Recenzie “Sherlock Holmes – Un caz în roșu aprins” de Stephanie Baudet

by | Oct 21, 2020 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA SHERLOCK HOLMES - UN CAZ ÎN ROȘU APRINS PE Carti de suflet

Sherlock Holmes – Un caz în roșu aprins este o carte polițistă scrisă de Sir Arthur Conan Doyle și adaptată pentru copii cu vârsta 8-14 ani de către Stephanie Baudet.

Sherlock Holmes pentru cititorii tineri

Cartea îl are în prim plan pe cel mai faimos detectiv din lume – Sherlock Holmes – care alături de bunul său prieten, doctorul Watson, se confruntă cu un caz aparte de crimă.

Cu toate că poveștile lui Sir Arthur Conan Doyle sunt scrise pentru publicul matur, deseori întâlnind termeni tehnici sau conținut explicit, englezoaica Stephanie Baudet s-a decis să le adapteze, cu succes aș adăuga, pentru cititorii tineri.

Datorită acestori adaptări, care deja numără 12 cărți cu Sherlock Holmes și Dr. Watson, copiii cu vârstele cuprinse între 8-14 ani pot să îl descopere pe marele detectiv și astfel să prindă gustul unor lecturi rapide și antrenante.

Un caz în roșu aprins reprezintă prima adaptare pentru copii, pe piața din România mai fiind disponibile alte 2 volume: Semnul celor patru și Rubinul albastru.

Ilustrații captivante

Cărțile conțin, pe lângă un limbaj adecvat, și mici ilustrații realizate de Arianna Bellucci, menite să țină cititorul captat în poveste. Aceste desene nu sunt expuse în exces, fiind doar un plus de stimulare vizuală pentru cei mici.

Cred, totuși, că puteau fi puțin mai expresive, mai pline de culoare, varianta aleasă fiind destul de uniformă, fără a ieși în evidență. Cu toate acestea, trebuie să recunosc că mi-au plăcut reprezentările, mai ales poziționarea acestora în pagină, cât și unde în poveste au fost inserate.

Debutul prieteniei de la 221b Baker Street

Un caz în roșu aprins debutează cu începutul relației dintre Sherlock Holmes și Dr. Watson. Stephanie Baudet face o treabă tare bună inițiind cititorii cu privire la cum au ajuns cei doi să locuiască la faimoasa adresă din Londra, 221b Baker Street. Amândoi erau în căutarea unei locuințe, astfel că nu au stat pe gânduri când ocazia le-a surâs, devenind astfel colegi de apartament.

Un detectiv amator și un medic de război

Cu toate că, folosindu-se de geniul său ciudățel, Sherlock și-a dat imediat seama că Watson a fost medic de război în Afganistan, cel din urmă încă era intrigant de persoana detectivului.

Va afla însă mai târziu că este o persoană de încredere pentru polițiștii de la Scotland Yard, care apelează la el ori de câte ori întâmpină dificultăți în anumite cazuri mai speciale.

Crima unui american necunoscut

Volumul de față ne relatează o crimă misterioasă ce dovedește talentul de geniu a lui Holmes.

Trupul lui E.J. Drebber este descoperit noaptea într-o casă nelocuită din Londra. Cauza morții e necunoscută, aducându-se în discuție și sinuciderea. Însă, la locul decesului se găsește și sângele ce pare să aparțină unei alte persoane.

Drebber este american, fiind originar din Cleveland, Ohio, SUA. Fără prea multe piste, la locul faptei este chemat detectivul amator Sherlock Holmes.

Acesta, în doar câteva minute, descoperă că Drebber a fost otrăvit, iar pe unul dintre pereți este scris cu sânge cuvântul Rache, ce în germană înseamnă răzbunare.

Watson rămâne uimit de ușurința cu care Holmes reușește să interpreteze detaliile de la locul crimei, care deși pentru mulți ar părea neimportante, pentru detectiv sunt crâmpeie dintr-un indiciu necesar în vederea elucidării misterului.

O poveste antrenantă

Mi-a plăcut tare mult cartea, care deși este scrisă pentru înțelesul copiilor 8-14 ani m-a ținut captivată în poveste până la sfârșit. Am dat-o data într-o singură ședere, fiind încântată de iscusimea lui Sherlock și de ancheta misterioasă.

Sherlock Homes – Un caz în roșu aprins este o lectură scrisă magistral de Sir Arthur Conan Doyle și adaptată splendid de Stephanie Baudet, care a reușit să aducă publicului tânăr o mostră de poveste polițistă plină de suspans, mister și personaje bine conturate.

Recomand cartea cu mare drag, fiind o lectură ce ține cititorul ancorat în poveste, cu un Sherlock Holmes și Dr. Watson la înălțime și o crimă ce necesită asistența geniului marelui detectiv amator, făcând deliciul copiilor și adulților deopotrivă.

Cartea se gaseste pe site-ul Carti de suflet.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA SHERLOCK HOLMES - UN CAZ ÎN ROȘU APRINS PE Carti de suflet

Titlu: Sherlock Holmes - Un Caz în Roșu Aprins
Autor: Stephanie Baudet
An apariție : 2020
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 216
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 21.10.2020
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sufocare” de George Arion

Recenzie “Sufocare” de George Arion

Sunt foarte interesante ideea și spațiul pe care George Arion ni le propune ca ambient pentru desfășurarea cărții sale. Barintown nu este un oraș pe care îl poți localiza pe harta, dar asta nu înseamnă că nu poate fi real. Și din moment ce autorul își scrie toate...

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Recenzie „Acolo, chiar acolo” de Tommy Orange

Chiar dacă suntem generația Google, cea care în câteva secunde poate afla orice despre oricine, puțini dintre noi suntem cunoscători adevărați sau curioși să aflăm detaliile despre istoria unei societăți oarecum închise în fața lumii, protejați de stat în rezervații....

0 0 votes
Article Rating
Ioana este redactor Booknation.ro de 672 zile și a scris până acum 43 articole. Se află pe poziția 14 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments