Recenzie ,,Și am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Titlu: Și Am Privit Cu Toții Spre Cer...
Autor: Tommy Wallach
An apariție : 2016
Editura: Epica
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 4.02.2018
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ,,Și am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach
5 (100%) 1 vote[s]

🔥 CARTEA ȘI AM PRIVIT CU TOȚII SPRE CER... ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cred că fiecare din noi a reacționat diferit la un moment dat la o știre care spunea că un asteroid ne va lovi planeta (ori că altul și-a schimbat periculos de mult traiectoria), sau că va veni într-adevăr Apocalipsa. Dar mai cred că sunt și persoane (așa ca mine), care înainte să pufnească în râs și să adopte o atitudine nepăsătoare, se întreabă dacă de data asta va fi diferit. Cum vom reacționa, dacă de data asta va fi diferit?

Dar dacă într-o zi te trezești și primești confirmarea tuturor oamenilor de știință că da, chiar ne va lovi un corp ceresc. Vei crede că toți acești oameni care sunt specialiști în asta, greșesc? Sau vei căuta un răspuns la ultima întrebare de mai sus?

E chiar ironic cum în acest moment am văzut un articol despre un asteroid care va trece foarte aproape de Pământ, în timp ce scriu o recenzie a unei cărți care abordează subiectul ăsta. E ironic cum un planetoid, cu niște dimensiuni mai mici decât ale unei planete, poate provoca niște dezastre cataclismice.

Tommy Wallach este un romancier, un scenarist și muzician din Brooklyn. Ei bine, asta explică multe, legat de stilul său de a scrie. Nu numai că textul are un lirism aparte, dar cuvintele pe care le folosește îți ajung inevitabil la inimă.

Și am privit cu toții spre cer… este un debut remarcabil, scris de un autor talentat. Romanul spune povestea a patru adolescenți, aflați la vârsta în care viața începe cu adevărat, care se luptă cu probleme de identitate, familie, iubire și cel mai important… cu un asteroid.

Peter este unul dintre cei mai buni jucători de baschet din liceul lui, un băiat cu un trup bine construit și cu o popularitate mulțumitoare, plus o iubită care stârnește toate privirile. Cu toate astea, firea lui îl face un băiat tăcut, căruia îi place să privească și să pună lucrurile cap la cap.

Eliza pare să fie prinsă în propriul coșmar care se desfășoară în orașul natal. Cu o reputație proastă care i-a schimbat viața, inima încă frântă și cu un tată bolnav de cancer, ea numără clipele până când va putea scăpa din Seattle.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Tommy Wallach.

Anita pare să aibă o viață perfectă, judecând după notele excelente pe care le are la școală, dar ea știe mai bine decât oricine că realitatea este departe de termenul “perfect”. Pare că la un moment dat a devenit pentru părinții ei o investiție, după care încă așteaptă să culeagă roadele. Așadar, obiectivul ei este să intre la o facultate prestigioasă care să-i mulțumească pe părinți.

Andy este un tânăr care își petrece mai mult timp cu prietenii decât cu familia. Face parte din anturaje proaste datorită ignoranței de care dădea dovadă mama sa. Nu înțelege de ce toți își fac griji pentru viitor și își fac planuri care s-ar putea să nu funcționeze, în timp ce el încă e nesigur dacă măcar o să meargă mai departe la o facultate.

Mult așteptatul asteroid pare însă să schimbe multe. Produce panică și intensifică sentimente. Împinge la decizii pripite, la comportament neobișnuit. Aproape că încep să se teamă unii de alții. Cât despre cei patru tineri… Ei vor ajunge să se împrietenească. Vor realiza că fac parte dintr-un karass, că au o legătură de natură spirituală, și că depind unii de alții în acest timp rămas care ajunge să îi schimbe complet.

Peter are nevoie să fie iertat, Eliza să se elibereze de povara trecutului și a unei inimi frânte, Anita să își îndeplinească propriul vis, doar al ei, iar Andy să câștige un pariu.

Și am privit cu toții spre cer… este un roman tulburător, care reușește să sensibilizeze. Evidențiază cu optimism, înspăimântare și duioșie faptul că prezentul ne scapă printre degete. Cu toate că este un roman pentru adolescenți, surprinde prin latura filozofică. Cartea îți intră la inimă odată cu personajele și cu povestea lor. Te face să plângi, să râzi, amândouă în același timp, ca la final să simți nevoia să spui ,,bis”.

🔥 CARTEA ȘI AM PRIVIT CU TOȚII SPRE CER... ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.