Recenzie “Singurătatea numerelor prime” de Paolo Giordano

by | Mar 5, 2020 | Beletristică, Dragoste, Familie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SINGURĂTATEA NUMERELOR PRIME ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Singurătatea numerelor prime de Paolo Giordano“Singurătatea numerelor prime” este o carte de dragoste scrisă de autorul italian Paolo Giordano. Romanul a fost publicat inițial în anul 2008. Iar la editura RAO, ediția pe care o am eu, a apărut un an mai târziu, în 2009. În plus, se pare că povestea a avut parte și de o adaptare cinematografică, în 2010.

Tot de la scriitorul italian sunt și următoarele cărți: “Corpul uman” și “Il nero e l’argento”.

Pentru romanul psihologic “Singurătatea numerelor prime”, Paolo Giordano a fost recompensat cu Premiul Strega și Premiul Campiello pentru debut

Citind această carte, mi-am dat seama că uneori mă plâng de viață fără să am habar cum trăiesc de rău alții și câte chinuri psihologice sau fizice pot suferi, fără să poată fi alinați. Probabil se înțelege deja că lectura aceasta m-a emoționat peste poate. Ba chiar m-a și făcut să lăcrimez de câteva ori gândindu-mă la soarta personajelor.

Știu că este doar o operă de ficțiune. Dar autorul a reușit să mă impresioneze mult și să ajungă la inima și la sentimentele mele.

De ce numește cartea cum se numește? Ai să afli citind singur despre povestea de viață a celor doi copii. Dar totuși îți voi da și eu câteva indicii referitor la această alegere.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Paolo Giordano

Un număr prim este un lucru singuratic, de sine stătător

Poate fi împărțit doar la sine sau la numărul 1. De asemenea, nu se va potrivi niciodată cu un alt număr. Personajele poveștii sunt două astfel de numere prime. Alice și Mattia sunt niște copii singuratici, bântuiți de mici de tragedii personale.

Atunci când cei doi se întâlnesc ca adolescenți la aceeași școală, fiecare recunoaște în celălalt același spirit zdruncinat și aceleași chinuri sufletești ca într-o oglindă. Însă chiar dacă fiecare ia cunoștință de prezența celuilalt, cei doi nu încearcă mai mult. Cu câțiva ani buni mai târziu, o șansă reușește să îi reunească. Și atunci se poate ca un ocean plin de emoții și dezvăluiri să tulbure viețile lor, pentru a-i vindeca.

Totuși, oare pot două numere prime să găsească o cale de a ajunge împreună? Sau își dau seama cu regret ori chiar cu resemnare că nu vor putea fi niciodată potrivite unul pentru celălalt?

“Singurătatea numerelor prime” este un roman de debut minunat, scris și gândit de italianul Paolo Giordano. Reprezintă o adevărată meditație făcută asupra singurătății, iubirii și a majorității sentimentelor omenești.

🔥 CARTEA SINGURĂTATEA NUMERELOR PRIME ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Singurătatea Numerelor Prime
Autor: Paolo Giordano
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 5.03.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 677 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments