una singură după ce a conceput-o cu un fost iubit dintr-un anturaj cât se poate de toxic. Amber a fost întotdeauna o fată cuminte și exemplară, însă atunci când se îndrăgostește de un băiat lucrurile se schimbă. Vrea să călătorească cu el și cu trupa lui, iar mama ei se teme că și-ar putea distruge viitorul. O mamă strictă și mereu îmbrăcată sobru, Faye încearcă să-și oprească fiica din a face greșeli, așa cum a făcut ea însăși la vremea ei.

Maggie Maguire se întoarce acasă după ce și-a găsit iubitul în pat cu o altă femeie. Roșcată, plină de pistrui și slabă, Maggie s-a temut mereu că aspectul ei nu este suficient pentru un bărbat, iar coșmarul i s-a adeverit. A trecut prin multe în adolescență, fiind abuzată de colegii de la școală, lucru care a împins-o spre acțiuni tulburătoare. Faptul că revine în casa copilăriei și la mama bolnavă îi amintește de trecutul dureros de care nu poate scăpa, fiind cauza neîncrederii ei din prezent.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cathy Kelly

Christie Devlin este o femeie caldă și plină de înțelepciune, capabilă să-i ajute pe oameni să-și rezolve problemele. Aflată la pensie, Christie duce o viață liniștită alături de soțul ei. Până când un fost iubit din tinerețe amenință să-i distrugă căsnicia și să-i tulbure liniștea. Relația dintre ea și James, cel care i-a fost partener timp de 30 de ani, este pusă la încercare din cauza unui secret.

Toate personajele locuiesc pe Summer Street din Dublin, un loc de vis, dar care ascunde multe secrete și suferințe. Toate au secrete care le împiedică să-și trăiască viața în liniște și care le lovește chiar acum, după atâția ani. Cartea se citește ușor și este plină de suspans, iar cititorul poate empatiza cu personajele atât de diferite, care au în comun mai multe decât ar crede.

 

Titlu: Secrete Din Trecut
Autor: Cathy Kelly
An apariție : 2010
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 564
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 31.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recunoașteți că vă era dor de un King. Mie, cu siguranță, îmi era. Iar Duma Key este una dintre poveștile sale de top, absolut captivantă.  Este o poveste cu fantome și spirite negre ce-și testează puterea pe muritori și are ca ambient un cadru de vis. Unul în care,...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 485 zile și a scris până acum 73 articole. Se află pe poziția 20 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments