Recenzie „Slam. Din dragoste pentru Laken” de Colleen Hoover

de | mart. 12, 2017 | Divertisment, Dragoste, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SLAM. DIN DRAGOSTE PENTRU LAKEN ARE REDUCERE PE:

Romanul ,,Slam. Din dragoste pentru Laken” scris de Colleen Hoover ne prezintă o poveste tragică şi în acelaşi timp intrigantă despre tânăra Laken, în vârstă de doar optsprezece ani.

Din cauza dispariţiei premature a tatălui lor, moarte cauzată în urma unui atac cerebral, nemaiavând un sprijin financiar, Laken împreună cu mama sa şi cu fratele ei mai mic în vârstă de nouă ani, Kel, sunt nevoiţi să se mute din căminul lor aflat în Texas în statul Michigan.

Debutul romanului are familia plasată în momentul plecării lor, lăsând în urmă casa plină de amintiri, acum goală şi părăsită, lăsând-o cu promisiunea că Laken se va întoarce după terminarea liceului pentru a locui acolo.

Dacă îți place recenzia cărții SLAM. DIN DRAGOSTE PENTRU LAKEN, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Colleen Hoover

Însă autoarea, Colleen Hoover, are grijă să detensioneze atmosfera, amuzându-ne cu povestea numelui atât de unic al eroinei dintre filele cărţii, dar şi cu o ispravă a micuţei Laken, când credea că dacă îşi va trăia o suviţă din păr, ea va creşte la loc imediat. Micuţa Laken a fost găsită în baie de tatăl ei, amuzat de ceea ce făcuse fiica lui, îi promisese că dacă va purta o anumită agrafă pentru păr, mama ei nu va putea observa gafa ei.

Ea şi tata s-au contrazis nouă luni în legătură cu numele pe care aveau să mi-l dea. Ei îi plăcea numele Layla, după o melodie a lui Eric Clapton. Lui tata îi plăcea numele Kennedy, după un Kennedy. (…) Aveam aproape 3 zile când spitalul i-a forţat, într-un final, să se decidă. Au hotărât să ia primele trei litere din ambele nume şi să-mi spună Laken, deşi niciunul dintre ei nu m-a strigat aşa vreodată.

Când tata a intrat în baie şi a văzut ce făcusem, pur şi simplu a râs, m-a ridicat în braţe şi m-a aşezat pe dulap.

– Lake, mami nici nu va observa, mi-a promis el, luând ceva din dulapul de sus. Uite, am chiar aici un pic de magie.

A deschis palma, arătându-mi agrafa mov.

– Cât timp porţi asta în păr, mami nu va şti.

Uşor uşor, acţiunea ajunge în Michigan, acolo cunoscându-i încă din prima clipă pe Will şi pe fratele său mai mic, de aceeaşi vârstă ca şi Kel, Caulder. Will începe prin ai ajuta cu mutatul, o ajută pe Lake să găsească magazinul pentru a cumpăra cele necesare pentru în casă, în câteva cuvinte căutând să petreacă tot mai mult timp în prezenţa ei, ajungând amândoi să aibă sentimente unul pentru celălalt, dar fără să şi le recunoască, până când Will face primul pas, invitând-o în oraş.

Una dintre primele lor întâlniri a fost în Club N9NE, într-o seară de joi. Acolo, în fiecare seară a acelei zile, se organiza Slam sau, pe înţelesul nostru, poezie liberă. În acel club a avut primul lor sărut, unul magic, precum ar spune Lake.

O mare problemă apare atunci când află că relaţia lor va fi interzisă prin lege, astfel putând spune că soarta nu vrea să stea, totuşi, cuminţică, băgându-şi nasul în relaţia lor, presărând probleme, cu aromă de necazuri la care ei vor trebui să facă faţă, împreună sau separat.

Mesajul acestui roman superb este destul de simplu. Petrece cât mai mult timp în preajma celor dragi, pentru că nu ai de unde să ştii dacă în următorul moment ei vor mai fi lângă tine sau nu, iar dacă viaţa îţi închide o uşa, fii sigur că îţi va deschide alta sau, ca în cazul lui Lake, îţi fură o familie, dar îţi dăruieşte, la schimb, alta.

Cartea este una de savurat, o lectură uşoară, pe care ai să o termini în doar câteva ore, ţinându-te cu sufletul la gură din cauza emoţiilor, râzând în hohote de păţaniile personajelor, ca mai apoi să plângi în hohote alături de ei.

Acum să va spun şi părerea mea, deşi nu prea am ce să mai zic din moment ce am scris cam tot. Cartea este una superbă, am citit-o în câteva ore şi pot spune că este una pe sufletul meu, o carte ce va rămâne mult timp în inima şi în sufletul meu.

Dacă ar fi să aleg un singur citat, din toată cartea, aş alege cu siguranţă din una dintre poeziile din acest roman super, pe care o ador pur şi simplu:

Ei bine, ai realizat…

Cum am realizat şi eu….

Că toate lucrurile ei bune?

Toate frumuseţile?

Nu-i nimic real.

E fake.

Deci păstrează tu marea

Eu rămân cu Lake.

 

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SLAM. DIN DRAGOSTE PENTRU LAKEN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: SLAM. DIN DRAGOSTE PENTRU LAKEN
Autor: Colleen Hoover
An apariție : 2014
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1793

Alte recenzii de la Colleen Hoover:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Am auzit de cartea ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens că ar fi foarte apreciată, iubită, recomandată de toți cititorii. Am salvat-o de ceva timp pe lista de citit, dar nu am ținut neapărat să o citesc în momentul în care era pe buzele tuturor. Acum însă am ajuns...

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Am ales aceast[ carte după titlu, și nu m-a dezamăgit. După cum ne spune încă de la început, Charles Duhigg a scris această carte pornind de la o cercetare pe care a făcut-o pentru a răspunde unei nevoi personale – aceea de a fi mai productiv. Productivitatea, poate...

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte, pentru ea, totul urmează să fie scris Într-o cumplită zi de primăvară, Carrie, fiica de șase ani a scriitoarei Flora Conway, a dispărut. Ce este și mai ciudat este că a dispărut în apartamentul lor, acolo unde ușile și geamurile...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Dinu este redactor Booknation.ro de 2276 zile și a scris până acum 5 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dinu aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirela Barbalata

O carte pe care mi o doresc dar nu am reusit sa o iau. Ca multe altele 🙁