Recenzie „Singura partitură care m-a obsedat” de Anca Petrușca

de | iun. 19, 2022 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SINGURA PARTITURĂ CARE M-A OBSEDAT ARE REDUCERE PE:

Vremurile pe care le trăim ne împing din ce în ce mai tare spre dimensiunea literaturii romantice, o literatură care s-ar putea să ne adâncească sau să ne tămăduiască rănile, o literatură care vine să umple golurile provocate de cinismul cu care ne înconjurăm. Aflată undeva la periferia intereselor cititorilor, care adeseori preferă să citească ficțiune dramatică, tragică sau să încline spre nonficțiune, literatura romance pare să își reia avântul obișnuit al decadelor demult apuse.

O dovadă în acest sens este romanul „Singura partitură care m-a obsedat”, scris de autoarea Anca Petrușca. Subiectul ușor simplist spune istoria lui Aylin și Alex, doi tineri care se află într-o Londră metropolitană, pulsând de viață, vibrând de energie. Cei doi încearcă din răsputeri să clădească o relație sănătoasă, dar greutățile, eșecurile, urcușurile și coborâșurile nu au cum să nu-și facă loc (de la sine înțeles). De altfel, anume aceste elemente dau cel mai mare șarm întregii narațiuni.

Anca Petrușca își creionează foarte bine personajele, punând suflet, creând prototipuri și animând acțiunea. Sensibilă prin scriitura sa, autoarea pare să-și dorească reanimarea unei tipologii literare: literatura personajelor antagoniste. Nu am rezonat mereu cu acțiunile personajelor, dar pun asta pe seama mea, deoarece sunt o cititoare relativ sarcastică, dar sunt ferm convinsă că romanul va fi pe placul celor care își doresc emoție, trăiri sincere și o poveste de dragoste bună de pus pe rănile din trecut cu care lupți zi de zi.

Dacă îți place recenzia cărții SINGURA PARTITURĂ CARE M-A OBSEDAT, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Anca Petrușca

Acest exercițiu terapeutic făcut de Anca Petrușca demonstrează că unii scriitori creează pentru a resimți plăcerea momentului și a oferi lumii istorii demne de atenția lor.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SINGURA PARTITURĂ CARE M-A OBSEDAT CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: SINGURA PARTITURĂ CARE M-A OBSEDAT
Autor: Anca Petrușca
An apariție : 2022
Editura: CLASS PRESS
Nr. Pagini: 409
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 9079

Alte recenzii de la Anca Petrușca:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

            După cum v-am mai povestit, Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat bărbatul și a fost la rândul ei iubită, dar la moartea acestuia s-a trezit că din pensia de văduvă nu-și...

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 2289 zile și a scris până acum 110 articole. Se află pe poziția 9 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments