Recenzie „Singura partitură care m-a obsedat” de Anca Petrușca

de | iun. 19, 2022 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SINGURA PARTITURĂ CARE M-A OBSEDAT ARE REDUCERE PE:

Vremurile pe care le trăim ne împing din ce în ce mai tare spre dimensiunea literaturii romantice, o literatură care s-ar putea să ne adâncească sau să ne tămăduiască rănile, o literatură care vine să umple golurile provocate de cinismul cu care ne înconjurăm. Aflată undeva la periferia intereselor cititorilor, care adeseori preferă să citească ficțiune dramatică, tragică sau să încline spre nonficțiune, literatura romance pare să își reia avântul obișnuit al decadelor demult apuse.

O dovadă în acest sens este romanul „Singura partitură care m-a obsedat”, scris de autoarea Anca Petrușca. Subiectul ușor simplist spune istoria lui Aylin și Alex, doi tineri care se află într-o Londră metropolitană, pulsând de viață, vibrând de energie. Cei doi încearcă din răsputeri să clădească o relație sănătoasă, dar greutățile, eșecurile, urcușurile și coborâșurile nu au cum să nu-și facă loc (de la sine înțeles). De altfel, anume aceste elemente dau cel mai mare șarm întregii narațiuni.

Anca Petrușca își creionează foarte bine personajele, punând suflet, creând prototipuri și animând acțiunea. Sensibilă prin scriitura sa, autoarea pare să-și dorească reanimarea unei tipologii literare: literatura personajelor antagoniste. Nu am rezonat mereu cu acțiunile personajelor, dar pun asta pe seama mea, deoarece sunt o cititoare relativ sarcastică, dar sunt ferm convinsă că romanul va fi pe placul celor care își doresc emoție, trăiri sincere și o poveste de dragoste bună de pus pe rănile din trecut cu care lupți zi de zi.

Acest exercițiu terapeutic făcut de Anca Petrușca demonstrează că unii scriitori creează pentru a resimți plăcerea momentului și a oferi lumii istorii demne de atenția lor.

Ți-a plăcut recenzia cărții SINGURA PARTITURĂ CARE M-A OBSEDAT?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Anca Petrușca

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SINGURA PARTITURĂ CARE M-A OBSEDAT CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Singura Partitură Care M-a Obsedat
Autor: Anca Petrușca
An apariție : 2022
Editura: CLASS PRESS
Nr. Pagini: 409
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 19.06.2022
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 2437

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 2129 zile și a scris până acum 101 articole. Se află pe poziția 9 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments