Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

de | aug. 10, 2022 | Beletristică, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SEMIPUR ARE REDUCERE PE:

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare.

După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că romanul care mă va salva va fi cu siguranță unul scris de Armentrout. Scriitoarea americană rămâne preferata mea și singura autoare care poate scrie orice, iar eu voi fi convinsă că îmi va plăcea.

Am fost sceptică în privința seriei Legământul, pentru că am citit seria Titanii și nu voiam să mă întorc în timp, riscând să-l văd pe Seth de dinainte să o cunoască pe Josie și cunoscând o parte din el care ar fi putut să-i strice imaginea în fața cititorilor. Însă mi-am luat inima în dinți și am început seria.

Dacă îți place recenzia cărții SEMIPUR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jennifer L. Armentrout

„Semipur” de Jennifer L. Armentrout deschide lumea purilor și semipurilor. Ne spune povestea lui Alex, o semipură de 17 ani care este îndrăgostită de un pur, Aiden. Fugită de la Legământ în urmă cu trei ani, Alex este adusă înapoi în campus după ce mama ei este ucisă de demoni.

Reîntoarsă în vechea ei viață, Alex trebuie să demonstreze că își merită locul la Legământ, altfel riscă să devină o simplă slugă. Dar destinul fetei nu este atât de simplu pe cât credea. În spatele măștilor stau secrete care îi vor schimba viața pentru totdeauna și care o vor lega de entități ale căror puteri depășesc imaginarul.

-Nu-i nimic rău în a spera, Alex.

-Dar?

-Dar trebuie să știi când să renunți la speranță.

Alex este un personaj puternic, cu moralitate și principii clare. Din păcate, are momente în care lipsa de maturitate își spune cuvântul, iar acest lucru o aduce în fața unor probleme delicate. Deși sinopsisul ne vorbește despre dragostea ce se leagă între ea și Aiden, eu nu am simțit chimia dintre ei atât de mult pe cât mi-aș fi dorit. Apogeul interacțiunilor dintre ei mi s-a părut forțat având în vedere modul în care s-au comportat până atunci. Iar declarația lui Aiden de iubire a părut total ruptă de context, după ce 60% din roman îi vedem abia zâmbindu-și și atingându-se fugar.

Din noaptea în care te-am găsit în Georgia, mi-ai intrat pe sub piele. Ai pătruns înăuntrul mea, ai devenit o parte a ființei mele. Nu mă pot elibera de tine. E greșit.

Despre Aiden nu pot spune prea multe. Nu m-am îndrăgostit de el așa cum mi-aș fi dorit, pentru că nu i s-a dat șansa să strălucească cum trebuie în acest volum. Cred că este un personaj cu potențial și sper din suflet să se dezvolte pe partea asta, deși în Titanii nu pare să fi ajuns prea departe.

Romanul este scris doar din perspectiva lui Alex, ceea ce nu m-a deranjat, chiar dacă aș fi preferat să văd și ce gândește Aiden, în acest fel cred că ar fi ajuns mult mai ușor la cititor și anumite scene nu ar mai fi părut nelalocul lor. Stilul de scriere nu se rupe de tiparul cu care Armentout ne-a obișnuit. Acțiunea curge bine, dialogurile sună natural și personajele sunt plăcute. Universul este contruit cu mare atenție, introducându-te în lumea seriei care se va deschide în cele cinci romane.

Chiar dacă au fost lucruri care nu au ajuns la nivelul așteptărilor, apariția lui Seth a îndulcit lucrurile, deși să văd interacțiunile dintre el și Alex nu mi-a fost tocmai ușor. Pentru mine Seth și Josie sunt soulmates, așa că refuz să îl văd pe Seth atât de apropiat de altă fată. Cel puțin acum, când sentimentele lor nu sunt încă explicate, așa cum știu că se va întâmpla.

Recomand să citiți prima dată această serie și apoi Titanii. Dar dacă sunteți ca mine, atunci le puteți citi și inversate. Per total este un început de serie bun și cu siguranță voi citi și celelalte volume atunci când vor apărea.

Îi ofer nota 9 din 10.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SEMIPUR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: SEMIPUR
Autor: Jennifer L. Armentrout
An apariție : 2022
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 10117

Alte recenzii de la Jennifer L. Armentrout:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Laura este redactor Booknation.ro de 672 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 21 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments