🔥 CARTEA SINGURĂTATEA NUMERELOR PRIME ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Singurătatea numerelor prime de Paolo Giordano“Singurătatea numerelor prime” este o carte de dragoste scrisă de autorul italian Paolo Giordano. Romanul a fost publicat inițial în anul 2008. Iar la editura RAO, ediția pe care o am eu, a apărut un an mai târziu, în 2009. În plus, se pare că povestea a avut parte și de o adaptare cinematografică, în 2010.

Tot de la scriitorul italian sunt și următoarele cărți: “Corpul uman” și “Il nero e l’argento”.

Pentru romanul psihologic “Singurătatea numerelor prime”, Paolo Giordano a fost recompensat cu Premiul Strega și Premiul Campiello pentru debut

Citind această carte, mi-am dat seama că uneori mă plâng de viață fără să am habar cum trăiesc de rău alții și câte chinuri psihologice sau fizice pot suferi, fără să poată fi alinați. Probabil se înțelege deja că lectura aceasta m-a emoționat peste poate. Ba chiar m-a și făcut să lăcrimez de câteva ori gândindu-mă la soarta personajelor.

Știu că este doar o operă de ficțiune. Dar autorul a reușit să mă impresioneze mult și să ajungă la inima și la sentimentele mele.

De ce numește cartea cum se numește? Ai să afli citind singur despre povestea de viață a celor doi copii. Dar totuși îți voi da și eu câteva indicii referitor la această alegere.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Paolo Giordano.

Un număr prim este un lucru singuratic, de sine stătător

Poate fi împărțit doar la sine sau la numărul 1. De asemenea, nu se va potrivi niciodată cu un alt număr. Personajele poveștii sunt două astfel de numere prime. Alice și Mattia sunt niște copii singuratici, bântuiți de mici de tragedii personale.

Atunci când cei doi se întâlnesc ca adolescenți la aceeași școală, fiecare recunoaște în celălalt același spirit zdruncinat și aceleași chinuri sufletești ca într-o oglindă. Însă chiar dacă fiecare ia cunoștință de prezența celuilalt, cei doi nu încearcă mai mult. Cu câțiva ani buni mai târziu, o șansă reușește să îi reunească. Și atunci se poate ca un ocean plin de emoții și dezvăluiri să tulbure viețile lor, pentru a-i vindeca.

Totuși, oare pot două numere prime să găsească o cale de a ajunge împreună? Sau își dau seama cu regret ori chiar cu resemnare că nu vor putea fi niciodată potrivite unul pentru celălalt?

“Singurătatea numerelor prime” este un roman de debut minunat, scris și gândit de italianul Paolo Giordano. Reprezintă o adevărată meditație făcută asupra singurătății, iubirii și a majorității sentimentelor omenești.

🔥 CARTEA SINGURĂTATEA NUMERELOR PRIME ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Singurătatea Numerelor Prime
Autor: Paolo Giordano
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 5.03.2020
Nota recenzorului: 9/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 539 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan